De ce nu ar trebui să dormi niciodată într-un avion care decolează sau aterizează

De ce nu ar trebui să dormi niciodată într-un avion care decolează sau aterizează

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Prima experiență cu avionul poate fi destul de înfricoșătoare. Pe lângă faptul că te poți rătăci prin aeroport neștiind ce trebuie să faci și ești controlat de cei de la securitate, atunci când ajungi în sfârșit în avion, poți intra în panică.

A fi la mii de metri distanță de pământ nu este un gând încurajator, mai ales dacă ți-e și frică de înălțime. Totuși, cele mai neplăcute aspecte ale călătoriei cu avionul sunt decolarea și aterizarea, atunci când ai impresia că avionul este pe punctul de a se prăbuși. Tocmai din acest motiv, mulți pasageri aleg să doarmă imediat după ce se urcă în avion.

Deși ai crede că acest obicei te poate scuti de toate momentele de panică, specialiștii avertizează că nu este indicat să dormi atunci când avionul aterizează sau decolează. Se pare că o anumită parte a corpului este afectată și poți resimți efectele pe termen lung. Ești curioasă despre ce este vorba? Află mai jos!

avion pe pista

Motivul pentru care nu este bine să dormi în avion

Potrivit medlineplus.gov, somnul în timpul aterizării sau decolării poate să îți afecteze auzul, din cauza schimbărilor bruște de presiune, care duc la înfundarea urechilor.

Atunci când ești treaz, poți să reduci presiunea din urechi prin deschiderea gurii sau prin înghițire. Dacă dormi, nu mai poți relaxa toți acei mușchi pentru a elibera tensiunea. Din acest motiv, este posibil să te confrunți cu amețeală, infecții ale urechilor, afecțiuni ale timpanului, pierderea auzului sau sângerări nazale.

avion pe cer

Schimbările de altitudine afectează presiunea din interiorul urechii, ceea ce duce la crearea unui vacuum în trompa lui Eustachio. Așadar, poți resimți o senzație de blocare a urechilor și dificultăți de auz.

Așadar, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să rămâi trează câteva minute după decolare sau înainte de aterizare. În plus, mestecatul gumei te poate ajuta să scapi de senzația de urechi înfundate.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Ce scade glicemia noaptea: lista alimentelor de care ai nevoie
Ce scade glicemia noaptea: lista alimentelor de care ai nevoie
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.