swipe

7 mâncăruri care îţi consumă energia

Ovăz

Deşi ovăzul este promovat ca fiind sănătos pentru micul dejun, ceea ce nu ştim este faptul că el conţine melatonină (hormon care joacă un rol important în senzaţia de somn), fiind bogat în carbohidraţi şi vitamina B6. Asta nu înseamnă să renunţi de tot la el, ci să-l combini cu grăsimi sănătoase şi proteine, pentru a estompa efectul de somnolenţă. 

7 mâncăruri care îţi consumă energia

Banane

Bananele sunt excelente pentru organismul nostru, dar nu când vrem să fim activi. Deşi sunt bogate în potasiu, bananele au mult magneziu, iar acesta le transmite muşchilor şi sistemului nervos să se relaxeze. Este recomandat să fie consumate seara, nu dimineaţa, când avem nevoie de energie pentru o nouă zi.

7 mâncăruri care îţi consumă energia

Humus

Surprinzător, dar adevărat. Năutul este bogat în triptofan şi carbohidraţi care ajung repede la creier. Nu trebuie să renunţi la humus, însă poţi să-l consumi la altă oră sau în cantităţi mai mici, astfel încât să poţi să fii şi activă. 

7 mâncăruri care îţi consumă energia

Nuci

Migdalele şi nucile caju conţin mult magneziu, la fel și seminţele de dovleac. Dacă tu îţi iei porţia de magneziu în acest fel, e în ordine, însă dacă organismul tău are nevoie de minerale, îşi ia o pauză şi asta contribuie la epuizare.

7 mâncăruri care îţi consumă energia

Lactate

Este o vorbă care spune să bei lapte înainte să dormi ca să ai un somn lin. Lactatele conţin atât calciu, cât şi triptofan (prezent şi în humus), ceea ce poate induce o stare de moleşeală după ce ai mâncat un iaurt, de exemplu.

7 mâncăruri care îţi consumă energia

Covrigei

Covrigeii se numără printre alimentele cele mai la îndemână pe care le poţi ronţăi, însă, conţinând carbohidraţi, contribuie la nivelul ridicat de zahăr în corp şi apoi la senzaţia de somnolenţă, când, de fapt, tu ai crezut că ţi-ai potolit foame puţin sau ai mâncat de poftă. Acest mic gest vine şi cu consecinţele de rigoare.

7 mâncăruri care îţi consumă energia

Cheeseburger

Oricât de apetisant ar arăta, cheeseburgerul consumă foarte multă energie pentru a fi digerat. Acest fapt nu te ajută deloc dacă după aceea ai o întâlnire sau ai de lucrat la un proiect. Organismul tău are limitele lui şi procesează mâncarea în ritmul propriu, oricât de mult ţi-ai dori să fie altfel.

‹ Vezi si