Ce cosmetice îţi provoacă afte

Ce cosmetice îţi provoacă afte

Violeta Ieremie

80% din populaţie este expusă virusului Herpes Simplex 1, care afectează buzele și gura, pe care poţi să-l iei după ce ai folosit rujul altei persoane, prin folosirea în comun a tacâmurilor sau a produselor de igienă bucală sau prin salivă.

Aftele pot apărea în perioade de stres, în timpul menstruaţiei, când eşti obosită, ai imunitatea scăzută şi te lupţi cu o infecţie în corp sau cu răceala.

Specialiştii recomandă să fii atentă la ingredientele care pot veni în contact cu buzele tale, pentru a preveni apariţia acestor băşicuţe destul de neplăcute.

buze afectate de afte

Câteva indicii după care să te ghidezi dacă vrei să te ţii departe de acest virus!

Uleiuri esenţiale

Dacă ai pielea sensibilă, e posibil să fii conştientă de faptul că aceste produse naturale pot fi puţin abrazive. Ai grijă la ingredientele mai acide, cum ar fi rădăcina de ţelină, pentru a evita un efect asemănător cu vitamina C.

Injecţiile în buze pentru mărirea acestora

Potrivit dermatologului Elizabeth Hale, profesor la Centrul Medical Langone, intervenţiile în această zonă pot să aibă consecinţe neplăcute, din cauză că virusul trăieşte în rădăcina nervilor maxilarului pe o perioadă nedefinită. Din acest motiv, atunci când efectuează injecţii în buze, pacienta primeşte şi o reţetă pentru prevenirea aftelor.

femeie se da cu balsam de buze

Anumite balsamuri de buze

Ne place să avem buzele catifelate şi hidratate, însă nu toate balsamurile sunt potrivite pentru tine dacă eşti predispusă la afte. Astfel, „evită produsele care conţin mentol, deoarece acesta îţi irită zona cu pricina”, explică dermatologul Hale. De asemenea, e indicat să păstrezi un balsam pentru perioadele când îţi ies afte, pentru a nu fi nevoită să te infectezi din nou deoarece foloseşti acelaşi balsam de buze în toate situaţiile.

Retinolul

În ciuda beneficiilor antiîmbătrânire, exfolierea chimică poate fi prea agresivă pentru persoanele purtătoare de virus, deoarece provoacă deteriorarea stratului care protejează pielea. Totuşi, dacă trebuie să foloseşti retinol, evită zona gurii şi bărbia.

O altă cauză a apariţiei aftelor, pe lângă cele menţionate, este vitamina C.

Conform dermatologului Hale, vitamina C poate irita pielea, deoarece este acidă şi compromite bariera cutanată atunci când este aplicată local, provocând inflamarea şi iritarea buzelor şi a pielii din jurul lor. Așadar, înainte de a achiziţiona un produs cosmetic, verifică eticheta, care deseori indică un nivel ridicat de vitamina C.

Recomandarea specialiştilor este să-ţi îmbunătățești imunitatea printr-o dietă sănătoasă şi să eviţi starea de stres. Un alt factor important este igiena personală, iar dacă ştii că eşti predispusă la astfel de infecţii, cel mai bine este să eviţi folosirea obiectelor de îngrijire ale altor persoane.

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Ce tip de suferinta te copleseste?
Incepe quiz
Ce tip de suferinta te copleseste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.