Cea mai bună reţetă vegană: tort cu scorţişoară și ganache de ciocolată neagră

Cea mai bună reţetă vegană: tort cu scorţişoară și ganache de ciocolată neagră

Redactor Andreea Baluteanu

Ai hotărât să adopți un stil de viață vegan pentru mediu sau pentru că așa ai simțit? Începe Postul Paștelui și vrei să îl urmezi cu dedicație, dar parcă ți s-a făcut o poftă de dulce căreia nu îi poți rezista? Avem pentru tine cele mai bune recomandări!

Descoperă mai jos cea mai bună rețetă vegană, un adevărat deliciu, un preparat decadent și incredibil de sănătos! Vezi de ce adorăm tortul de ciocolată cu scorțișoară și ganache de ciocolată neagră!

Tort de ciocolată cu scorțișoară și ganache de ciocolată neagră: un deliciu!

Nu încape în cuvinte gustul savuros al preparatului despre care îți vorbim azi, dar nici superbeneficiile sale. Crezi că nu e posibil, precum spun americanii, să ai prăjitura și să o și mănânci? Te contrazicem! Rețeta de mai jos e superbună și extrem de sănătoasă, minunată pentru vegani, dar și pentru cei care țin post.

tort de ciocolata

Un tort bogat, fără gluten, fără lactoză și numai cu ingrediente benefice, rețeta pe bază de tărâțe de psyllium integrale de la ORGANIC INDIA e un desert fabulos. Apreciem din compoziția sa mai ales extraordinarele tărâțe, sursă de fibre, susținând digestia și prevenind bolile de inimă. Mai mult, psyllium sunt un vis pentru orice cofetar și patiser, deoarece conferă structură preparatului și absorb umezeala, astfel că vor sta la baza celor mai bune torturi din lume.

Tărâțelor li se adaugă scorțișoara, care reglează glicemia și are proprietăți remarcabile de combatere a toxinelor și a radicalilor liberi, conținând peste 41 de antioxidanți.

Ne crezi sau nu, tortul de ciocolată e și foarte ușor de preparat. Nu ai nevoie decât de ingredientele magice, de un strop de răbdare și dragoste și de o formă specială. Dacă nu o ai însă, poți pregăti desertul și într-o tavă obișnuită, la cuptor, pe hârtie de copt: atât este de versatil!

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru tortul cu scorţişoară și ganache de ciocolată neagră!

Pentru aluat:

  • ½ de cană de ulei de cocos (lichid) 
  • 1 cană de miere sau de sirop de arţar 
  • 1 cană de pudră de cacao de calitate, neîndulcită 
  • 1 cană de cafea organică (obişnuită sau fără cofeină) 
  • 2 linguriţe de extract de vanilie 
  • 2 căni de făină fără gluten, plus încă puţină de rezervă (pentru vas) 
  • 1 lingură de tărâţe de psyllium integrale de la ORGANIC INDIA 
  • 2 linguriţe de praf de copt 
  • 1 lingură de scorţişoară 
  • 1 vârf de sare de mare 
  • 2 ouă, bătute uşor 
  • ½ de cană de lapte de migdale fără zahăr 
  • ¼ de cană de sos de mere neîndulcit 
  • ulei spray pentru gătit 

Ingrediente pentru ganache:

  • 100 de grame de ciocolată neagră organică 
  • ½ de cană de cremă de cocos (amestec de cocos şi apă)

tort cu ganache Organic India

Modalitate de preparare:

  1. Începe prin a încălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Topește într-o crăticioară uleiul de cocos, adaugă apoi mierea, pudra de cacao, cafeaua fierbinte și extractul de vanilie. Mixează și lasă să se răcească. Nu e așa că deja miroase divin?
  3. Amestecă într-un castron făina fără gluten, pudra de psyllium, praful de copt, scorțișoara și sarea.
  4. Adaugă peste acest conținut mixul pe de pe foc, alături de ouă, laptele de migdale și sosul de mere. Continuă să amesteci până ce vei obține un mix omogen.
  5. Tapetează o formă de tip guguluf (cu gaură în mijloc) cu ulei pentru gătit și pune alatul în ea. Bagă la cuptor pentru 45-50 de minute sau până ce minunatul tău preparat trece testul scobitorii.
  6. Scoate tortul de scorțișoară cu ganache de ciocolată neagră de la cuptor și dă-i timp să se răcească pentru 5 minute. După acest interval, pune-l din nou la cuptor, pentru alte 5 minute, și apoi scoate-l din formă.
  7. Este timpul să te delectezi cu toppingul de ganache. Pune mai întâi ciocolata într-un castronel și las-o să aștepte. Fierbe într-o crăticioară crema de cocos și apoi amestecă cele două ingrediente. Lasă să se răcească timp de 2-3 minute și înțelege-te singură cu papilele gustative care sunt în delir.
  8. Pune tortul pe o tavă acoperită cu hârtie pergament și așterne crema de ganache, începând din vârf și lăsând-o să se scurgă pe margini cu măiestrie de pictor.
  9. Lasă să se răcească la temperatura camerei până ce crema se întărește. Pune la frigider și visează deja la gustul său divin!

Nu ne mai rămâne decât să îți urăm poftă bună și să te felicităm pentru alegerea făcută: și gust divin, și sănătate deplină!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock, Organic India

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.