Produsul natural care protejează și hrăneşte pielea mamelonului în timpul alăptării

Produsul natural care protejează și hrăneşte pielea mamelonului în timpul alăptării

Redactor Andreea Baluteanu

Alăptarea e acea perioadă magică în care îl pregătești pe bebe pentru viață, îi întărești sistemul imunitar și îi oferi tot ceea ce îi trebuie pentru a deveni un copil și un adult sănătos prin intermediul laptelui matern. Dar, deși conexiunea realizată cu pruncul tău în această perioadă e cu totul și cu totul specială, alăptarea nu e întotdeauna lipsită de probleme.

Noutatea experienței, foamea lui bebe, diverse alte procese naturale pot sta în calea fericirii tale și a micuței tale minuni. Problematic este că, deși medicina a evoluat mult, sunt puține produse care pot rezolva problemele din alăptare și care să fie în același timp potrivite pentru bebe. Azi ți-l prezentăm pe cel mai bun dintre ele și îți spunem și care sunt cele mai comune situații cu care te confrunți în timpul alăptării!

Alăptarea, un chin pentru mameloanele tale?

În timpul alăptării te bucuri de o legătură specială cu micuțul sau cu micuța ta. Dar, în același, timp, pot apărea și câteva probleme, mai ales la nivelul pielii mamelonului. Iată-le pe cele mai răspândite!

Iritații

Iritațiile pe pielea sânului, pe mamelon sau pe areolă nu sunt deloc rare în timpul alăptatului. La baza acestora stă, în general, sensibilitatea pielii tale. Dacă în mod normal dermul ți se înroșește ușor, este posibil ca alăptarea să provoace iritații sau chiar leziuni ale pielii. Pielea roșie, crăpată, uscată sau descuamată e un alt motiv de neplăceri care pot transforma alăptarea dintr-un miracol într-un chin!

O altă cauză a apariției iritațiilor este forța cu care bebe papă. E un lucru natural și indică în mod cert starea sa de sănătate. O soluție poate fi în acest caz să îl hrănești mai des pe bebe și să te asiguri că se satură de fiecare dată.

Factori de risc în cazul iritațiilor pot fi și afecțiunile dermatologice (mămicile care suferă de psoriazis, eczeme sau uscare a pielii vor fi mai predispuse la iritații). În ceea ce privește complicațiile care pot deriva de aici, mastita este una dintre cele mai importante.

Durere

Un pic de durere la alăptare e normală, dar dacă mamelonul suferă de disconfort mai mult de un minut, verifică poziția bebeluşului. E posibil ca micuțul să nu sugă în mod corect și să tragă prea tare de sân.

Cum îți dai seama că l-ai așezat pe cel mic cum trebuie? Poziționat corect, bebe va atinge sânul cu nasul și cu bărbia, iar buzele sale vor acoperi o mare parte a areolei.

O altă potențială cauză a durerii pot fi și sânii cu piele foarte uscată, caz în care este bine să eviți să te mai speli cu săpun și să apelezi la un gel de duș hipoalergenic și hidratant.

Fisurarea mameloanelor

Crăparea, uscarea, fisurarea mameloanelor reprezintă unul dintre motivele cel mai des invocate pentru care mămicile renunță să mai alăpteze. La sursa acestui fenomen pot sta mai multe cauze, printre care se numără pielea uscată, pomparea incorectă sau poziția de alăptare.

Cum rezolvi problema? Verifică din nou dacă bebe suge cum trebuie. Poți încerca și să îl alăptezi mai des dacă ți se pare că e prea înfometat. Ce mai poți face? Ai grijă ca pielea să fie hidratată și protejată așa cum trebuie! 

Mameloanele vor fi fericite cu Multi-Mam Balm!

Știm că alăptarea poate să doară, dar evită să folosești produse necorespunzătoare pe mamelon! Un truc care poate funcționa este să lași puțin lapte matern pe mamelon după ce bebe papă, fiindcă va hidrata și hrăni pielea afectată. Apa călduță va face minuni, iar Multi-Mam va repara ceea ce nu credeai că mai poate fi vreodată reparat.

Produsul hrănește și protejează pielea mamelonului înainte și după alăptare. De asemenea, Multi-Mam Balm previne iritațiile și are o formulă naturală și hipoalergenică, dovedindu-se complet inofensiv pentru copii. Astfel, nu este necesar să îl îndepărtezi înainte de alăptare. Multi-Mam Balm nu are gust și nici miros și are la bază numai ingrediente naturale. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.