Povestea ceaiului incepe in China Antica. Descoper-o si tu!

Povestea ceaiului incepe in China Antica. Descoper-o si tu!

Eugenia Dinescu, redactor

Prepararea unei cani de ceai este unul dintre lucrurile pe care cei mai multi dintre noi isi imagineaza ca il pot face fara probleme si, cu siguranta, fara a analiza prea mult fiecare gest pe care o infuzie de plante il implica. Insa pentru poporul chinez, intr-o ceasca de ceai se ascunde esenta cerului, pamantului, muntilor, apei, intelepciunii si vietii. Pe cat de veche, pe atat de pretioasa este ceremonia servirii ceaiului in China, iar restaurantul Wu Xing iti va dezvalui cateva din secretele originii ceaiului si importanta lui pentru sanatatea ta.



Despre plantele de ceai, crescute la mare altitudine, se spune ca ascund esenta elementelor esentiale, iar in China, o ceasca de ceai este mai mult decat un simplu prilej de relaxare. Ceremonia ceaiului in cultura chineza este o demonstratie de arta, eleganta si armonie, care a fost perfectionata de-a lungul a cel putin 2000 de ani. Originile ceremoniei ceaiului in China dateaza inca din timpul dinastiei Tang, evoluand treptat intr-un ritual menit sa-i ajute pe oameni sa isi cultive echilibrul interior si sa obtina perceptii spirituale mai inalte.



Legenda spune ca in anul 2732 i.Hr, Imparatul Shen Nung a descoperit ceaiul atunci cand frunzele unei plante aromate au fost aduse de vant in vasul in care acesta fierbea apa pentru a o purifica. Se pare ca interesul lui a fost imediat trezit de aroma placuta a licorii, degustand-o imediat. Conform legendei, Imparatul a descris apoi cum o senzatie placuta de caldura i-a inundat corpul, ca si cum lichidul i-ar fi cercetat fiecare particica.


Mai mult de atat, chiar si ideograma pentru reprezentarea ceaiului ilustreaza doua crengi, iarba, si silueta unui om intre cele doua, tocmai pentru a simboliza maniera in care ceaiul a restabilit echilibrul dintre oameni si natura in cultura chineza. 

 


Ceaiul verde, din frunzele plantei Camellia Sinensis, a fost primul tip de ceai consumat de poporul chinez, traditie care se pastreaza de mai bine de 2000 de ani. Plin de flavonoide si polifenoli, ceaiul verde este un adjuvant excelent in arderea caloriilor si drenajul limfatic, favorizand reducerea tensiunii arteriale. Mai mult, datorita vitaminei E si concentratiei de antioxidanti din compozitie, el incetineste procesul de imbatranire! Atunci cand frunzele plantei Camellia Sinensis sunt uscate la soare si semi-fermentate, ele devin o noua varietate de ceai, Oolong, ce se situeaza intre ceaiul verde, nefermentat, si cel negru, fermentat integral.

Aroma robusta a ceaiului negru nu este singurul motiv pentru care ar trebui sa il consumi mai des. Polizaharidele din compozitia lui incetinesc absorbtia zaharului in sange, un avantaj excelent pentru diabetici, in timp ce fitochimicalele din ceaiul negru au un rol dovedit in marirea densitatii osoase, fiind recomandat persoanelor cu osteoporoza. Cantitatea de cofeina din ceaiul negru este mai redusa decat cea dintr-o ceasca de cafea, insa are avantajul de a fi metabolizata mai incet, amplificandu-ti puterea de concentrare pentru mai mult timp.

Ceaiul alb, obtinut din frunzele tinere si mugurii plantei Camellia Sinensis, este mai putin procesat decat celelalte tipuri de ceai cultivate in China. Cu un gust subtil si o culoare usor galbuie, ceaiul alb contine o cantitate mai mare de antioxidanti decat ceaiul verde si negru. Flavonoidele sunt unul dintre principalii aliati in lupta impotriva tumorilor canceroase, iar fluoridele din compozitie te ajuta sa previi chiar si aparitia cariilor!

Dupa ce ai aflat cate beneficii se ascund intr-o ceasca de ceai, ce-ai spune sa iti prepari chiar acum o portie de antioxidanti? Bucura-te de ceai alaturi de o gustare cu specific chinezesc, pentru o experienta care iti va echilibra spiritul si revitaliza corpul!



 Prajitura cu morcovi si ghimbir,
100 g, 6.90 lei
 Profiterol cu cocos,
90g, 6.90 lei

Comanda si tu un desert chinezesc care va intregi experienta servirii ceaiului sau vino in restaurantele Wu Xing din Pipera, AFI Cotroceni sau Mega Mall si savureaza-le intr-o atmosfera autentica!

Povestea carui serial te caracterizeaza?
Incepe quiz
Povestea carui serial te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.