Stiati ca infectiile cu transmitere sexuala pot fi diagnosticate acasa?

Stiati ca infectiile cu transmitere sexuala pot fi diagnosticate acasa?

Redactor Divahair.ro

Oricat de normala si sanatoasa ar fi, viata sexuala ramane de multe ori un subiect tabu. Ne este rusine sa vorbim cu cei apropiati despre grijile si problemele noastre intime si, din pacate, ne temem sau ne jenam sa mergem la medic.

Cu sanatatea nu ne putem juca, trebuie sa fim constienti de pericolele la care ne expunem prin fiecare contact sexual neprotejat, chiar daca avem incredere in partenerul nostru!

Romanii se afla printre ocupantii pozitiilor fruntase din Uniunea Europeana in ceea ce priveste infectiile cu transmitere sexuala. Peste 1 milion dintre noi se confrunta anual cu o astfel de infectie, spune Organizatia Mondiala a Sanatatii. O statistica ingrijoratoare, care ne da de gandit.

Testeaza-te acasa!

Pentru siguranta si confortul tau, Veneris iti ofera o gama unica in Romania de teste rapide pentru depistarea infectiilor cu transmitere sexuala.

Testele Veneris - informatii cheie

- disponibile in peste 1500 de farmacii din intreaga tara dar si online pe www.veneris.ro;  
- nu este necesara vizita la medic, pentru ca le poti face in intimitatea caminului tau;
- usor de facut, rezultatele fiind disponibile in cateva minute;
- UNISEX - pentru femei si barbati; 
- pret accesibil pentru fiecare;
- sigure - rata de detectie este de peste 98,4 %;
- ajuta la depistarea infectiilor cu transmitere sexuala inca din stadii incipiente.

Cu Veneris depistezi cele mai frecvente infectii cu transmitere sexuala.

Test de infectii urinare

Infectiile tractului urinar (ITU) sunt printre cele mai comune infectii bacteriene ale organismului. Oricine, la orice varsta poate avea o ITU, dar cele mai afectate sunt femeile. Aproximativ 50% sunt purtatoare cel putin o data-n viata. Pe de cealalta parte, barbatii tineri pot dezvolta o infectie urinara foarte rar, insa la cei trecuti de 45-50 de ani, datorita afectiunilor specifice prostatei, este intalnita mai des.

Daca este afectata uretra, cele mai frecvente simptome sunt durere sau arsuri in timpul urinarii, nevoia de a urina frecvent, urina tulbure si cu miros neplacut. In cazul in care este afectata partea superioara a tractului urinar (rinichii), pot aparea si simptome de durere in partea de jos a spatelui, frisoane si febra, greata si varsaturi.

Cu ajutorul Testului de Infectie urinara Veneris poate fi depistata infectia tractului urinar inferior si superior prin masurarea celor patru parametri semnificativi in urina: leucocite, nitriti, proteine si sange (eritrocite si hemoglobina). Daca rezultatul testului este pozitiv pentru oricare dintre parametrii de mai sus, sunt necesare confirmarea cu cel de-al doilea test din cutie si consultarea medicului pentru tratament.


Test de pH pentru Infectii vaginale

Echilibrul pH-ului este o componenta fundamentala a sanatatii vaginale. Aciditatea vaginului ajuta la controlul bacteriilor si ofera o protectie naturala impotriva infectiilor bacteriene si micotice, un vagin sanatos fiind usor acid, cu un pH situat de obicei in intervalul de la 3.8 la 4.5. Simptomele infectiilor vaginale pot include mancarime, iritatie, arsura, secretii anormale cu miros neplacut. Iar printre factorii declansatori se numara: parteneri sexuali multipli, antibiotice, folosirea anticonceptionalelor, diabetul zaharat, produsele de igiena feminina utilizate in exces sau neconforme, tampoanele introduse intravaginal.

Infectiile vaginale pot creste riscul unor afectiuni medicale mai grave, inclusiv nastere prematura, infectii post-histerectomie si un risc crescut de a contracta infectii transmisibile sexual. De asemenea, poate creste riscul de boala inflamatorie pelvina si de infertilitate. Infectiile vaginale se pot contacta atat prin act sexual, cat si prin contact cu obiecte infectate, cel mai simplu exmplu fiind toaleta publica.

Testul Vaginex de la Veneris este dezvoltat pentru depistarea rapida a unei infectii vaginale identificand valorile pH-ului. In contact cu proba colectata din vagin, testul isi schimba culoarea in functie de valoarea pH-ului vaginal.

