Febra fanului: Cauze, simptome si tratament

Febra fanului: Cauze, simptome si tratament

Andreea Gluh, redactor

A venit caldura , este sezonul alergiilor, iar acestea iti pot da adevarate batai de cap, pentru ca simptomele nu sunt deloc placute. De la sinusurile infundate pana la ochii inlacrimati, febra fanului, cunoscuta si ca rinita alergica, este o pacoste pentru oricine, indiferent de varsta sau de sex. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca aceste alergii pot aparea oricand pe parcursul vietii, insa, de cele mai multe ori, debuteaza in copilarie sau la inceputul maturitatii. In cele ce urmeaza, iti vom spune care sunt cauzele si simptomele febrei fanului, dar si ce trebuie sa faci pentru a scapa de acestea.

Febra fanului: Cauze declansatoare

Chiar daca acest sindrom alergic nu are legatura cu febra propriu-zisa cauzata de diverse infectii, simptomatologia sa include si inflamarea diverselor tesuturi, ducand la cresterea temperaturii corpului.

In ceea ce priveste cauzele declansatoare ale febrei fanului, trebuie sa discutam despre alergeni. Fie ca este vorba despre polenul diversilor copaci, fie ca vorbim despre polenul ierbii, primavara si vara sunt cele doua anotimpuri in care alergenii isi fac de cap. In restul anului, cei sensibili pot prezenta simptome in momentul in care intra intr-un mediu in care exista mucegai, praf sau acarieni. Toate aceste particule minuscule, odata ajunse in organism prin simplul proces de respiratie, sunt considerate a fi corpuri straine. Asadar, sistemul imunitar actioneaza in consecinta, eliberand imunoglobulina, iar apoi, histamine.

Cauzele febrei fanului sunt multiple, de la ereditate pana la alte alergii care sensibilizeaza organismul, cum ar fi cele alimentare, dar si fumatul pasiv precum si astmul.

Febra fanului: Simptome

Printre simptomele febrei fanului se numara stranutul, congestia nazala sau infundarea sinusurilor, pruritul nazal, conjunctivita alergica, manifestata prin iritarea si lacrimarea ochilor, dar si iritatiile pielii.

Daca suferi de febra fanului, pe langa toate acestea, este posibil sa te confrunti cu o oboseala accentuata sau, din contra, cu o insomnie.

Fabra fanului: Cum sa o tratezi

Cea mai buna metoda pentru a scapa de nesuferita rinita alergica consta in incercarea de a sta cat mai departe de alergeni. Totusi, pentru ca este practic imposibil sa te feresti de polenul din aer, va trebuie sa recurgi la tratamente pe baza de medicamente sau la remediile naturiste. Inainte de toate, insa, este important sa vizitezi un medic alergolog si sa faci cateva analize pentru a descoperi care este alergenul care iti da batai de cap.

Din categoria celor dintai fac parte antihistaminicele. In farmacii exista o gama larga de asemenea produse, insa este indicat sa discuti cu un medic pentru a-l alege pe cel care ti se potriveste. Pentru simptomele oculare si nazale, ti se vor prescrie picaturi.

In ceea ce priveste remediile naturiste, ceaiurile iti vor fi cele mai bune prietene.

Iata cum se prepara unul dintre acestea!

Pune intr-o cana o lingurita de amestec de plante, obtinut din trei frati patati, musetel, brusture. coada soricelului si frunze de coacaz. Toarna apa fierbinte peste acestea si lasa la infuzat timp de 10 minute. Bea acest ceai de trei ori pe zi si efectele vor fi vizibile in scurt timp.

Pe langa toate acestea, poti incerca medicina alternativa. Acupunctura este una dintre metodele recunoscute in acest sens, insa nici homeopatia nu te va dezamagi.

Febra fanului este un simptom alergic care poate fi tinut sub control, mai ales daca te prezinti la medic in momentul in care organismul iti transmite semnale de alarma.

Articolul urmator
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.