Studiile au demonstrat că sunt foarte puține cazuri de diabet în rândul femeilor cu forme. Metabolismul acestora permite o bună procesare a glucozei, iar acest lucru are consecințe directe asupra nivelului de zahăr din sânge. Ele pot să-și mențină un nivel optim, indiferent ce ar mânca.
Nu doar că acest tip de femeie nu tinde să dezvolte diabet, dar șansele de a suferi de vreo boală de inimă sunt reduse semnificativ. De asemenea, s-a dovedit că, cu cât fundul este mai mare, cu atât nivelul glucozei și al colesterolului este mai scăzut. Dacă te întrebi care este legătura dintre glucoză, colesterol și inimă, află că acestea sunt principalele cauze care duc la infarct și boli de inimă.
O echipă de la Universitatea Oxford a analizat rezultatele unui test făcut pe 16.000 de femei. Cercetătorii au concluzionat că un fund mare „se întreține” cu multe grăsimi Omega 3. Aceste grăsimi benefice sunt direct legate de dezvoltarea cerebrală. Așadar, femeile cu fundul mare sunt mai inteligente.
Potrivit ultimelor cercetări, copiii ale căror mămici au un fund proeminent sunt superiori din punct de vedere intelectual față de copiii ale căror mame sunt slabe, fără forme. Se pare că aceștia moștenesc starea generală de sănătate de la mame, precum și nivelul de inteligență al acestora.
Corpul unei femei cu forme produce mai multă leptină, un hormon cunoscut pentru faptul că păstrează o greutate optimă a corpului. De asemenea, adiponectina se găsește în cantități suficient de mari pentru a feri aceste femei de diabet, inflamații și probleme vasculare.
Studii similare cu cele conduse de specialiștii de la Universitatea Oxford au arătat că femeile mai late în șolduri, cu fundul mare și talia îngustă trăiesc mai mult decât femeile fără forme. De asemenea, acestea tind să fie mult mai fericite și împlinite emoțional.
Aceste femei au o tendință naturală de a depozita grăsimea exact unde trebuie: pe fund. Acest lucru nu le permite să se îngrașe și să depună grăsime și în altă zonă a corpului. Tocmai din acest motiv, femile cu fundul mare au un risc scăzut de obezitate.