Leacuri naturale pentru vindecarea rănilor

Leacuri naturale pentru vindecarea rănilor

Sorina Corneanu

Am fost educați, de-a lungul generațiilor, că orice problemă de sănătate trebuie să o rezolvăm mergând la medic, pentru că povestea cu puterea plantelor nu da rezultate. Totuși numeroase cazuri au confirmat capacitățile incredibile ale plantelor implicate în tratamente pentru afecțiuni dintre cele mai grave.

Corpul are o capacitate extraordinară de autovindecare, câtă vreme îi „accesăm punctele declanșatoare de sănătate”, iar natura ne susține. Așadar, nu putem nega ceva ce nu am cercetat înainte, mai ales astăzi, când tratamentele bazate pe capacitatea de vindecare a plantelor s-au dezvoltat într-un adevărat sistem de sănătate, care chiar dă rezultate.

Atunci când ne așteptăm mai puțin, ne alegem cu răni cauzate de neatenție, iar de cele mai multe ori căutăm ajutor direct la farmacie sau la medic, deși în propria bucătărie găsim tot ce avem nevoie. Află mai jos care sunt cele mai eficiente leacuri pentru vindecarea rănilor! 

Cele mai puternice leacuri pentru vindecarea rănilor

Mierea

Mierea este un leac excelent pentru vindecarea rănilor. Naturală și mult mai eficientă decât antibioticele, mierea are capacitatea de a distruge bacteriile și de a regenera celulele. Mai mult decât atât, mierea previne apariția infecțiilor. Totul e să o folosești în starea ei brută.

 Poate nu știai, dar atunci când mierea se diluează cu sângele, este eliberat peroxidul de hidrogen, care oferă protecție antibacteriană, menținând în același timp țesutul sănătos. Aplică un strat subțire de miere pe pansament și te vei bucura de efecte rapide și extraordinare!

miere

Mușețelul

O altă plantă cu proprietăti excelente de vindecare a rănilor este și mușețelul! Cunoscut pentru efectul său calmant și antidepresiv, mușețelul ajută la vindecarea rănilor mai repede decât multe unguente din comerț. Aplică pe rană câteva pliculete de ceai de mușețel înfășurate în tifon și vei beneficia de vindecarea rapidă a zonei cu probleme. Niciodată să nu subestimezi puterea naturii!

musetel 

Cartoful   

Da, cartoful este miraculos atunci când vine vorba de răni. Poți tăia o felie de cartof, pe care să o aplici pe rană, schimbând-o la fiecare 3-4 ore. La fiecare schimbare, clătește rana cu apă sărată. O felie de cartof menținută pe rană întreagă zi îți garantează vindecarea rapidă și te ferește de apariția infecțiilor. Dacă reușești, ar fi ideal să dormi cu o felie de cartof pe rană, înfășurată bine cu tifon. Dimineața vei observa schimbări majore!


 cart

Usturoiul

Usturoiul este un remediu natural antibacterian și antifungic, cu capacitate unică de a vindeca numeroase afecțiuni. O bucată de usturoi strivit amestecată cu o lingură de vin și aplicată pe rană, după ce ai înfășurat compoziția în tifon steril, te ajută să vindeci răni deschise în timp record. De două-trei ori pe zi ai grijă să schimbi pansamentul și asigură-te că nu îl ții pe rană mai mult de jumătate de oră!

Vezi și topul celor mai puternice 15 plante cu proprietăți vindecătoare!

Lavanda

Beneficiile lavandei nu mai sunt de mult timp o surpriză pentru nimeni. Descoperită întâmplător de un om de știință francez, René Gattefossé - care a fost grav ars într-un accident de laborator și s-a vindecat după ce și-a scufundat brațul în ulei de lavandă -, planta miraculoasă renegerează țesuturile fără a lăsa în urmă vreo cicatrice.

Dacă te lupți cu răni cărora nu le mai găsești soluții, ai încredere în lavandă! Aplică pe rană tinctură sau ulei de lavandă, de două până la cinci ori pe zi, și te vei bucura de ceea ce numim vindecare miraculoasă!


lavanda

Aloe Vera

Gelul de aloe vera este un remediu incredibil împotriva tăieturilor, rănilor deschise sau zgârieturilor adânci. În procesul de tratare a rănilor, aloe vera contribuie în mod spectaculos la vindecare, reducând cu mai mult de jumătate timpul de regenerare celulară. Unge-te cu sevă de aloe vera la fiecare două ore. E posibil să ai surprize plăcute încă de a doua zi!

aloe 

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos vindecă în mod eficient rănile. Are proprietăti antibacteriene și poate îmbunătăți aspectul pielii. Aplicat prin masaj blând asupra rănii, uleiul de cocos va ajuta la vindecarea pielii vătămate. N-ar trebui să îți lipsească din casă!

cocos

Uleiul din arbore de ceai  

Uleiul esențial de arbore de ceai este una dintre cele mai bune metode de tratare a unei răni și de prevenire a infecției. A devenit apreciat după ce s-a constatat că poate distruge stafilococul auriu, iar în procesul de tratare a rănilor face adevărate minuni, în cel mai scurt timp. Poți găsi ulei din arbore de ceai la orice magazin de profil, pe care să îl aplici pe rană de câteva ori pe zi. Îl poți folosi și ca unguent pentru o piele frumoasă, aplicându-l o dată pe zi în zonele în care vrei să întârzii îmbătrânirea.

ceai 

Gențiana   

Recunoscută pentru proprietătile sale antiseptice, gențiana ajută la tratarea infecțiilor sinusurilor, a inflamației stomacului și intestinului și vindecă răni deschise. Folosește unguentul de gențiană pentru a trata răni, cicatrici și zgârieturi la nivelul pielii și vei surprinsă de efectele sale! 

planta

Vezi un top al plantelor indicate pentru vindecarea rănilor!

Tratamentele naturale pentru vindecare rănilor au marele avantaj de a te feri de eventuale efecte secundare, dar și de a acționa în multiple direcții. Tot ce ai nevoie se găsește în natură!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Crema de sânziene: beneficii și proprietăți
Crema de sânziene: beneficii și proprietăți

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.