Leacuri de la bunica pentru un organism sănătos

Leacuri de la bunica pentru un organism sănătos

Roxana R

Cu siguranță, îți aduci aminte de leacurile folosite de bunici atunci când răceai sau te loveai. Chiar dacă acum există medicamente care pot fi luate fără prescripție medicală, unele leacuri de la bunica rămân eficiente și le poți folosi ca alternativă 100% naturală la pastile.

Indiferent dacă vorbim despre lovituri, răni sau diferite boli nu foarte grave, leacurile bătrânești și-au dovedit eficiența. Le poți folosi și acum, pentru că, dacă aveau efect când erai copil, vor fi la fel de utile și în prezent, chiar dacă te-ai obișnuit să apeleze la obicei la medicamente.

Avantajul acestor leacuri bătrânești este că sunt complet naturale și nu au efecte adverse. Iată câteva dintre cele mai eficiente leacuri de la bunica!

1. Stafidele ameliorează simptomele artritei

Micile fructe uscate pot ameliora simptomele artritei. O soluție eficientă este dacă lași câteva stafide peste noapte, la macerat, în câteva linguri de gin. Vitaminele din stafide se vor combina astfel cu proprietățile antiinflamatoare din fructele din care se face ginul. Împreună, vor reduce durerea și umflarea articulațiilor.

2. Țelina alungă respirația urât mirositoare

Înlocuiește guma de mestecat cu o bucățică de țelină. Roade această legumă și vei scăpa de respirația urât mirositoare.

usturoi

3. Urzica previne căderea părului

Ceaiul de urzică este foarte bun pentru a preveni căderea părului. Urzica este o plantă care conține multe vitamine și minerale: calciu, fosfor, fier, magneziu, betacaroten, dar și proteine. Părul este alcătuit în cea mai mare parte din proteine, de aceea va deveni sănătos și strălucitor dacă vei consuma urzici.

4. Măslinele previn răul de mișcare

Dacă vrei să scapi de răul de mișcare, este de ajuns să mănânci câteva măsline. Ele sunt bogate în tanini, substanțe care previn producerea de salivă în exces. Prin urmare, măslinele sunt o gustare excelentă, pe care e bine s-o ai la îndemână dacă mergi într-o lungă călătorie cu mașina.

5. Praful de copt tratează infecțiile urinare

Simptomele extrem de neplăcute ale infecțiilor urinare pot fi ameliorate cu ajutorul prafului de copt. Trebuie doar să dizolvi câteva lingurițe de praf de copt într-un pahar cu apă și să consumi lichidul rezultat. Praful de copt ajută la echilibrarea pH-ului din corp și crește alcalinitatea în vezica urinară. Astfel, sunt ameliorate simptomele infecției și bacteriile nu se mai pot înmulți.

6. Caisele sunt bune împotriva indigestiei

Caisele consumate după masă ajută la digestie. Poți mânca 3-4 caise după masa de seara. Dacă alegi caisele uscate, acestea sunt foarte bogate în fibre și substanțe nutritive și previn balonarea. De asemenea, dacă au apărut deja simptomele de indigestie, poți consuma câteva caise ca să te simți mai bine.

7. Usturoi și miere ca să scapi de răceală

Imediat ce au apărut simptomele de gripă sau răceală, le poți ameliora cu leacuri de la bunica foarte eficiente. Consumă usturoi și miere. Usturoiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, care omoară bacteriile din corp.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai eficiente și cunoscute leacuri de la bunica. Încearcă-le și tu!

Vezi și Ora la care nu ar trebui să iei prânzul dacă vrei să slăbeşti

Surse foto: iStock/Pexels

Articolul urmator
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Ce fel de bunică vei fi?
Incepe quiz
Ce fel de bunică vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.