Organic India primeşte distincţia Leed Platinum: află toate detaliile!

Organic India primeşte distincţia Leed Platinum: află toate detaliile!

Redactor Andreea Baluteanu

Organic India este brandul care ne-a obișnuit atât cu produsele naturale cu beneficii inestimabile, dar și cu politica de responsabilitate și de sustenabilitate, care dovedește perfect că e în pas cu vremurile și provocările societății actuale. Compania se îngrijește nu numai de trupul și sufletul clienților săi, dar și de mediu, dovedind că este una dintre afacerile ce înțeleg că profitul nu poate fi realizat decât cu inimă și respect pentru natură și pentru oameni.

Azi îți vom vorbi despre cea mai nouă distincție primită de Organic India, certificarea LEED Platinum. Află despre ce este vorba în rândurile de mai jos!

Ce este LEED Platinum?

Fabrica Lucknow este prima ce produce suplimente alimentare din India și care a fost distinsă cu cel mai prestigios standard de excelență și angajament, LEED Platinum. Astfel, Organic India a demonstrat încă o dată, dacă era nevoie, că dorește să sprijine comunitățile locale, să protejeze mediul și să promoveze bunăstarea angajaților și a partenerilor.

La ce se referă însă LEED Platinum? Acronimul provine de la Leadership în Energie și Design al Mediului și reprezintă, conform US Green Building Council (USGBC), o certificare eco oferită unei clădiri care promovează standarde ridicate. Astfel, dacă în mod normal o clădire obișnuită afectează sănătatea oamenilor sau pe cea a mediului, cele care se pot lăuda cu certificarea LEED Platinum minimizează din toate punctele de vedere aceste riscuri.

Companiile care construiesc clădiri ce năzuiesc la o certificare LEED Platinum trebuie să pună accentul pe următoarele domenii: Locație și Transport, Terenuri Sustenabile, Managementul eficient al apei, Energie și atmosferă, Materiale și resurse, Calitatea mediului interior și Inovația. Conform punctajului oferit, clădirile pot obține certificarea LEED Platinum pe patru niveluri, în ordine crescătoare: Certificat, Argint, Aur și Platină.

Cum a obținut Organic India certificarea LEED Platinum

Teoria ca teoria, dar nu e deloc ușor să proiectezi azi o clădire care să se dovedească prietenoasă cu mediul, cu omul și cu comunitatea. Știam deja că Organic India își instruiește angajații în practicile agriculturii organice, biodinamice și regenerative, creând o rețea care ajută fermierii să obțină venituri sustenabile în timp ce își păstrează sănătatea lor și pe cea a mediului. Prin certificarea LEED Platinum, brandul ne demonstrează însă că este la fel de interesat în a crea un mediu de lucru ce respectă mediul, nu doar angajații.

Care sunt criteriile pe care le-a bifat Organic India pentru a obține certificarea LEED Platinum pentru fabrica din India? În primul rând, rezistența clădirii. Astfel, conform Consiliului US Green Building: „Clădirile verzi promovează rezistenţa - în ceea ce privește designul, tehnologiile, materialele și metodele. Pentru a susține aceste eforturi, clădirile verzi promovează utilizarea materialelor durabile, fac o selecție atentă a locațiilor, a eficienței energetice, se gândesc la regenerare”. Este exact ceea ce reușește Organic India prin viziunea sa.

Mai departe, brandul pune accentul pe o atentă planificare înainte de construcție, respectând astfel criteriul propus de Programul de Sustenabilitate din cadrul Universității Boston. Clădirile Organic India vizează prin urmare economisirea energiei, o utilizare eficientă și sustenabilă a resurselor de apă, reducerea emisiilor de CO2, îmbunătăţirea vieții din interiorul clădirii, dar și grija față de mediu și față de impactul pe care îl are construcția asupra sa.

O altă problemă spinoasă o reprezintă managementul deșeurilor. Fiind o țară în curs de dezvoltare, India încă stabilește politici și reguli din acest punct de vedere. Pornind de la această constatare, Organic India a trebuit să meargă mai departe decât legislația în vigoare și să pună accentul pe reducerea risipei resurselor, pe renunțarea la metodele convenționale de gestionare a deșeurilor și pe dezvoltarea sustenabilă. Conform experților din cadrul USGBC, obiectivul oricărei afaceri cu marca LEED Platinum trebuie să fie acela al Risipei Zero.

La final, te lăsăm în compania frumoaselor cuvinte rostite de fondatorul ORGANIC INDIA, Bharat Mitra, cel care explică cel mai bine ce înseamnă să ai o clădire care are grijă de oameni și de mediu: „Această nouă fabrică este o reprezentare minunată a conceptului ORGANIC INDIA. Pe de o parte, se bazează pe tehnologia de ultimă oră și, în același timp, a fost construită pe baza dorinței de a exista o mai mare conștientizare față de problemele de mediu. Construcția s-a realizat într-un mod care nu ne-a permis doar să luăm, ci și să înapoiem ceva mediului”.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.