Carnea de pui - cea mai toxică pentru organism

Carnea de pui - cea mai toxică pentru organism

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Carnea de pui poate fi o sursă importantă de proteine pentru majoritatea persoanelor. Totuși, se pare că aceasta este responsabilă de cele mai multe cazuri de boli asociate unui aliment, potrivit Centrelor pentru Controlarea și Prevenția Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Un studiu realizat de CDC în perioada 2009-2015 arată că mai mult de 5.670 de „focare” au dus la îmbolnăvirea a 100.939 de persoane, la 5.699 de internări și la 145 de decese. Aceste „focare” sunt investigate atunci când cel puțin două persoane au aceleași simptome de la consumarea unui aliment. 

taxa cu pui si legume

De ce este carnea de pui toxică pentru organism

Potrivit raportului CDC, 3.114 oameni se îmbolnăvesc anual din cauza consumului de carne de pui contaminată.

„Puiul este adesea contaminat cu Salmonella”, spune Thomas Gremillion, directorul Food Policy Institute at the Consumer Federation of America

Salmonella este o bacterie care poate provoca diaree, febră și crampe după 12-72 de ore de la consumarea alimentelor contaminate. Pe lângă carnea de pui, Salmonella mai poate exista și în ouă, brânză, suc și fructe.

piept de pui

U.S Department of Health & Human Services oferă câteva sfaturi pentru a preveni îmbolnăvirea cauzată de carnea de pui:

- evită să mănânci carne de pui sau de vită care nu este gătită suficient și ouă crude;

- spală-te pe mâini cu apă și săpun înainte de a atinge orice aliment;

- curăță bine blatul de bucătărie și tocătorul de resturile alimentare;

- evită să folosești aceleași ustensile pe mâncarea crudă și cea gătită;

- folosește un termometru pentru carne.

carne de pui pe gratar

În cazul în care bănuiești că mâncarea pe care ai consumat-o a fost contaminată, verifică aceste simptome, conform mayoclinic.org:

- vomă care persistă mai mult de două zile;

- diaree care durează de câteva zile;

- diaree cu sânge, neagră sau de culoare închisă;

- febră peste 38,3 grade Celsius;

- pierderea cunoștinței sau leșin;

- confuzie;

- dureri abdominale.

În cazul în care ai aceste simptome, mergi de urgență la medic! De asemenea, dacă suspectezi că mâncarea ți-a provocat aceste stări și mai sunt și alte persoane cu aceleași simptome, este indicată spitalizarea.

Ține cont de aceste informații și evită carnea de pui toxică!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Ai o relație toxică?
Incepe quiz
Ai o relație toxică?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.