Hemoroizii în sarcină: cum tratezi această problemă

Hemoroizii în sarcină: cum tratezi această problemă

Redactor Divahair.ro

Hemorozii reprezintă una dintre cele mai neplăcute probleme cu care se poate confrunta o femeie în timpul sarcinii. Trebuie să știi cum poți preveni și trata această afecțiune, ca să nu apară complicații.

Hemoroizii sunt vase de sânge inflamate din zona rectală, care apar de cele mai multe ori din cauza constipației. Pot fi hemoroizi interni sau externi, care ies în afară, prin anus, și provoacă mâncărimi sau chiar dureri. Fără tratament, pot duce la sângerări și chiar infecții în zona anală.

În timpul sarcinii, femeile sunt mai predispuse la apariția hemoroizilor, din mai multe motive. În primul rând, uterul crește în dimensiuni și apasă pe venele din zona pelvisului și pe vena cavă inferioară. Astfel, poate încetini fluxul sangvin în partea de jos a corpului, sângele acumulat punând presiune pe venele de sub uter, care se dilată și se umflă.

Constipația este o altă cauză care determină apariția hemoroizilor. De multe ori, constipația apare în timpul sarcinii sau se agravează. Din cauza efortului pe care îl faci când trebuie să ai scaun, venele din această zonă sunt iritate și mai mult și inflamate.

De asemenea, creșterea nivelului de progesteron din timpul sarcinii relaxează pereții venelor, care se umflă astfel mult mai ușor. Totodată, progesteronul încetinește și mai mult tranzitul intestinal.

De cele mai multe ori, hemoroizii apar în ultimul trimestru de sarcină, dar sunt și cazuri în care apar abia în timpul travaliului, din cauza efortului intens. Pot să apară și complicații ale hemoroizilor: sângerări, dureri mari când stai în șezut sau când elimini materiile fecale. 

gravida, sarcina

Din fericire, dacă problema a apărut doar în timpul sarcinii, la scurt timp după naștere hemorozii vor dispărea.

Cum poți preveni apariția hemoroizilor

În primul rând, trebuie să ai grijă la stilul de viață, ca să nu suferi de constipație. Trebuie să mănânci multe legume, fructe și fibre, să bei multă apă și să faci mișcare. Dacă ai deja probleme cu constipația, poți folosi suplimente nutritive pe bază de fibre sau medicamente laxative recomandate de medic. Nu lua însă niciun medicament fără să discuți mai întâi cu un doctor, mai ales dacă ești însărcinată!

Evită să stai pe scaun prea mult timp și nu aștepta prea mult când simți nevoia să ai scaun. Încearcă să mergi la toaletă cât mai repede posibil! De asemenea, igiena din regiunea anală este foarte importantă. După fiecare scaun este bine să te speli cu apă călduță sau cu șervețele umede speciale pentru zona intimă.

Tratamentul hemoroizilor în timpul sarcinii

Dacă deja au apărut hemoroizii, poți cere medicului să îți recomande supozitoare speciale, care reduc durerea și inflamația. Totuși, dacă disconfortul nu este foarte mare, e mai bine să recurgi la metode naturale de tratament. Ai grijă la dietă și folosește băile calde de șezut, care vor ameliora disconfortul.

O alegere bună sunt și compresele anale Multi-Gyn, concepute special pentru curățarea și calmarea zonei anale și vaginale.

Aplicarea acestor comprese reduce disconfortul din zona intimă, iritațiile și mâncărimile, are un efect calmant, previne infecțiile și diminuează inflamația. De asemenea, aceste comprese sunt un tratament foarte eficient în cazul hemoroizilor externi. Au un efect calmant și ajută la vindecarea țesuturilor afectate de nașterea naturală. Compresele se aplică pe zona dureroasă și se lasă să acționeze cel mult 10 minute, apoi se îndepărtează. Tratamentul trebuie aplicat de cel puțin 2 ori pe zi, până când dispar simptomele. Produsul poate fi găsit pe magazinvavianpharma.ro. comprese anale

Iată cum poți preveni apariția hemoroizilor și ce tratamente poți urma dacă ai deja această problemă. Mergi la medic pentru a primi tratamentul potrivit, fiindcă nu poți lua orice fel de medicamente atunci când ești gravidă. Numai medicul știe ce terapie este sigură pentru tine și pentru cel mic.

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.