Cele mai bune ceaiuri pentru hemoroizi

Cele mai bune ceaiuri pentru hemoroizi

Sorina Corneanu

Hemoroizii sunt vase de sânge dilatate, situate în anus sau în apropierea acestuia, care pot duce la sângerări rectale, mâncărime și durere. Cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor sunt sedentarismul, sarcina, dietele sărace în fibre, ridicarea greutăților sau constipația. Dacă tratamentele pentru hemoroizi ți se par prea costisitoare sau agresive, ceaiurile din plante pot fi o alternativă extraordinară de tratament. Ceaiurile pentru hemorozi ajută digestia, tratează constipația și inflamația locală.

Vezi topul celor mai puternice ceaiuri vindecatoare!

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru hemoroizi!

Ceai de verbascum

Mullein, plantă cunoscută și sub denumirea de verbascum, se bucură de mare succes în Mexic, ca tratament pe bază de plante pentru hemoroizi, potrivit Centrului Național pentru Informații Biotehnologice. Florile și frunzele plantei conțin tanini care ajută la întărirea țesutului hemoroidal și la oprirea sângerării. O linguriță de verbascum dizolvată într-un pahar cu apă clocotită este un tratament extern foarte eficient. Aplică local comprese și vei observa o îmbunătățire rapidă. Femeile gravide și cele care alăptează ar trebui să evite această plantă, la fel și persoanele cu antecedente de cancer!

Vezi mai multe beneficii ale ceaiului de verbascum!

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie ajută la curățarea ficatului prin stimularea producției de bilă. Creșterea producției de bilă înmoaie și lubrifiază scaunele, fără a provoca diaree, iar astfel se previne apariția hemorizilor. Totodată, compresele locale și spălăturile cu ceai de păpădie pot ameliora disconfortul. Pentru a prepara un ceai de păpădie, amestecă două lingurițe de rădăcină de păpădie la o cană de apă fierbinte. La fel ca în cazul ceaiului de verbascum, ceaiul de păpădie ar trebui evitat de femeile însărcinate și de cele care alăptează.

Ceai de stejar

Ceaiul de stejar are acțiuni puternice astringente, antiseptice și antiinflamatoare. Coaja de stejar este folosită pentru a trata hemoroizii și diareea. Preparat cu ajutorul unei lingurițe de scoarță de stejar și o cană cu apă fierbinte, ceaiul de stejar este eficient atât intern, cât și extern, prin aplicarea de comprese locale, însă utilizarea lui nu este recomandată dacă te confrunți deja cu constipația.

Ceai din mătase de porumb

Ceaiul din mătase de porumb, deși prea puțin cunoscut și exploatat, dă rezultate extraordinare atunci când este utilizat pentru a trata hemoroizii. Potrivit unui studiu din 2008, ruscogeninul - un ingredient principal care se găseste în mătasea porumbului - are proprietăți antiinflamatorii excelente. Deși este nevoie de cercetări științifice suplimentare pentru a confirma eficacitatea ceaiului de mătasea porumbului ca tratament pentru hemoroizi, medicul naturist Rita Elkins susține eficacitatea acestuia în cartea sa, „Tratamente alternative”.

Pentru a pregăti un ceai de mătasea porumbului, toarnă o cană cu apă clocotită peste o jumătate de linguriță de ceai, lasă la infuzat timp de 10-15 minute și bea până la 4 căni pe zi. Utilizarea excesivă poate provoca diaree, deci combină uzul intern cu compresele externe locale!

Ceai de musețel

musetel plante

Ceaiul de mușețel reduce inflamația anală cauzată de hemorozi, oprește hemoragiile mici și ajută la cicatrizare. Pentru a pregăti corect ceaiul de mușețel, fierbe un pumn de frunze de mușețel într-un litru de apă, timp de 10 minute, lasă-l să se răcească și utilizează-l extern.

Nu există contraindicații! Pe lângă eficacitatea sa în uzul intern, mușețelul poate fi fiert împreună cu câteva petale de trandafiri, iar la final poate fi amestecat cu o lingură de miere de albine și aplicat local pentru ameliorarea și vindecarea hemorozilor externi.

Ceai de aloe vera

Aloe vera are proprietăți emoliente și antiinflamatoare, fiind o plantă-minune pentru tratarea hemoroizilor. Ceaiul de ale vera calmează și relaxează venele inflamate, accelerând în același timp vindecarea. Antrachinona, un compus chimic găsit din aloe vera, strânge pereții tractului digestiv și ușurează defecația. Într-un studiu publicat în 2008, s-a descoperit că aloe vera conține bradikinază, o enzimă care poate reduce iritația atunci când este aplicată local.

aloe vera gel

Consumă aceste ceaiuri pentru hemoroizi, dar nu uita de apă și alimentația sănătoasă, obligatoriu bogată în fibre. Alege să trăiești echilibrat!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.