15 designeri pe care îi știi după nume, dar pe care nu i-ai recunoaște pe stradă

15 designeri pe care îi știi după nume, dar pe care nu i-ai recunoaște pe stradă

Roxana Dumitrica

Nu toți marii creatori de modă sunt persoane publice. Deși le purtăm adesea creațiile, puțini sunt cei care își pot imagina cum arată Calvin Klein sau Tommy Hilfiger. Iată câteva fotografii ale celor mai renumiți designeri, care ar putea trece drept oameni obișnuiți, pe care aproape nimeni nu i-ar remarca dacă i-ar întâlni pe stradă.

Marc Jacobs

La doar 23 de ani, Jacobs a semnat prima colecție care îi poartă numele. La 24 de ani își câștigase titlul de cel mai tânăr creator de modă recunoscut de Consiliul Designerilor din America.

 marc jacobs

Christian Louboutin

Încă din tinerețe, Chistian a creat încălțăminte pentru case de modă celebre, precum Chanel, Yves Saint Laurent și Maud Frizon, ca designer independent. La 27 de ani și-a deschis primul magazin de încălțăminte. Astfel, a început să fie favoritul caselor regale și al vedetelor, iar iconica talpă roșie a devenit un simbol recunoscut în toată lumea.

 

Michael Kors

În copilărie, Michael Kors vindea haine create de el în subsolul casei părinților lui. La 17 ani a intrat la o prestigioasă școală de design, la care a renunțat în doar 9 luni, pentru a vinde haine într-un magazin. Patru ani mai târziu și-a lansat propria linie vestimentară, în același magazin.

michael kors ochelari

Tommy Hilfiger

La 20 de ani, Tommy Hilfiger și-a creat propriul magazin, dar a dat faliment în numai 5 ani. Ulterior s-a mutat la New York, unde a lucrat pentru mai multe firme. La 28 de ani își creează propria linie de haine, Tommy Hill. Șase ani mai târziu, ajutat de sponsori, Tommy lansează celebra casă de modă, cunoscută în toată lumea.

 tommy hillfiger

Christian Lacroix

Inițial, Lacroix își dorea să lucreze la muzeu. La 22 de ani s-a mutat la Paris pentru a studia istoria artei. Dar pasiunea pentru haine era mai mare, astfel că la 24 de ani avea deja propria linie vestimentară de lux.

christian lacroix

Miuccia Prada

Cea mai tânără nepoată a lui Mario a preluat afacerea familiei la 29 de ani. Până atunci, ea și-a dorit să devină mim, la teatru. Chiar a apărut câțiva ani pe scenă, în spectacole. La 40 de ani a creat prima colecție pentru femei, iar 5 ani mai târziu a lasat-o pe cea pentru bărbați. În 2014, revista Forbes a catalogat-o drept una dintre cele mai influente femei din lume.

prada

Jimmy Choo

Choo a creat prima pereche de încălțăminte la doar 11 ani. S-a mutat în Marea Britanie pentru a-și perfecționa studiile. După absolvire, Choo s-a angajat la un butic. Creațiile sale au fost remarcate la Săptămâna Modei de la Londra, devenind astfel faimoase în toată lumea.

 jimmy choo

Yohji Yamamoto

Yamamoto a refuzat o carieră strălucitoare în avocatură pentru a învăța croitorie de la mama lui. Mai târziu s-a perfecționat și a ales să studieze designul vestimentar. Yamamoto a debutat la Paris, iar colecțiile sale au devenit faimoase imediat.

yamamoto

Calvin Klein

Klein a lucrat, în tinerețea sa, pentru mai multe case de modă. Din când în când era artist de stradă. La 26 de ani a fondat, alături de Barry K. Schwartz, celebra companie CK. La început a creat haine bărbătești, ulterior specializându-se și în creații de damă. 

 calvin klein

Manolo Blahnik

Cariera lui Manolo a început la 28 de ani, când scria articole despre pantofi în revista Vogue. Un an mai târziu și-a dechis propriul magazin de încălțăminte. La 32 de ani a devenit al doilea bărbat care apare pe coperta Vogue. Pantofii săi au fost considerați „al cincilea personaj” în celebrul serial Sex and the City.

Manolo Blahnik

Roberto Cavalli

Cavalli a fost întotdeauna fascinat de tehnica țesăturilor. A renunțat la studii pentru a-și deschide propria linie de textile, devenind astfel faimos. La 32 de ani lansează prima colecție, la salonul Pret-a Porter din Paris. Și-a deschis propriul magazin în St. Tropez, devenind astfel recunoscut la nivel mondial.

Roberto Cavalli

Kenzō Takada

După ce a absolvit școala de modă din Tokio, Kenzo s-a mutat la Paris. Șase ani mai târziu a lansat o expoziție la Vivienne Gallery, iar unul dintre modelele sale a apărut pe coperta revistei Elle. La 44 de ani a lansat prima colecție bărbătească, iar 5 ani mai târziu, o linie de parfumuri de damă care îi poartă numele.

Luciano Benetton

Tatăl lui Luciano deținea o mică afacere, dar la 14 ani, când tatăl său a murit, designerul a fost nevoit să abandoneze școala și să se angajeze la un magazin de haine. Din banii economisiți, el și-a cumpărat o mașină de cusut, de care s-a folosit în confecționarea puloverelor colorate. La 30 de ani, împreună cu sora și cei doi frați ai săi, a pus bazele brandului Benetton.

Paco Rabanne

Cariera lui Paco a început ca designer de bijuterii pentru case de modă faimoase, precum Dior, Givenchy și Balenciaga. La 32 de ani a creat o colecție inedită din metal, plastic și hârtie, la Paris. Astfel a intrat în atenția presei, iar la 34 de ani a creat prima line vestimentară.

 

Pierre Cardin

Încă de la 14 ani, Pierre Cardin s-a dedicat studiului modei. A părăsit casa părintească pentru a deveni croitor în orașul Vichy, unde a început să creeze haine de damă. La doar 24 de ani devine designerul principal al casei Dior. Trei ani mai târziu, el își deschide propria casă de modă, cucerind astfel lumea modei.

designer

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Garderoba sustenabilă: cum o obții cu buget redus
Garderoba sustenabilă: cum o obții cu buget redus
Ce nume ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce nume ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.