swipe

7 tipuri de coșuri pe care să nu le spargi niciodată

Păr crescut sub piele

Atunci când apare, este frustrant, nu-i așa? Ai putea încerca să îl scoți cu penseta sau cu un ac, și astfel să te asiguri că linia bikinilor este impecabilă. Firele de păr care cresc sub piele rămân de fapt captive și nu mai pot să iasă la suprafață. Astfel, rezultă umflăturile roșii, care de obicei se inflamează. Dacă încerci să le storci sau să le dai de cap cu o pensetă, nu faci decât să agravezi situația. Riști chiar să te infectezi cu stafilococul auriu sau sepsis. De asemenea, umflătura poate rezista pentru un timp îndelungat. Folosește hidrocortizon pentru a reduce roșeața, mâncărimea și iritația și spală zonele în care îți cresc fire de păr sub piele cu un exfoliant.

7 tipuri de coșuri pe care să nu le spargi niciodată

Herpes

Deși ești tentată să pui mâna pe el, nici să nu te gândești! Dacă vrei să îl storci, același virus va fi eliberat pe suprafața buzei și se va răspândi și în celelalte zone. Virusul se poate transmite printr-o singură atingere și de aceea este indicat să mergi la medic pentru un tratament adecvat. De asemenea, evită să săruți pe cineva, deoarece îi vei „dona” herpesul tău.

7 tipuri de coșuri pe care să nu le spargi niciodată

Milia (punctele albe)

Dacă ai observat puncte mici și albe pe față, cunoscute sub numele de milia, care nu pot fi stoarse, este indicat să mergi la un specialist pentru a scăpa de ele. Sunt destul de greu de înlăturat și îți lasă de cele mai multe ori pielea roșie, iritată și inflamată. Singurul motiv pentru care nu reușești să storci aceste puncte albe este că milia nu reprezintă murdărie sau sebum, ci celule de piele captive. Dacă te deranjează aspectul inestetic, programează-ți o vizită la dermatolog.

7 tipuri de coșuri pe care să nu le spargi niciodată

Keratosis pilaris

Această afecțiune este cauzată de depunerea cheratinei sub piele, proteina care protejează dermul, părul și unghiile de infecții și de alți factori vătămători. Stoarcerea acestor leziuni duce la roșeață și cicatrici. Folosește un exfoliant cu acid salicilic sau acid glicolic pentru a calma inflamația. Dacă acest lucru nu funcționează, mergi la un dermatolog sau la un estetician.

7 tipuri de coșuri pe care să nu le spargi niciodată

Puncte negre

Punctele negre seamănă foarte mult cu punctele albe. Deosebirea constă în faptul că porii sunt blocați de sebumul care se oxidează în contact cu aerul. Din acest motiv, culoarea lor este maro sau neagră. Deși stoarcerea pare o soluție aparent simplă, poți să te alegi cu cicatrici sau chiar infecții. Nu faci decât să forțezi bacteriile să intre adânc în piele și să se dezvolte. Pentru a evita apariția punctelor negre, este bine să folosești exfoliant pentru față.

7 tipuri de coșuri pe care să nu le spargi niciodată

Acnee chistică

Acest tip de acnee apare adânc în piele, formând umflături rușii și dureroase, care pot fi tratate doar cu medicamente. Acneea chistică lasă de obicei cicatrici permanente. Storcând aceste coșuri nu vei rezolva nimic, deoarece sursa infecției se află în piele. De asemenea, nici machiajul nu te va ajuta. Mergi la dermatolog și respectă tratamentul prescris.

7 tipuri de coșuri pe care să nu le spargi niciodată

Coșuri

Deși aspectul lor nu este deloc unul plăcut, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să le ignori. Coșurile conțin bacterii, iar atunci când le storci, eliberezi acele bacterii pe suprafața pielii. Mai mult, o parte din bacterii ajunge înapoi în piele și afectează ținutul sănătos, ceea ce provoacă mai departe o infecție mai mare și apariția cicatricilor.

‹ Vezi si