Dulceața de păpădie, un remediu natural pentru bolile de ficat

Dulceața de păpădie, un remediu natural pentru bolile de ficat

Roxana R

Dulceața de păpădie este un tratament natural foarte eficient pentru mai multe afecțiuni, în special pentru bolile de ficat. Păpădia este o sursă importantă de substanțe nutritive, printre care vitaminele A, C, K, complexul B, dar și minerale (magneziu, zinc, potasiu, fier, calciu).

Această plantă este foarte folosită în medicina naturistă. Ceaiul, jeleul și dulceața de păpădie sunt recomandate deseori pentru a trata diferite boli. În primul rând, preparatele pe bază de păpădie sunt folosite pentru detoxificarea și ameliorarea funcției ficatului. Ajută la menținerea unei funcții hepatice normale și sunt folosite inclusiv de pacienții care suferă de hepatită.

Alte afecțiuni care pot fi tratate cu păpădie

Păpădia este recomandată și pentru problemele hormonale feminine. Datorită dozei mari de substanțe nutritive și a proprietăților de detoxificare, această plantă ajută la stabilirea unui echilibru hormonal. Este folosită atât pentru mastită, cât și pentru infecțiile urinare.

Poți folosi păpădia și pentru a trata problemele tenului. Conține mult zinc și magneziu, prin urmare ajută pielea să arate mult mai bine. O poți utiliza fie local (sub formă de tincturi sau cataplasme), fie intern (sub formă de capsule cu extract de păpădie sau ceai de păpădie).

ceai de papadie

De asemenea, tratamentele naturiste pe bază de păpădie ajută la scăderea glicemiei și a colesterolului, fiind astfel foarte utilă și pentru diabetici. Rădăcinile de păpădie pot fi folosite ca înlocuitor al cafelei, fiind foarte energizante.

Cum prepari dulceață de păpădie

Poți prepara chiar tu o dulceață de păpădie gustoasă și foarte sănătoasă. Ai nevoie de: 300 de grame de păpădie, 1 kilogram de zahăr, 2 pahare de apă, sucul de la o lămâie, un pachet de pectină de fructe.

Spală bine florile de păpădie, apoi prepară siropul, amestecând apa cu zahărul și lăsându-le la fiert. După ce siropul fierbe, adaugă florile de păpădie și lasă la fiert 20 de minute. Cu 2-3 minute înainte să fie gata, adaugă sucul de lămâie. Ia oala de pe foc, acoperă și lasă dulceața să stea 24 de ore fără să mai umbli la ea.

Strecoară amestecul și elimină resturile de flori sau frunze. Pune iar la fiert pentru 20 de minute și adaugă pectina cu 3-4 minute înainte să înceapă să fiarbă. Mai lasă la fiert 5 minute. La final, pune dulceața astfel obținută în borcane curate și uscate.

Vezi și Cele mai periculoase fructe și legume

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai bune ceaiuri pentru subțierea sângelui
Cele mai bune ceaiuri pentru subțierea sângelui
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.