Ce este medicina cuantică și de ce ar trebui să reprezinte viitorul

Ce este medicina cuantică și de ce ar trebui să reprezinte viitorul

Redactor Divahair.ro

Deși principiile newtoniene au prilejuit descoperirea fizicii cuantice (sau a mecanicii cuantice) acum mai bine de o sută de ani, din păcate ideile sale, multe dintre ele cu o largă aplicabilitate în medicină, nu au fost adoptate în ramura tradițională a acestui domeniu. Știm atât de multe despre energie, despre particule și despre atomi, și totuși studenții de la Facultatea de Medicină continuă să învețe că organismul uman e o simplă mașinărie care operează într-o direcție liniară.

Ai o problemă de sănătate? Ți se prescriu medicamentele necesare, fără ca mulți specialiști, prin prisma a ceea ce au învățat, firește, să se obosească să mai studieze și cauza sa. Iar rolul energiei în sănătate și evoluția bolilor este complet ignorat.

Află din rândurile de mai jos de ce medicina cuantică e încă neglijată de cea tradițională și cum acest fapt poate fi atât de periculos!

Medicina cuantică: ce afirmă și cu ce ne poate fi de ajutor

Nu mai putem să ignorăm faptul că o mare parte a societății occidentale este dependentă de medicamente și că acest lucru poate conduce inclusiv la efecte tragice. Tocmai de aceea, sunt multe voci care afirmă că descoperirile fizicii cuantice pot fi aplicate și în biomedicină, astfel ajungându-se la un sistem medical care să înlocuiască tratamentul bazat numai pe pastile cu o abordare mai complexă, în acord cu legile naturii: medicina cuantică.

silueta de om care mediteaza intr-un camp de energie

Ca să îți împrospătăm memoria cu informații cu care mulți dintre noi nu ne-am mai întâlnit din școala generală, fizica sau mecanica cuantică reprezintă o ramură a științei care analizează comportamentul materiei sau al energiei la scară atomică. Bazându-se pe observațiile făcute de mari fizicieni precum Albert Einstein sau Isaac Newton, fizica cuantică ia în calcul faptul că atomii sunt vortexuri de energie care se învârt și care vibrează în mod constant. De ce ne interesează acest lucru? Deoarece faptul că suntem constituiți din energie poate avea un impact semnificativ și în recuperarea sau păstrarea stării de sănătate.

Din păcate, medicina tradițională pare să aibă în continuare alte preocupări. Astfel, un studiu realizat acum 10 ani nuanța faptul că bolile care surveneau după administrarea unui tratament medical erau principala cauză a deceselor din SUA, în timp ce reacțiile adverse la unele medicamente luau la rândul lor 300 000 de vieți numai pe parcursul unui an. Ținând cont că la baza acestei cercetări erau statistici guvernamentale, îngrijorătoare, se întrevede și mai tare necesitatea de a adopta principiile medicinii orientale în practica occidentală. Lucru care nu se întâmplă prea des, dat fiind faptul că mulți profesioniști cu abordare convențională resping descoperirile vechi de 3000 de ani ale științei orientale, deși acestea sunt bazate pe o înțelegere mai profundă a Universului.

Astfel, acum mii de ani, înainte să fi apărut fizica cuantică, asiaticii discutau deja despre energie, pe care o considerau baza sănătății și a stării de bine. Ba, mai mult, în medicina orientală, corpul era considerat o rețea elaborată de căi energetice denumite meridiane și ale căror grafice, provenind din China, erau extrem de asemănătoare cu diagramele ce întruchipau rețelele electrice.

Așa cum un inginer caută să identifice problemele dintr-un circuit, „vânând” acele așa-numite „patologii” electrice, și medicii chinezi testau circuitul energetic al unui pacient, folosindu-se de instrumente precum acele. De partea cealaltă, abordarea convențională prevede că reacțiile biochimice responsabile pentru viață sunt generate de sisteme în linie, în stilul mașinăriilor lui Henry Ford, considerând că o reacție chimică o determină pe alta și așa mai departe.

Prin urmare, atunci când apare o problemă în sistem, respectiv o boală sau o disfuncție a corpului uman, medicina convențională o percepe ca fiind cauzată de o disfuncționalitate de la nivelul unei componente, neluând întregul în calcul. Așadar, disfuncția nu poate fi reparată decât prin prescrierea de medicamente, ceea ce a dat avânt cercetării farmaceutice și a dus la apariția așa-numitelor „medicamente minune”.

Sunt ele cu adevărat miraculoase, atunci când ne duc la descoperirile nuanțate în studiul realizat în SUA? Ai însă posibilitatea de a alege, percepând organismul ca pe un întreg bine închegat, ca pe o acumulare unică de energie!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro

Articol preluat și adaptat de pe ORGANIC INDIA.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Ce meserie ar trebui sa aiba viitorul tau iubit?
Incepe quiz
Ce meserie ar trebui sa aiba viitorul tau iubit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.