swipe

5 semne că aerul din casa ta este toxic

Strănuți des

În primă fază ești tentată să crezi că strănutul, tusea sau amețelile sunt cauzate de schimbarea anotimpului, de praful din casă sau de polenul florilor. Totuși, ar putea să fie la fel de bine o reacție sensibilă la alergenii din aer. Sfatul specialiștilor este să urmărești aceste simptome. Dacă ele apar atunci când ajungi la muncă sau acasă și dispar la scurt timp după ce ai părăsit încăperea, înseamnă că aerul are o calitate scăzută. 

Sursa foto: Pinterest

5 semne că aerul din casa ta este toxic

Întâmpini dificultăți de respirație

Cele mai multe dintre simptomele care prevestesc faptul că aerul din încăpere este toxic nu sunt severe. Totuși, anumite bacterii din aer, în special cele provocate de mucegai, pot conduce la amețeli, greață, erupții cutanate, febră, frisoane, oboseală, vărsături, dureri musculare, dificultăți de respirație sau pierderea auzului. În acest caz, sfatul nostru este să apelezi la un specialist și să vorbești cu el despre simptomele care te îngrijorează.

Sursa foto: Pinterest 

5 semne că aerul din casa ta este toxic

Te îmbolnăvești des de pneumonie sau bronșită

Substanțele chimice din locuința ta îți pot afecta plămânii și, în timp, pot conduce la afecțiuni severe ale acestora. Dacă suferi frecvent de boli respiratorii precum pneumonie sau bronșită, ar putea să fie un semn că aerul din locuința ta nu este în regulă. O sursă frecventă a aerului toxic din locuință poate fi chiar aparatul de aer condiționat. Este recomandat să schimbi filtrele acestuia la intervale regulate și să vorbești cu medicul tău despre simptomele mai sus menționate. 

Sursa foto: Pinterest

5 semne că aerul din casa ta este toxic

Tușești zilnic

Primul lucru pe care îl faci atunci când te îmbolnăvești este să cauți cauzele. În situația în care apar afecțiuni respiratorii, cauzele ar putea să fie variate, dar cele mai cunoscute sunt: mediu cu mult praf, renovarea spațiului în care îți petreci mult timp, construcția unei clădiri în apropierea ta, insecticidele împrăștiate etc. Materialele de construcții conțin substanțe toxice care intră ușor în contact cu sistemul respirator, prin intermediul aerului. 

Sursa foto: Pinterest

5 semne că aerul din casa ta este toxic

Ai respirația îngreunată după ce vopsești

Anumite modificări pe care le aduci locuinței tale ar putea să fie sursa poluării aerului cu substanțe toxice. După ce termini de renovat casa, în special dacă ai folosit vopsea, te sfătuim să cureți cu simț de răspundere locuința și să o aerisești timp îndelungat. Un purificator de aer nu ar strica! 

Sursa foto: Pinterest

‹ Vezi si