Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Bun venit pe lume!

Redactor Divahair.ro

Desi mai are doi copii si o situatie materiala precara, Anca nu s-a indurat sa renunte la ultima sarcina si a adus pe lume o fetita.

Conditiile de viata, igiena deficitara si absenta unei monitorizari medicale constante au determinat nasterea prematura, la doar 27 de saptamani, a fetitei si o greutate a acesteia de doar 900 de grame. Pentru micuta Maria era mult prea devreme sa se nasca, astfel ca viata ei depindea de un incubator performant care sa ii ofere conditiile vitale pentru o dezvoltare normala, compatibila cu viata.  Mama, indragostita de ghemotocul de viata, a ales sa vegheze zilnic, cu speranta in suflet, lupta micutei pentru viata si fiecare zi scursa este pentru ele o victorie. 

Anca stie ca este o perioada dificila, dar este convinsa ca personalul medical si incubatorul donat de Organizatia Salvati Copiii ii ajuta fetita sa se apropie gram cu gram de momentul cand vor putea merge acasa, unde sunt asteptate cu nerabdare de familia lor. „Am crezut ca am sa o pierd pe Maria dar acum vad cum zi de zi câstiga in greutate si este o luptatoare."

Aceasta este una din povestile minunate de care ne bucuram si noi alaturi de micii luptatori si parintii lor, bucuria ca putem ajuta cât mai multi copii din Romania. Maria este unul din beneficiarii campaniei lansate anul trecut "Bun venit pe lume". Anul trecut am reusit sa dotam 15 maternitati cu incubatoare performante, atât de necesare pentru a salva vieti.

Si anul acesta Salvati Copiii lanseaza campania de strangere de fonduri "Bun venit pe lume" pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternitati din Romania pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalitatii infantile si pentru a sprijini gravidele si mamele din 15 comunitati sa aduca pe lume copii sanatosi si sa le ajute la cresterea copiilor lor. Campania se deruleaza in perioada 19 octombrie - 15 ianarie.

Desi rata mortalitatii infantile din România a scazut semnificativ in perioada 1990-2012, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, 8471 decese in 1990, 2250 in 2009 si, respectiv, 1812 in 2012, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9 la 1000 de copii nascuti vii in 2012 (conform Institutului National de Statistica). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi in tara un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principala a mortalitatii infantile o reprezinta nasterile premature. Mortalitatea, precum si speranta de viata reflecta nivelul de trai si de educatie al unei populatii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei si al sanatatii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti.  

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!