Când trebuie să mergi la Urgențe din cauza răcelii

Când trebuie să mergi la Urgențe din cauza răcelii

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Toată lumea se confruntă cu cel puțin o răceală în fiecare an. Numărul acestor episoade depinde de imunitatea fiecăruia, dar și de schimbările bruște de temperatură, care slăbesc organismul. Cele mai multe răceli apar în sezonul rece, îndeosebi atunci când alternăm temperaturile ridicate din casă cu cele negative de afară din diminețile geroase.

Deși copiii sunt cei care se îmbolnăvesc des iarna, nici adulții nu sunt complet scutiți de această neplăcere. Simptomele răcelii pot varia de la dureri de cap și nas înfundat până la stare generală de rău, care te poate ține în pat câteva zile. Deși majoritatea persoanelor aleg să se trateze acasă, există câteva simptome care ar trebui să te trimită la spital de urgență.

femeie care isi tine mainile pe picioare

Iată când trebuie să mergi la Urgențe din cauza răcelii!

Vomă constantă

Unul dintre primele semne care îți arată că ești răcită poate fi voma. Stomacul încearcă să respingă toxinele din corpul tău și să le elimine în acest mod. Totuși, de fiecare dată când vomiți, corpul tău nu scapă doar de toxine, ci și de substanțe nutritive importante. Dacă vomiți fără oprire, organismul tău poate să se deshidrateze periculos de mult. Dacă aceste episoade durează deja de câteva zile, mergi la Urgențe și cere ajutor!

Durere și presiune în zona pieptului și a stomacului

Durerea în piept și în zona stomacului trebuie să te trimită la Urgențe, în cazul în care persistă deja de 2-3 zile. De asemenea, și durerea în piept resimțită atunci când nu faci niciun efort trebuie să te trimită la Urgențe.

femeie trista in pat

Confuzie și amețeală

Atunci când te deshidratezi din cauza vărsăturilor, substanțele nutritive nu mai ajung la creier, iar acesta devine dezorientat și funcția cognitivă este afectată. Dacă începi să fii confuză și amețită, atunci trebuie să știi că este un semnal de alarmă și că trebuie să te duci de urgență la spital.

Febră ridicată

Temperatura medie a corpului este de 37 de grade Celsius. Atunci când aceasta depășește 39,5 grade Celsius și nu scade în câteva ore, trebuie să mergi la doctor imediat! O temperatură de 39 de grade Celsius în cazul răcelii poate fi utilă, deoarece în acest mod corpul tău luptă împotriva infecției. Dacă depășește acest prag, înseamnă că organismul tău pierde bătălia împotriva microbilor.

Totuși, în cazul copiilor, temperatura poate varia. Potrivit mayoclinic.com, temperatura care ar trebui să te alarmeze în cazul unui bebeluș este de 37,7 grade Celsius. Pentru copiii care au 6 luni sau mai mult, temperatura care trebuie să te trimită la spital este de 38,8 grade Celsius. Febra care durează mai multe zile la rând și care nu scade deloc necesită atenție medicală de urgență!

cana si ochelari pe masa

Cine este predispus la răceală

Pentru cei care se panichează la orice semn al răcelii, este important să se cunoască faptul că majoritatea adulților sănătoși nu trebuie să meargă la spital atunci când răcesc. Persoanele cele mai vulnerabile sunt copiii sub 5 ani, femeile însărcinate, persoanele în vârstă și cele care suferă de anumite boli, cum este diabetul.

Simptomele răcelii la copii diferă de cele ale adulților. Aceștia din urmă au un sistem imunitar mai puternic, ceea ce îi ajută să lupte mai eficient împotriva infecției. Dacă observi că cel mic începe să fie palid, respiră greu și își pierde abilitatea de a vorbi și a reacționa, trebuie să mergi la Urgențe!

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.