De ce este periculos să iei calciu fără magneziu

De ce este periculos să iei calciu fără magneziu

Sorina Corneanu

Aproape 70% dintre femeile în vârstă iau suplimente alimentare care conțin calciu, dar nu și magneziu. Acest obicei poate fi însă periculos. În mod obișnuit, mai puțin de jumătate din cantitatea de calciu este absorbită în intestin, restul fiind fie excretat, fie transformat, în multe cazuri, în pietre la rinichi sau transportat în țesuturile moi unde se poate calcifica.

Astfel, pentru buna absorbie a calciului în organism, nivelurile adecvate de magneziu sunt esențiale. Suplimentele de calciu și magneziu trebuie să meargă mână în mână, pentru efecte și rezultate rapide.

Magneziul transformă vitamina D în forma sa activă, astfel încât aceasta să ajute la absorbția de calciu. Magneziul stimulează, de asemenea, hormonul calcitonin, care ajută la conservarea structurii osoase și atrage calciul din sânge și țesuturile moi înapoi în oase, scăzand probabilitatea de osteoporoză, anumite forme de artrită, atac de cord și pietre la rinichi.

Vezi care sunt alimentele bogate în calciu!

Recomandările privind aportul de calciu variază foarte mult. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, adulților li se recomandă să ia 1.000 mg pe zi, iar femeilor de peste 50 de ani li se recomandă să ia până la 1.500 mg.

calciu si magneziu pentru oase

Adesea, calciul este administrat fără a fi luată în calcul și cantitatea de calciu din dietă, atât din surse alimentare, cât și din apă. Mulți oameni, în special cei care consumă produse lactate, au diete bogate în calciu. Acest lucru poate duce la o cantitate mai mare de calciu neabsorbit. Obligatoriu, în astfel de cazuri, magneziul trebuie să fie luat împreună cu doza de calciu, care trebuie să fie considerabil redusă.   

Majoritatea oamenilor nu înțeleg importanța echilibrului calciu-magneziu la nivel celular. Eficacitatea și beneficiile calciului în ceea ce privește sănătatea osoasă și prevenirea osteoporozei sunt enorm afectate în absența unor niveluri adecvate de magneziu în organism, atrag atenția specialiștii. 

de ce e periculos sa iei calciu fara magenziu
  

Magneziul menține calciul dizolvat în sânge. În schimb, cantitatea crescută de calciu și prea puțin magneziu pot cauza unele forme de artrită, pietre la rinichi, osteoporoză și calcificarea arterelor, ceea ce duce la atac de cord și boli cardiovasculare, încă de la vârste fragede!

Dincolo de rolul său în combinație cu calciul, magneziul ajută la nenumărate alte funcții ale corpului, printre care: sănătatea inimii, vindecarea migrenelor, atenuarea durerii, tratatea anxietății, vindecarea constipației sau prevenirea diabetului. Consumul de alimente bogate în magneziu poate ajuuta la prevenirea acestor probleme. Alimente bogate în magneziu sunt: alge, tărâțe de grâu și germeni, migdale, caju, melasă, drojdie de bere. 

Dacă vrei un supliment alimentar care să conțină tot ce are nevoie organismul tău, pentru o bună funcționare încearcă OSTEOCARE ORIGINAL PLUS comprimate, un supliment nutritiv care îmbină cantitatea ideală de Calciu, Magneziu, Zinc, Vitamina D3, dar și Mangan, Seleniu și Bor, pentru un plus de rezistență oferit oaselor tale!

Produs disponibil pe VavianPharma.ro.

OSTEOCARE ORIGINAL PLUS comprimate, preț 26,16 lei

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.