Inscrie-ti copilul la un atelier de creatie! Da-i sansa se se dezvolte armonios!

Inscrie-ti copilul la un atelier de creatie! Da-i sansa se se dezvolte armonios!

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Orice parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau, in special atunci cand vine vorba de educatie. Mamicile sau viitoarele mamici, cu siguranta au luat deja in calcul ideea invatamantului alternativ, insa uneori, parca nici aceasta forma educationala nu este suficienta pentru dezvoltarea personalitatii sau laturii creative a micutului tau.  

Albert Einstein spunea: "Creativitatea este inteligenta care se distreaza". Oamenii creativi, cu o imaginatie mai bogata decat cei din jur, au mai multe sanse sa duca o viata implinita, atat de plan personal, dar mai ales din punct de vedere profesional. Cercetatorii britanici chiar au efectuat un studiu, din care a reiesit ca persoanele creative, au mai multa incredere in propriile forte, au o viziune mai ampla asupra vietii, stiu sa-si aleaga cu atentie prietenii, isi folosesc talentul si abilitatile sociale pentru a scapa din diverse situatii complicate si gasesc mereu solutii pentru a-si indeplini telurile.

Cu siguranta vrei sa ii oferi copilului tau toate mijloacele necesare pentru a-si contura personalitatea, dar mai ales, pentru a-si dezvolta latura creativa. Ce ai zice daca l-ai inscrie la un atelier de creatie? Noi iti propunem MiniArt Show!

Despre atelierele de creatie MiniArt Show

Cu o experienta de peste 10 ani in lucrul cu copiii, MiniArt Show isi doreste ca atelierele de creatie sa le permita micutilor sa-si antreneze imaginatia prin jocuri educative si spectacole interactive. Prin atelierele de creatie, se incearca intarirea legaturii dintre parinte si copil, ei avand ocazia de a forma o echipa si de a lucra impreuna, petrecand timp de calitate, jucandu-se si cunoscandu-se mai bine. 

Jocurile din cadrul atelierelor de creatie, le permit celor mici sa-si exploateze la maximum creativitatea, copiii avand prilejul de a rezolva diverse teme, fara cerinte sau reguli impuse. 

Spectacolele interactive le permit celor mici sa interactioneze cu personajele si sa intre in poveste. In cadrul spectacolelor educative, cei mici invata notiuni despre viata de zi cu zi: de la cum sa citeasca ceasul si care sunt formele geometrice, pana la cum ar trebui sa se comporte in societate. Majoritatea spectacolelor dureaza cate o jumatate de ora, dupa aceea urmand un atelier de creatie pe tema reprezentatiei ce a avut loc.

Scoala de actorie, film si tv by Ioana Ginghina

Educatia prin teatru poate dezvolta intelectul si personalitatea copilului. Teatrul poate fi o metoda de educatie si invatamant, care poate interveni in formarea unui tanar atunci cand invatamantul conventional sau alternativ nu sunt suficiente.

Invatamantul prin teatru se bazeaza pe joc, aceasta strategie educationala permitandu-le celor mici sa-si dezvolte imaginatia, atentia, spiritul de observatie, al comunicarii si al spontaneitatii.

Obiectivele programului de teatru:

- Introducerea in lumea teatrului, filmului pentru copii;
- Stimularea pozitiva a creativitatii individuale, consolidare comportamentala;
- Incurajarea copiilor de a se exprima cu ajutorul mijloacelor oferite de actorie. Familiarizarea cu personaje din literatura romana si universala;
- Indrumarea simtului creativ cu ajutorul jocurilor de rol;
- Interpretarea unui personaj;
- Perfectionarea calitatii limbajului, a pronuntiei si a intonatiei.

Teatrul si exercitiile propuse in cadrul scolii de actorie, film si tv, urmaresc cresterea nivelului de focalizare a atentiei, extinderea volumului de memorare verbala si vizuala, promptitudinea reactiei, capacitatea de concentrare si cresterea abilitatii de a-si exprima propriile emotii, dar si autocontrolul reactiilor de furie si impulsivitate.  

Programul se adreseaza copiilor scolari, prescolari si tineret cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani. Metoda de predare difera in functie de varsta copiilor, exercitiile fiind gandite si adaptate in functie de acest aspect.

Ateliere de stimulare senzoriala pentru copiii intre 10 si 24 luni

Imediat dupa nastere, creierul unui copil incepe sa produca peste un trilion de conexiuni neuronale (sinapse), care sunt folosite pentru a transmite informatii bazate pe experiente de viata diferite.

In cadrul atelierelor MiniArt, vor fi abordate diverse teme, intr-o serie de 5 sedinte. Pe langa materialele neconventionale, folosite pentru realizarea jucariilor creative, muzica este nelipsita din cadrul acestui program. Muzica ii ajuta pe cei mici sa se imprieteneasca cu ritmul, cu miscarea, dar sa si retina mai usor si pentru mult timp lucrurile descoperite.  Prin jocurile tactile, copiii vor invata mai multe despre lucrurile din jur, dar si despre cum sa-si regleze registrul emotional (tehnici Theraplay).

Prin proiectul MiniArt Show nu se urmareste neaparat pregatirea unui profesionist, ci mai degraba se doreste dezvoltarea unor aspecte importante ale personalitatii copiilor, incurajand originalitatea si oferind libertate maxima de exprimare.

Cea care a dezvoltat conceptul MiniArt Show este actrita Ioana Ginghina, pe care am putut sa o admiram in ultimii ani, atat la teatru, dar mai ales pe micile ecrane, in diverse productii. De 12 ani, Ioana este actrita la Teatrul de copii Ion Creanga din Bucuresti, de 3 ani preda actorie scolarilor si de mai bine de 16 ani, lucreaza cu copiii bolnavi, internati in spitale, in cadrul unui proiect numit "Cliniclown".

Daca vrei sa afli si tu mai multe informatii legate de atelierele MiniArt Show, te invitam sa accesezi site-ul: http://miniartshow.ro.

În ce zodie se va naște copilul tău?
Incepe quiz
În ce zodie se va naște copilul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.