Tu stii care este secretul starii de prospetime in zilele calde de august?

Tu stii care este secretul starii de prospetime in zilele calde de august?

Redactor Divahair.ro

Daca pana acum ne plangeam ca vara nu tine cu noi si ca ploua prea mult, afara e innorat si nu avem cum sa ne bronzam, iata ca luna august a venit cu o portie mare de soare si vreme numai buna de petrecut la plaja sau la piscina alaturi de cele mai bune prietene. Si daca tot stati impreuna, e inevitabil ca printre povestile despre iubiti, job, diete sau ce se mai poarta vara aceasta, sa nu incepeti si o discutie despre produsele noi pe care le-ati incercat in ultima vreme si pe care le recomandati si prietenelor voastre.

Aproape intotdeauna subiectul "igiena intima" este unul destul de delicat, dar odata deschis, veti constata probabil ca si pe voi va framanta aceleasi intrebari: oare ar trebui sa folosesc un produs special pentru zona intima? Ce ar trebui sa contina produsul de igiena intima pentru a nu imi cauza probleme? Cat de riscant e sa merg la piscina si cum as putea sa ma protejez mai bine impotriva unor posibile infectii luate de acolo?

Care sunt riscurile mersului la piscina?

"Inainte de toate, trebuie sa stiti ca pH-ul vaginal este acid si are o valoare ce variaza intre 3.5 si 4.5 - pH care creeaza un mediu ostil bacteriilor patogene, responsabile pentru infectiile vaginale insotite de disconfort local, secretii patologice si miros neplacut. Totodata, acest ph preintampina dezvoltarea in exces a ciupercilor, in special a speciilor de candida. Mentinerea pH-ului vaginal optim scade riscul infectiilor vaginale si aici intervine rolul acidului lactic, regasit in produsele dedicate ingrijirii zonei intime, ce actioneaza ca un adjuvant in ecosistemul vaginal." explica Anca Murariu, medic specialist obstetrica-ginecologie.

Mersul la piscina are un impact la nivel de pH vaginal, iar din pacate este unul negativ. Trebuie gasita o balanta optima intre clor si apa, astfel incat pH-ul vaginal sa nu fie influentat, pentru a nu permite dezvoltarea fungilor si a bacteriilor patogene. Mai mult decat atat, medicul specialist ne-a marturisit ca in perioada verii numarul femeilor ajunse la ginecolog este considerabil mai mare fata de celelalte perioade ale anului, unul dintre motive fiind si mersul la piscina.

Acest lucru este determinat de mai multi factori, insa principalii sunt: apa clorinata din bazin, utilizarea unui costum de baie din material sintetic (care, daca este purtat ud pe o perioada mai mare de timp, favorizeaza dezvoltarea bacteriilor patogene) si igiena locala defectuoasa.

Cum putem preveni aparitia infectiilor vaginale

O igiena intima corespunzatoare este principala arma impotriva aparitiei infectiilor si a disconfortului cauzat de acestea. Dar cum se face o igiena corespunzatoare? Medicul specialist Anca Murariu ne-a impartasit cateva sfaturi despre cum sa avem grija ca echilibrul zonei intime sa nu fie afectat:

- relatie monogama cu partener cunoscut;
- utilizarea prezervativului in cazul relatiilor sexuale ocazionale;
- lenjerie intima din bumbac mentinuta uscata;
- spray-urile si parfumurile locale nu sunt deloc indicate;
- dusuri externe cu apa si lotiune sau gel pentru igiena intima care are un pH apropiat de cel vaginal ;
- spalaturi vaginale nu mai dese de o data la 2-3 zile cu produse ce au pH acid (pe care le gasim in farmacii), insa indicat este ca spalaturile vaginale sa nu fie facute prea des;
- evitarea tampoanelor interne;
- schimbarea costumului de baie ud cu unul curat si uscat (mai ales daca este din material sintetic) ;
- toaleta locala cu apa si lotiune sau gel intim dupa fiecare scaun;
- evitarea pe cat posibil a stresului.

Ce produse ne recomanda medicul specialist?

 „Produsul de igiena intima este un adjuvant in toata aceasta conduita ce implica reguli de igiena de baza, cum ar fi dusurile frecvente si schimbatul lenjeriei astfel incat pielea sa fie uscata si curata. Sunt recomandate intotdeauna produse cu pH acid sau care favorizeaza colonizarea vaginului cu lactobacili" adauga dr. Anca Murariu.

Lactacyd iti face vara mai frumoasa si confortabila cu noua gama de produse pe care le gasesti atat in in farmacii, cat si in supermarket - lotiune intima, lotiune calmanta, lotiune sensitive, gel fresh si servetele umede.

Produsele Lactacyd sunt testate clinic, contin acid lactic natural  si au un pH fiziologic echilibrat, de 3,5, respectand astfel aciditatea naturala a zonei intime. Formula delicata fara sapun este atat de blanda incat poate fi utilizata in fiecare zi. Includerea Lactacyd in rutina zilnica este o masura simpla de preventie. Formula Lactacyd, imbogatita cu acid lactic biologic, te ajuta sa ramai proaspata, protejata si plina de incredere. 

Nu uita ca o igiena intima zilnica cu Lactacyd va:

- ajuta la mentinerea pH-ului natural al florei vaginale;
- incuraja dezvoltarea bacteriilor bune - lactobacili;
- preveni cresterea si raspandirea altor agenti patogeni;
- ajuta la reducerea si controlul mirosurilor neplacute nedorite;
- elimina iritatiile.

Lactacyd poate fi folosit zilnic ca sapun lichid pentru zona intima externa atunci cand faci dus sau baie.

Nu-i asa ca vara a devenit dintr-o data mai simpla si mai lipsita de griji? Bucura-te acum de soare si de vacanta, de weekendurile cu prietenele tale, de povestile de dragoste pe care le vei trai, de rasarit si de baia in piscina. Cu Lactacyd, e o simpla stare de bine.

Articolul urmator
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Cat de multe stii despre apa pe care o bei?
Incepe quiz
Cat de multe stii despre apa pe care o bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.