Cum îţi reprogramezi organismul ca să nu te îmbolnăveşti de cancer

Cum îţi reprogramezi organismul ca să nu te îmbolnăveşti de cancer

Violeta Ieremie

Când corpul dă semne de oboseală şi ne spune că ceva nu este în regulă, avem tendinţa să dăm vina pe cei din jur, ne interesăm de istoricul medical al familiei, ne ducem cu gândul la genele transmise din străbunici. Sigur, au şi aceste aspecte contribuţia lor, dar noi avem în interiorul nostru tot ce ne trebuie pentru o viaţă armonioasă şi sănătoasă.

barbat isi ia tensiunea

Una dintre bolile care încă fac ravagii este cancerul. Cei mai mulți dintre pacienții care suferă de această afecțiune află de sumbrul diagnostic în urma unui control de rutină.

Din nefericire, prevenția este aspectul cel mai ignorat atunci când vine vorba despre sănătate. Este cheia către o viaţă sănătoasă, iar prin schimbarea obiceiurilor, ne putem reprograma genele responsabile pentru sănătatea noastră.

Iată patru factori de risc pe care trebuie să-i eviţi astfel încât să poţi să-ţi activezi genele răspunzătoare pentru buna funcţionare a organismului!

zahar

Limitează consumul de zahăr

Zahărul este considerat „moartea albă” şi ne pune sănătatea în pericol, dacă este consumat în cantităţi mari. Cu cât consumăm mai mult zahăr, cu atât este mai mare riscul de boli de inimă. De asemenea, zahărul ar putea fi vinovat și de accelerarea declinului cognitiv, altfel spus duce la pierderi de memorie.

Fă mișcare 

Locurile de muncă din prezent presupun, în mare parte, lucrul la calculator, pe scaun, iar asta nu face decât să contribuie la înrăutățirea stării de sănătate. Ia o pauză la fiecare 60 de minute, ridică-te și fă câțiva pași prin birou sau ieși chiar la aer. Nu neglija nici execițiile fizice din timpul liber: nu trebuie neapărat să mergi la sală, pentru că există numeroase programe de exerciții pe care le poți urma chiar acasă. Poţi face o mică plimbare, flotări, genuflexiuni sau oricare sport care îţi dă energie şi îţi place. 

Dormi suficient

Oamenii s-au obișnuit să doarmă mai puțin decât recomandă medicii, adică între 7 și 9 ore. De cele mai multe ori, dormim cel mult 6 ore și inclusiv în acest timp ne stresăm și ne facem griji, ceea ce ne tulbură somnul cel dulce. Somnul neodihnitor și insuficient ne activează hormonii de stres, fapt care conduce la obezitate, diabet, boli de inimă, probleme mintale şi scăderea puterii de concentrare.

somn

Renunță la fumat

Fumatul este complet nesănătos pentru organism, creşte riscul de boli de inimă şi există riscul să ne pierdem memoria mult mai repede decât ne-am fi aşteptat. Un corp intoxicat nu mai funcţionează cum ar trebui şi începem să avem probleme de sănătate. Toxinele responsabile pentru aceste efecte includ pesticidele, metalele grele, plasticul și cele peste 4000 de substanțe chimice din țigări, iar toate acestea duc la un risc mare de obezitate, diabet, probleme neuronale şi cu inima.

Grija pentru tine şi pentru sănătatea ta este cel mai scump cadou pe care ţi-l poţi face. Ai la îndemână toate resursele necesare ca să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea!

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.