Invitatii nunta – Reguli obligatorii

Invitatii nunta – Reguli obligatorii

Redactor Divahair.ro

1. Invitatii nunta: Cine este trecut primul?

Scrise sau nescrise, exista cateva reguli de baza in ceea ce priveste invitatiile de nunta. Prima intrebare: cine este trecut primul pe invitatiile de nunta. Raspuns: cine plateste.

Daca nunta este organizata si platita de parintii mirelui (socrii mari), acestia sunt trecuti primii pe invitatie, in calitate de “gazde”. Daca parintii miresei (socrii mici) s-au implicat in organizarea nuntii si in achitarea costurilor, atunci ei trebuie trecuti primii pe inviatiile de nunta. In cazul in care mirii s-au ocupat de toate pregatirile si ei vor suporta cheltuielile nuntii, atunci ei vor fi trecuti primii, in ordinea Mireasa-Mire. Daca ambele perechi de socri vor suporta cheltuielile nuntii, primul se trece numele Miresei, apoi numele Mirelui. Totusi, in familiile traditionaliste primii vor fi trecuti parintii mirelui, in calitate de Socri Mari, ordinea fiind barbat-femeie.

Indiferent ce ati hotarat, regula trebuie sa se pastreze, la toate celelalte nume ce urmeaza a fi trecute pe invitatie.

Astfel daca s-a inceput cu numele miresei, toate celelalte randuri vor incepe cu numele femeii, respectiv numele soacrei mici, apoi numele socrului mic, apoi numele soacrei mari, numele socrului mare, numele nasei, numele nasului.
Daca s-a inceput cu numele mirelui, toate celelalte randuri vor incepe cu numele barbatilor, apoi cu numele femeilor.

2. Simplu si la obiect

Nu te complica in redactarea textului invitaiilor. Fie ca alegi sa iti scrii singur textul, fie ca alegi un text gata facut, important este ca acesta sa fie simplu, sa te reprezinte pe tine si pe partener. Nu va grabiti, multe cupluri uita sa treaca pe invitatii elemente precum Data casatoriei, Ora, Locul unde are loc Cununia civila sau Cununia religioasa, Restaurantul. Aceste elemente sunt foarte importante, iar daca le omiteti veti fi pusi in situatia jenanta de a suna toata lista de invitati ca sa faceti lamuriri suplimentare.
Daca ceremoniile (Biserica si Restaurantul) se vor desfasura in locuri foarte cunoscute, nu mai este nevoie sa treci adresa lor. Insa daca acestea sunt necunoscute publicului larg, adresa nu trebuie omisa de pe invitatie.

3. Invitatii nunta: Cand se trimit invitatiile de nunta?

Invitatiile la nunta nu se trimit cu mai putin de 6 saptamani inainte de eveniment si nici cu mai mult de 5 luni inainte. Se considera ca intervalul 2-4 luni inainte de nunta este suficient pentru ca invitatul sa se pregateasca atat pentru partea financiara, cat si pentru partea vestimentara. Totusi, daca nunta are loc in alta localitate decat cea in care se afla invitatul, atunci invitatia ar trebui inmanata cu cel putin 6 luni inainte de eveniment, astfel incat acesta sa aiba timp sa-si asigure cazarea si transportul.

4. Invitatii nunta: Data limita pentru confirmari

Nu este nimic gresit in a scrie pe invitatii care este data limita pentru primirea confirmarilor si numerele de telefon la care puteti fi contactati. De asemenea, puteti specifica si mentionarea numarului de persoane care vor fi prezente la restaurant. Termenul limita ar trebui sa fie de aproximativ 30 de zile inainte de nunta, astfel incat sa ai timp suficient sa stabilesti cate meniruri vor fi in total si cum va fi aranjata sala de mese.
Daca nu primesti confirmarile, nu este deloc gresit sa ii suni pe toti cei carora le-ai inmanat invitatii, dar nu ti-au confirmat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Ce fel de nunta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de nunta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.