Ce nu-ţi spune nimeni despre pierderea în greutate. Află cu ce dezavantaje vine

Ce nu-ţi spune nimeni despre pierderea în greutate. Află cu ce dezavantaje vine

Redactor Alexa Galgau

Pentru o mare parte dintre oameni, pierderea în greutatea ocupă un loc important pe lista priorităților în viață, mai ales pentru că standardele de frumusețe sunt tot mai stricte. În plus, un corp cu o greutate normală este mai sănătos, pentru că se știe ca a fi supraponderal înseamnă a fi expus la boli cardiace, diabet, boli de circulație etc. Peste tot vei citi numai despre avantajele slăbitului care, desigur, nu pot fi negate, fără să auzi însă și cealaltă variantă a poveștii, mai puțin pozitivă.

Află mai multe despre dezavantajele pierderii în greutate și cum să slăbești astfel încât să faci o schimbare cu adevărat benefică în viața ta!

 

Pierderea în greutate: ce nu îți spune nimeni

Slăbitul poate să îți salveze viața în anumite situații, însă poate să prezinte și dezavantaje sau dificultăți. Există multe probleme legate de pierderea în greutate despre care nu prea se vorbește, însă pe care trebuie să le știi:

1. Nu există o metodă ușoară de a slăbi. Din păcate, adesea ni se vând gogoși când vine vorba despre slăbit și tocmai de aceea nu avem rezultate. Nu există soluții miraculoase pentru pierderea în greutate. Vestea proastă: nu este suficient să ții o dietă sau să faci mișcare, ci este nevoie de un echilibru între cele două pentru a obține rezultate. Dietele restrictive sunt periculoase și, chiar dacă îți oferă rezultate rapide, aproape întotdeauna pui la loc pe tine ceea ce ai dat jos (efectul yo-yo). Adevărata pierdere în greutate se realizează într-un timp destul de îndelungat și numai prin abordarea căii de mijloc, niciodată prin extreme, fie ele în dietă sau la capitolul efort fizic. Există mulți oameni care cad în extrema cealaltă și devin dependenți sau obsedați de un stil de viață sănătos, ceea ce poate să îi izoleze și chiar să îi deprime.

2. Vei avea schimbări bruște de dispoziție și momente foarte proaste. Atunci când oamenii nu mai au acces la ceva cu care erau obișnuiți, precum mâncarea preferată, ei devin foarte iritabili. În plus, scăderea aportului caloric presupune și scăderea glicemiei, ceea ce contribuie suplimentar la nervozitate. Din fericire, această perioadă plină de toane nu durează foarte mult, ci doar până se „reglează” organismul.

3. Uneori vei simți că nu te mai bucuri de viață. Aceasta este una dintre marile probleme pe care le creează pierderea în greutate. Restricțiile pe care ți le impui te vor ajuta să slăbești, dar în același timp îți vor înăbuși plăcerile pe care le aveai înainte. Dacă ajungi să „cazi în păcat”, te vei simți vinovată pentru un lucru foarte mărunt. Soluția în acest caz este să aplici regula 80/20: în 80% din timp să faci alegerile corecte, iar în 20% din timp să îți faci și plăcerile vinovate. Dacă mergi la o prăjitură (una!) o dată pe săptămână, această mică plăcere nu îți strică tot efortul de a slăbi. După cum am spus, extremele nu sunt niciodată o soluție bună și ne fac să renunțăm mult prea devreme.

4. Corpul tău nu va arăta așa cum îți imaginezi. Cei mai mulți oameni pornesc la drum cu ideea că, după eforturi îndelungate, corpul lor va arăta întocmai ca acela al bodybuilderilor. Din păcate, aceasta este o așteptare nerealistă: dacă trebuie să dai jos multe kilograme, te vei confrunta cu pielea în exces. Cu cât slăbești mai repede, cu atât pielea are mai puțin timp să se strângă în mod natural și, în multe cazuri, nu este posibil să arăți așa cum visezi fără operație de înlăturare a excesului de piele, o procedură dureroasă și scumpă.

5. Uneori te vei simți singură. Foarte singură. Aceasta pentru că, în eforturile tale de a pierde din greutate, va trebui să te abții de la multe lucruri. Și, având în vedere că multe ieșiri cu prietenii implică mâncare și băutură, vei fi pusă în situația de a evita socializarea sau de a ieși și a te mulțumi cu un pahar cu apă. Este foarte greu să slăbești dacă oamenii din jurul tău nu au trecut vreodată prin acest proces și nu știu cum să te ajute atunci când ai nevoie. O idee excelentă pentru a slăbi este să îți găsești o „parteneră de suferință”, cu care să poți ieși fără grija caloriilor și cu care să poți să discuta despre toate acele lucruri care îi fac pe ceilalți să dea ochii peste cap. Însă ai grijă să nu îți alterezi prea mult relațiile cu cei dragi doar pentru că ție îți este greu!

6. Nu vei mai avea chef de sex. Nu te îngrijora, nu este un efect permanent, dar de obicei se întâmplă în primele săptămâni de dietă, când iritabilitatea este maximă. Trebuie să treci peste acest obstacol, pentru că studiile arată că slăbitul îmbunătățește viață sexuală. Așadar, tot răul spre bine!

Pentru a slăbi într-un mod sănătos și, mai ales, pe termen lung, trebuie să privești realist pierderea în greutate și să-ți stabilești țeluri care pot fi îndeplinite.

Descoperă cinci plante medicinale care ajută la slăbit!

Articolul urmator
Injecții pentru slăbit: cum funcționează și ce efecte adverse există
Injecții pentru slăbit: cum funcționează și ce efecte adverse există
Cat de curajoasa esti cand vine vorba de sex?
Incepe quiz
Cat de curajoasa esti cand vine vorba de sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.