Cum îți dai seama că îți miroase gura

Cum îți dai seama că îți miroase gura

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Orice persoană se confruntă cel puțin o dată în viață cu problema respirației urât mirositoare. Halitoza (sau halena) apare atunci când bacteriile încep să se dezvolte în șanțul gingival, în zonele dintre dinți sau pe limbă. Este destul de dificil să îți dai seama că îți miroase gura, iar acest lucru se întâmplă din mai multe motive.

Gura este conectată de nas, iar acest lucru face ca mirosul din gură să treacă direct în nas. De asemenea, simțul nostru olfactiv tinde să ignore propriile mirosuri, așa cum este și cel care provine din gură. În aceste condiții, halitoza poate să existe fără ca persoana în cauză să fie conștientă de acest lucru. Pentru a vedea dacă îți miroase respirația, este recomandat să o testezi în mod indirect. Cum? De exemplu, poți transfera mirosul pe un alt obiect. Iată ce trebuie să faci!

bacterii in gura

Cum testezi dacă îți miroase gura

Metoda încheieturii

Linge-ți încheietura mâinii. Așteaptă câteva secunde pentru ca saliva să se usuce. Acum miroase locul respectiv. Dacă nu simți niciun miros neplăcut, trebuie să treci la următorul test. De obicei, partea frontală a limbii este relativ curată, iar acest lucru poate să îți ofere impresia că nu îți miroase respirația.

Testul lingurii

Acest test se va concentra pe partea posterioară a limbii (cea din spate), care rămâne de cele mai multe necurățată în timpul periajului. Ia o linguriță, întoarce-o cu fața în jos, plaseaz-o cât mai adânc pe suprafața limbii, după care trage-o în față apăsând ușor. Acum privește toate resturile și saliva care se aflau pe suprafața limbii tale. Este posibil să vezi doar un lichid incolor. Totuși, se mai întâmplă ca acesta să aibă nuanțe albicioase, galbene sau chiar maro. Cu cât mai închisă este culoarea salivei, cu atât mai mari sunt șansele să ai o respirație urât mirositoare.

Acum miroase lingura. Dacă miroase urât, înseamnă că principala cauză a respirației urât mirositoare pe care o ai este toată acea materie albă care se află în zona din spate a limbii. Pentru a evita acest lucru, încearcă să folosești apa de gură și să periezi limba în totalitate.

lingura pe masa

Metoda dentiștilor

Această metodă este folosită de dentiști, pentru a le arăta pacienților cum le miroase respirația. Ai nevoie doar de un pansament de 5 centimetri, care să încapă perfect în gură. Șterge-ți limba cu acesta, din spate în față. Inspectează pansamentul. O culoare închisă, așa cum este galbenul sau maroul, indică faptul că îți miroase gura. Dacă mirosul este neplăcut, atunci bănuielile tale sunt confirmate.

Întreabă pe cineva

O altă modalitate prin care poți vedea dacă îți miroase respirația este pur și simplu prin a întreba pe cineva apropiat sau pe dentist.

Respirația urât mirositoare are, de cele mai multe ori, cauze ce țin de igiena orală. Poți evita această neplăcere dacă te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dacă îți periezi limba și dacă folosești ața dentară și apa de gură. În cazul în care nici aceste metode nu dau rezultate, mergi la medicul dentist pentru a detecta cauza respirației neplăcute.

Surse foto: iStock, Pixabay

Articolul urmator
Cuișoare: beneficii și proprietăți
Cuișoare: beneficii și proprietăți
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.