Cele mai bune plante si tratamente naturiste pentru hemoroizi

Cele mai bune plante si tratamente naturiste pentru hemoroizi

Eliza Staicovici

Hemoroizii apar atunci cand se inflameaza partile spongioase, bogate in vase de sange (puternic vascularizate), ale tesutului care captuseste anusul. Jumatate din populatie sufera la un moment dat de hemoroizi. Este bine de stiut, insa, ca aceste varice anale pot fi evitate daca urmezi o dieta sanatoasa. De asemenea, durerea hemoroidala poate fi alinata cu ajutorul unor remedii naturiste.

Vezi care sunt cele mai bune plante si tratamente naturiste pentru hemoroizi!

Cum se manifesta durerea hemoroidala

Hemoroizii sunt de doua tipuri: interni (in interiorul canalului anal) si externi (se simt ca niste umflaturi in jurul orificiului anal). Din cauza prolapsului, hemoroizii interni pot ajunge in exterior.

Cele mai frecvente simptome ale aparitiei hemoroizilor sunt defecatia dureroasa, sangerarea si mancarimea rectala. Durerea poate fi puternica, daca ai un hemoroid de marime mare in interiorul anusului.

Cauze ale aparitiei hemoroizilor


Hemoroizii sunt provocati in cea mai mare parte de constipatie. Efortul de a elimina un scaun tare intensifica presiunea in venele anale, dilatandu-le. Afectiunea apare si la femeile insarcinate, imediat dupa nastere. De asemenea, persoanele supraponderale sau sedentare si cele care nu consuma fibre vegetale pot avea probleme cu hemoroizii.

Uite cateva metode prin care poti preveni aparitia hemoroizilor

1. Daca ai kilograme excedentare, incearca sa le pierzi.

2. Mananca fibre pentru a-i da organismului nutrimentele necasare, pentru a-ti mentine venele sanatoase si pentru a scapa de constipatie.

3. Bea zilnic cel putin 5 pahare de apa in plus, pentru a avea scaunele mai moi.

4. Ai mare grija cu cititul la baie pentru ca sederea indelungata pe scaunul closetului sporeste presiunea asupra rectului.

Afla care sunt cele mai bune plante si remedii naturiste pentru hemoroizi

Cand te dor hemoroizii, asaza-te timp de o jumatate de ora, de cateva ori pe zi, cu picioarele deasupra nivelului soldurilor. In plus, este foarte important sa consumi multe fructe, cum ar fi bacele si ciresele, care sunt bogate in proantocianide si flavonoide antioxidante care intaresc venele. Nu uita nici de legumele proaspete, de cerealele integrale, de nuci si de seminte. Toate acestea contin fibre si previn constipatia. De asemenea, vitamina C face ca peretii vaselor de sange sa fie mai flexibili si mai puternici.


Cumpara de la Plafar produsul Viburnum prunifolium sau un preparat care contine extract de castan. Prepara o pasta in care sa amesteci doua lingurite din unul sau din amandoua produsele cu doua lingurite de ulei de nuc. Aplica pasta seara, iar dimineata indeparteaz-o prin clatire cu apa rece.

Poti scapa de hemoroizi cu ajutorul aromaterapiei. Pune in apa de baie sase picaturi de ulei esential de lamaie, levantica, chiparos sau boabe de ienupar. Totusi, daca esti gravida, evita uleiul de ienupar pe toata durata sarcinii.

Spala-te cu sapun neparfumat si apa pentru a calma durerile provocate de hemoroizi. De asemenea, apeleaza zilnic la baile de sezut alternative, reci si calde, pentru imbunatatirea circulatiei.

Daca hemoroizii te dor sau te jeneaza foarte tare, pune-ti gheata pisata timp de cateva secunde sau aplica comprese cu apa rece.

Fitoterapia este si ea foarte eficienta in tratarea hemoroizilor. Astfel, poti calma inflamarea venelor care captusesc anusul cu o solutie rece pe care o obtii daca amesteci o lingura de hamamelis distilat cu cinci picaturi de galbenele, intr-o cana cu apa.

Un alt remediu consta in pregatirea unui ceai preparat dintr-o lingura de radacina de troscot data pe razatoare, pe care sa-l lasi sa infuzeze timp de 10 minute.

Nu in ultimul rand, aplica pe zona inflamata, seara la culcare si dupa spalare, unguent cu untisor, pe care il poti gasi la magazinele naturiste.

Uite cand trebuie sa apelezi la medic daca ai probleme cu hemoroizii

- daca observi sange in scaune sau ai sangerari rectale frecvente;
- daca simti ca pierzi in greutate foarte mult;
- daca ai diaree fara motiv sau esti constipata de mai mult de 2 saptamani;
- daca ai dureri prelungite in rect sau simti un disconfort excesiv la defecare;
- daca ai hemoragie rectala puternica.

Articolul urmator
"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea
"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.