Stresul oxidativ și infertilitatea

Stresul oxidativ și infertilitatea

Redactor Divahair.ro

Se știe că stresul oxidativ este un dezechilibru care este relaționat cu boli având un mare impact degenerativ, precum diabetul, ateroscleroza, Alzheimer, Parkinson, tulburări cardiovasculare, infertilitatea și cu îmbătrânirea prematură.

Totuși, nu este clară legătura dintre stresul vieții zilnice și stresul oxidativ. Chiar dacă stresul cronic poate cauza deteriorări la nivel celular, nu există o linie clară între una și cealaltă.

Antioxidanții nu sunt realmente substanțe care combat sau previn oxidarea, ci neutralizează radicalii liberi pentru ca aceștia să nu deterioreze alte celule ale corpului.

Așa cum stresul vieții cotidiene este dăunător doar când devine cronic, stresul oxidativ este o strategie a sistemului imunitar care poate avea și unele beneficii. Producerea de oxigen reactiv ajută corpul să combată agenții patogeni nocivi. O supraproducție temporară de radicali liberi dăunează microorganismelor și evită ca unele boli să se răspândească în organism.

Stresul oxidativ ajută de asemenea la prevenirea cancerului, deoarece corpul îl folosește pentru a produce apoptoza, adică autodistrugerea celulelor cu potențial cancerigen.

Văzut din acest punct de vedere, stresul oxidativ poate fi considerat un rău necesar, o mică criză de sănătate care autoreglează corpul pentru a evita daune majore. Problemele pot apărea atunci când daunele din organism depășesc capacitatea corpului de a le controla, ceea ce conduce la necroză celulară, îmbătrânire prematură și tulburări periculoase de sănătate.

Radicalii liberi apar obișnuit ca urmare a proceselor metabolice normale ale organismului, însă producția de radicali liberi este amplificată de expunerea la raze X, fumat, poluanți, produse chimice.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pot apărea dezechilibre în starea redox a organismului, accentuate de poluanții externi. În cazul ovocitului care conține materialul genetic primordial, orice dezechilibru poate duce la afectarea iremediabilă a AND-ului sau membranei ceea ce elimină practic șansele de fertilizare. De aceea este foarte important să ajutăm la menținerea unui status anti-oxidant necesar la nivelul lichidului folicular.

Glutationul este cel mai important antioxidant din corpul uman pentru că se regăsește in toate celulele organismului, dar cel mai important este că are capacitatea maximă de legare a radicalilor liberi.

Este relativ ineficient ca supliment alimentar datorită dezintegrării rapide în urma ingestiei.

Mio-inozitolul la nivelul lichidului folicular a fost demonstrat că are un efect antioxidant semnificativ.

N- Acetil cisteina (NAC) reface nivelul de cisteină, cel mai bun substrat glutationului, deci este în sine un antioxidant cu efecte anti-apoptoice (apoptoză = moarte celulară) prin reducerea homocisteinei.

Astfel NAC are efecte benefice în infertilitate, indiferent de cauza acesteia.

Mio-inozitolul și NAC cresc calitatea ovocitului prin reducerea stresului oxidativ și restaurarea unui mediu folicular optim.

Pentru detalii despre produs, Click Aici.

MYO-SUN PLUS conține:
• Mio-inozitol – 2g
• N-acetilcisteină – 200mg
• Vitamina D3 – 10 µg
• Quatrefolic®-556 µg (echivalent la 300 µg folat)

Mod de administrare MYO-SUN PLUS:

- 2 plicuri pe zi (unul dimineață și unul seară) până la apariția sarcinii sau a efectelor dorite.

Pentru reducerea androgenismului, studiile au înregistrat rezultate satisfăcătoare după minim 6 luni de administrare. Produsul poate fi achiziționat din farmacii sau online aici: Click Aici.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.