Cauți un tratament pentru HPV? Iată câteva remedii care te mențin sănătoasă

Cauți un tratament pentru HPV? Iată câteva remedii care te mențin sănătoasă

Sorina Corneanu

Infecția cu HPV este cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală, care afectează atât bărbații, cât și femeile. Infecția cu HPV poate trece neobservată pentru o perioadă îndelungată, este foarte frecventă - peste 14 milioane de noi cazuri sunt diagnosticate anual - și poate afecta persoanele de toate vârstele.

Dintre cele peste 100 de tulpini de HPV, doar 15 prezintă risc cancerigen. Vaccinarea (în jurul vârstei de 11-12 ani), reducerea partenerilor sexuali și contactul sexual protejat sunt măsuri de prevenție care nu ar trebui neglijate.

De asemenea, dieta sănătoasă, exercițiile fizice regulate și un stil de viață sănătos sunt măsuri obligatorii pentru întărirea sistemului imunitar și prevenirea infecției cu HPV.

Vezi cum tratezi natural infecția cu HPV!

Tratamente naturiste externe pentru infecția cu HPV 

Uleiul de tuia și uleiul din arbore de ceai

Uleiurile derivate din frunzele unor plante aromatice cu  proprietăti antivirale foarte puternice, cum ar fi tuia și arborele de ceai, distrug multe dintre tulpinile HPV, inclusiv pe cele agresive. Aplică-le direct pe piele, doar în zona afectată, de cel puțin 3 ori pe zi, timp de două săptămâni. Este indicat ca uleiul de tuia, care este foarte puternic, să fie amestecat cu puțin ulei de măsline, pentru a se evita iritațiile!

Rostopască

Rostopasca este un tratament foarte eficient în tratarea negilor cauzați de infecția cu HPV. Aplică substanța portocalie rezultată din ruperea rădăcinii direct pe locul afectat, iar apoi descoperă cum negii dispar în totalitate în câteva zile până la câteva săptămâni, iar pielea rămâne curată.

Extract de semințe de grepfrut

Extractul de semințe de grepfrut este o substanță foarte puternică, eficientă în  lupta cu aproape orice virus, bacterie, ciupercă sau parazit. Aplică 2-3 picături de extract local, de 3 ori pe zi. Urmează acest tratament timp de cel puțin o lună, perioadă în care poți administra extractul de grepfrut și oral.

grepfrut

Remedii care întăresc sistemul imunitar și previn infecția cu HPV

Frunzele de măslin

Oleuropeina, o substanță naturală găsită în măslinele verzi și în frunzele de măslin, are puternic efect imunostimulant, responsabil cu producerea de limfocite, celule cu rol important în combaterea virusurilor, inclusiv a HPV-ului. Încearcă să urmezi o cură de o lună cu extract de frunze de măsline și observă îmbunătățirile!

ulei de masline

Astragalus

Extracul de astragalus, împreună cu o dietă sănătoasă și puțin sport, stimulează capacitatea naturală a organismului de a lupta împotriva infecțiilor!

Ciupercile asiatice-tibetane conțin antioxidanți imunostimulatori recomandați în tratarea și prevenția HPV. Reishi, maitake, shitake și cordiceps sunt cele mai populare ciuperci vindecătoare.

Plantele medicinale sunt, de asemenea, eficiente pentru stimularea și echilibrarea sistemului imunitar. Suplimentele alimentare pe bază de echinacea și cătină nu ar trebui să îți lipsească din dietă. 

Vitaminele și mineralele, cei mai buni aliați în lupta împotriva HPV

Vitamina A, de exemplu, cu rol important în întărirea membranei celulelor sănătoase ale corpului, previne infestarea acestora cu virusul HPV. Principalele surse de vitamina A sunt morcovii, cătina, pepenele galben și ardeii grași portocalii.

Vezi 10 alimente bogate în vitamina A!

Vitamina C este cel mai puternic ajutor în întărirea sistemului imunitar. Fructele și legumele proaspete care conțin cantităti mari de vitamina C sunt: pătrunjelul verde, fructele de pădure, roșiile, pepenele verde, strugurii, varza roșie și citricele.

Cele mai eficiente minerale care contribuie la întărirea sistemului imunitar sunt zincul și magneziul. Acestea au un rol esențial în susținerea unui sistem imunitar sănătos, având un rol important în producerea și activarea celulelor sistemului imunitar și în producerea de anticorpi care luptă împotriva HPV.

Dieta care previne infecția cu HPV

Nici uleiurile esențiale găsite în ceapa verde și în usturoi nu sunt de ignorat, acestea având efecte uimitoare asupra sistemului imunitar. Ceapa verde, de exemplu, este plină de clorofilă, o substanță anticancerigenă, care întărește sistemul imunitar.

Semințele crude și uleiurile presate la rece sunt și ele foarte recomandate femeilor diagnosticate cu HPV. Conținutul de grăsimi sănătoase al acestora, pe lângă faptul că oferă o sursă extraordinară de Omega 3, ajută la echilibrarea sistemului endocrin și previne cancerul uterin.

Alte alimente indicate pentru a ține la distanță infecția cu HPV sunt: legumele crucifere (broccoli, varză, conopidă), morcovii, țelina, pătrunjelul și leușteanul. 

Alimente pe care trebuie să le eviți

- carnea procesată și grăsimile saturate (care se găsesc în margarină, alimente prăjite, maioneză etc.), care distrug echilibrul hormonal în organism și slăbesc sistemul imunitar;
- zahărul, care poate reduce eficiența tratamentului împotriva HPV (îl poți înlocui cu fructe și miere de albine);
- făina albă, care privează organismul de fibrele naturale și pe care ar trebui să o înlocuiești cu făină din cereale integrale.

Toate acestea ar trebui eliminate din dieta ta și înlocuite cu mai multe fructe și legume organice, carne slabă și cereale integrale.

Deși în cele mai multe cazuri virusul se elimină de la sine, dieta echilibrată, exercițiile fizice și un stil de viață sănătos îți vor ajuta sistemul imunitar să funcționeze optim. Nu neglija nici vizita anuala la ginecolog. Prevenția este întotdeauna mai bună decât tratamentul!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Eczema urechii: cauze, simptome și tratament
Eczema urechii: cauze, simptome și tratament
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.