Greșeala pe care o faci când mănânci salată. Te îngrașă!

Greșeala pe care o faci când mănânci salată. Te îngrașă!

Ionelia Olteanu

Vara este anotimpul perfect, care oferă foarte multe variante pentru a avea o dietă sănătoasă. Fructele și legumele sunt la discreție, iar rețetele care să le includă stau la dispoziția oricui. Salata se numără printre preferințele multor consumatori vegetarieni și nu numai. Pe lângă faptul că se prepară foarte ușor și rapid, aceasta are foarte multe vitamine și poate înlocui cu succes o masă bogată. Conține proteine slabe, grăsimi sănătoase și carbohidrați, de aceea este sățioasă.

Cum se poate strecura o greșeală aici? Foarte simplu! Află din rândurile de mai jos!

ulei peste salata

Evită să mai coniți această greșeală atunci când mănânci salată!

Există, totuși, o greșeală pe care foarte mulți o fac atunci când își prepară o salată. Pe lângă toate celelalte ingrediente care se folosesc pentru dressing, nu lipește uleiul de floarea soarelui. Da, este greu să îți imaginezi o salată fără ulei, dar acesta conține grăsimi procesate care sunt dăunătoare pentru organism.

Uleiul de floarea soarelui reprezintă, de fapt, grăsime pură, ceea ce înseamnă că sunt necesare cantități moderate, iar consumul exagerat contribuie la creșterea în greutate. O singură lingură de ulei conține 80 de calorii, iar medicii recomandă ca doar 35% din consumul zilnic de calorii să provină din grăsimi. Salata poate deveni un preparat nesănătos dacă este asezonată greșit. Dressingul are rolul de a da gust legumelor incluse în salată, iar acest lucru poate fi făcut fără a adăuga grăsimi, calorii sau ingrediente prelucrate chimic. Astfel, dressingul ar trebui să conțină preponderent oțet, zeamă de lămâie și foarte puțin ulei.

În medie, o salată conține cam 200 de calorii, dacă luăm în calcul faptul că este alcătuită din mai multe ingrediente precum roșii, castraveți, ceapă și ardei. Adăugând și uleiul, este evident că această cifră va crește. Pentru un conținut mai scăzut de grăsimi, este recomandată folosirea uleiului de măsline, care este o alternativă mai sănătoasă a celui de floarea soarelui.

Consumul uleiului de măsline este extrem de benefic pentru sănătate și chiar este recomandat ca acesta să fie inclus în alimentație. Reprezintă baza de temelie a dietei mediteraneene și, chiar dacă are un conținut ridicat de calorii, s-a demonstrat că ajută la reducerea obezității. Încearcă să înlocuiești uleiul de floarea soarelui cu cel de măsline atunci când pregătești o salată. Are un conținut mare de acizi grași care sunt benefici organismului și oferă aportul necesar de vitamina E și K.

Uite de ce să eviți uleiul de floarea soarelui

Mulți dintre cei care consumă ulei de floarea soarelui nu știu că el nu este benefic pentru organism. Nutriționiștii atrag atenția asupra faptului că silueta poate avea de suferit din cauza grăsimilor ce se regăsesc în el. Consumul de ulei de floarea soarelui afectează negativ nivelul de insulină din corp și pe cel al globulelor albe. Atunci când corpul primește o cantitate prea mare de acizi grași și omega 6, pot apărea inflamații. De asemenea, se spune despre uleiul de floare soarelui că este compus din antioxidanți sintetici care sunt folosiți în industria alimentară și previn oxidarea. Din această cauză pot avea efecte secundare asupra organismului și chiar pot conduce la apariția cancerului.

Este recomandat să eviți pe cât poți consumul uleiului din floarea soarelui și să îl înlocuiești cu cel de măsline. Pe lângă kilogramele în plus, acest exces poate avea și alte consecințe care să îți dăuneze.

Tu ai comis până acum această greșeală atunci când preparai salata?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.