swipe

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Nu fumați

Fumat este unul dintre principalii factori declanșatori ai cancerului. Acțiunea este cancerigenă din cauza subtanșelor pe care le conțin țigările: nicotina, aditivii chimici și Poloniul radioactiv, pe care tutunul îl absoarbe din sol. 

"România are incidenţa cea mai mare la cancerul pulmonar dintre toate ţările europene. Este simplu de înţeles, pentru că şi incidenţa fumatului, la persoanele adulte din România este de 27%. Un sfert din populaţia României fumează zilnic 2, trei euro. Cancerul de plămâni este o boală care răspunde foarte greu la tratamentele oncologice şi, singura măsură eficientă cu adevărat şi mult mai ieftină este să evităm fumatul. 80% din bolnavii de cancer pulmonar sunt fumători. Diferenţa de 20% de cancere sunt persoane expuse la pulberi din aer. De exemplu, Bucureştiul este cel mai poluat oraş cu pulberi dintre toate capitalele europene. Profilaxia este un „tratament” mult mai eficient”, a explicat Pavel Chirilă, precizând că “toţi factorii oncogeni care sunt prezentaţi în carte au o perfidie ieşită din comun. Ei declanşează cancerul după o perioadă de 20-30 de ani de greşeli. Asta se întâmplă şi cu fumatul şi şi cu unele alimente. Nu dau cancer pe loc", a spus dr. Pavel Chirilă. 

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Evitați să consumați zahăr alb rafinat

"A apărut în 1833 ca un produs de izolare, de rafinare şi impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru că, mii şi mii de ani, fiinţa umană a consumat doar glucide complexe din natură. Adică singurele surse de glucide au fost mierea şi fructele. Zahărul este un produs izolat şi scos din contextul natural şi din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se luptă foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat şi, în organismul uman, zahărul crează un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiană care este bună pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la rândul ei, stimulează factor de creştere celulară, o substanţă cancerigenă ce induce mitoze. În al treilea rând, zahărul creşte nivelul de estogeni în sângele femeii şi o cantitate crescută de estrogeni favorizează instalarea unui cancer în zona genitală la femei. Pe acelaşi principiu ca şi ţigara, îţi trebuie 20-30 de ani să observi consecinţele nefaste ale consumului de zahăr alb".

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Consumați cât mai puțină făină albă sau chiar deloc 

Cu un efect la fel de nociv ca în cazul zahărului alb, făina albă, care conține un procent foarte mare de amidon, ar trebui consumată cât mai rar sau chiar deloc. 

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Nu consumați fructe și legume care arată extrem de bine și, mai ales mezeluri!

Acele fructe și legume care arată extrem de bine și par aproape perfecte sunt de fapt rezultatul sărurilor nitrice care se folosesc pentru stimularea creşterii plantelor, fructelor şi seminţelor. Având nucleul nitro, sărurile nitrice stimulează atât talia plantelor, cât şi greutatea fructelor, a rodului şi a seminţelor.

"Celula canceroasă aşa se şi defineşte, ca o creştere anarhică a celulelor unui organ. La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului: cea din pământ (în Europa se toarnă circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane şi plimbat prin toată Europa şi o parte rămâne în sol) şi cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri (60% este carne şi restul sunt săruri nitrice). După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa".

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Nu cumpărați fructe și legume care au fost stropite cu insecticide

În urma folosirii a azotațiilor, nitraților și nitriților pentru stimularea creșterii, plantele își pierd capacitatea de a se apăra în fața dăunătorilor. Prin urmare, agriculturorii folosesc insecticide, însă ar trebui să știți că acestea sunt remanente și rămân în leguma sau fructul care umează să fie consumat de om. 

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Citiți cu atenție ingredientele produselor pe care intenționați să le cumpărați

Înainte de a cumpăra anumite produse, verificați lista cu ingrediente. Fiți atenți în mod special dacă acele produse conțin E-uri și aditivi alimentari, două ingrediente exxtrem de cancerigene. Aceste substanțe sunt adăugat în diverse produse din motive organoleptice, pentru a avea o culoare mai atractivă și un gust mai bun. 

"Cert este că, dacă mergeţi în magazinele din România şi cumpăraţi o băutură din aceea… aşa neagră, dulce…o să vedeţi că este conservată cu Benzoat de Sodiu. Dacă mergeţi în Viena, Paris, Berlin acelaşi produs este conservat cu Sorbat de Potasiu. Benzoatul de Sodiu este o substanţă care este pusă pe lista neagă în toată Europa şi America. Trebuie să ne dea de gândit de ce corpul românesc poate să consume benzoat de sodiu şi cel american nu", a spus dr. Chirilă. 

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Nu consumați produse modificate genetic

Dr. Pavel Chirilă a declarat că viteza cu care se răspândește cancerul este uluitoare, iar noi, oamenii, nu facem decât să accelerăm și mai mult acest lucru prin stilul de viață pe care îl adoptăm. Cu toate că în urmă cu 40 de ani, cancerul se afla pe locul 10 în patologia generală, specialiștii susțin că acesta va ajunge pe primul loc în următorii 10 ani. 

"Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o luptă crâncenă la ora actuală pentru a introduce în toate ţările din lume organisme modificate genetic. A fost o dispută anul trecut în Europa, iar cultivarea pe pământ European nu este permisă. Doar în România vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pământ) şi… spunem că sunt pentru cercetare", este un exemplu care ar trebui să ne îngrijoreze, potrivit dr.  Chirilă. 

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Evitați terapiile hormonale

Terapiile hormonale pot crește riscul de cancer în sfera genitală a femeilor de două ori și jumătate. Potrivit statisticilor, în ultimii 20 de ani, femeile au consumat peste 20, 000 de tone de pilule contraceptive. De asemenea, și steriletul și fertilizarea in vitro sunt alte două surse oncogene. 

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Învătați să scăpați de stres. Factorii psihici favorizează apariția cancerului

Potrivit dr. Pavel Chirilă, stresul poate favoriza apariția cancerului dacă îndeplinește patru condiții: 

"Condiţia numărul 1 este să fie un stres foarte mare în viaţa psihică a bolnavului. A doua condiţie este să fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia condiţie este să nu aibă pe cine să se sprijine şi, cea de-a patra condiţie este să realizeze că nu are soluţii să iasă din acest stres. Dacă se îndeplinesc toate aceste condiţii, există riscul de a apărea un cancer în următoarele 12 luni”. 

‹ Vezi si