Test de Candida albicans

Peste 75% dintre femei sunt infectate cel putin o data in viata cu Candida Albicans, cea mai frecventa situatie in care te poti infecta fiind cand sistemul imunitar este slabit. In perioada administrarii unui tratament cu antibiotic, flora saprofita, cea care mentine echilibrul ciupercii candida in organism este distrusa si astfel permite dezvoltarea in exces a ciupercii Candida albicans, rezultand astfel o infectie.

De multe ori, disconfortul creat de candidoza este subtil, poate chiar asimptomatic, de aceea trebuie acordata o atentie sporita oricaror modificari manifestate in zona genitala. Printre simptome se numara durerea si/sau disconfortul in timpul actului sexual, modificarea secretiilor vaginale - devin mai abundente, de o culoare verde-galbuie, cu un miros neplacut si de o consistenta crescuta, roseata, uscaciune, arsura si mancarime in zona vaginului.

Varianta cea mai simpla de diagnosticare este folosirea testelor Veneris, unica gama completa de teste rapide pentru depistarea infectiilor cu transmitere sexuala. Testul de Candida albicans oferit de Veneris se face simplu, prin testarea unei mostre de urina, in intimitatea caminului iar rezultatul il afli in cateva minute, avand o precizie de peste 98,7%.


Test de Gardnerella vaginalis

Gardnerella vaginalis este cea mai frecventa cauza de vaginita bacteriana la persoanele mature si active sexual. Simptomele constau in secretii abundente, cu miros neplacut, omogene, inrosirea si umflarea vulvei, mancarimi, dureri.

Bacteriile sunt, de asemenea, prezente la femeile fara infectii transmisibile sexual anterioare si de multe ori nu prezinta nici un simptom. Gardnerella vaginalis afecteaza trei din patru femei, cel putin o data in viata si, de obicei, insoteste fie candidoza, trichomoniaza sau infectii ale tractului urinar. Barbatii pot fi infectati prin contact sexual si pot transmite partenerelor infectia.

Aparitia simptomelor nu reprezinta siguranta unei infectii cu Gardnerella vaginalis. De aceea este recomandat sa faci Testul Veneris pentru Gardnerella vaginalis si apoi, daca este cazul, sa apelezi la medicul specialist pentru recomandarea unui tratament adecvat.

Test de Trichomonas vaginalis


Trichomonas vaginalis poate trai in interiorul uretrei masculine sau feminine si poate deveni activ o data cu inceperea vietii sexuale. Femeile se pot confrunta cu mancarime in jurul vaginului, secretie abundenta si disconfort in timpul actului sexual. Insa conform studiilor de specialitate, aproximativ 50% din femeile si 90% din barbatii infectati nu prezinta simptome.

Femeile infectate risca sa aiba nastere prematura si copil cu greutate mica la nastere. De asemenea, infectia se poate transmite de la mama la fat in timpul nasterii, prin pasajul vaginal. Infectia cu Trichomonas vaginalis este transmisibila sexual, de aceea se recomanda testarea ambilor parteneri.

Cel mai simplu mod de a depista daca ai contactat o astfel de infectie este Testul Veneris de Trichomonas vaginalis. Il poti face in intimitatea casei tale, rezultatul fiind disponibil in cateva minute, iar precizia diagnosticului este de 99%.

Daca suspectezi ca ai simptome specifice pentru tricomoniaza, candidoza sau vaginita bacteriana, dar nu stii exact ce test sa alegi, Veneris are pentru tine si o solutie 3 in 1, prin Testul care stabileste infectarea cu Trichomonas vaginalis (tricomoniaza), Candida albicans (candidoza) sau Gardnerella vaginalis (vaginita bacteriana). In doar cateva minute vei afla daca ai contactat o astfel de infectie sexuala, astfel incat sa poti cere ajutorul unui medic specialist pentru a-ti administra tratamentul potrivit.

Informeaza-te, testeaza-te si spune-le si prietenilor tai despre Veneris - unica gama completa de teste pentru depistarea infectiilor cu transmitere sexuala usor, practic si sigur, la tine acasa!

Detalii despre Testele Veneris, dar si un centru de informare cu privire la educatia sexuala si bolile transmisibile pe acesta cale gasesti pe veneris.ro. Iar prin abonarea la newsletter-ul Veneris primesti lunar informatii legate de infectii cu transmitere sexuala, ultimele noutati din domeniu si sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa. Veneris este alaturi de voi si pe Facebook, unde postam informatii si raspunsuri la intrebarile voastre pe tema educatiei sexuale: https://www.facebook.com/TesteleVeneris.

Articolul urmator
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.