6 medicamente pentru memorie

6 medicamente pentru memorie

Diana Solomon

Te-ai gandit vreodata sa iei medicamente pentru memorie? Fie ca esti in perioada unor examene importante, fie esti intr-o situatie stresanta si incepi sa uiti anumite lucruri, afla ca exista anumite suplimente care te vor ajuta sa te concentrezi.

Pe langa dieta sanatoasa si echilibrata si miscarea zilnica, creierul mai poate fi ajutat si de medicamentele pentru memorie in perioadele in care te simti epuizata psihic si iti este greu sa te concentrezi asupra unor sarcini pe care le ai de dus la capat. Totusi, trebuie sa ai in vedere faptul ca medicamentele pentru memorie nu vor face minuni, insa vei putea observa o imbunatatire in ceea ce priveste abilitatile de memorare, puterea de concentrare, dar si dispozitia.

Inainte de a lua insa aceste suplimente este recomandat sa ceri parerea unui medic si sa faci totodata un consult pentru a te asigura ca nu esti alergica la un anumit compus din alcatuirea medicamentelor. De asemenea, chiar si o discuție cu un farmacist este importanta, deoarece te va ajuta sa alegi ceva potrivit pentru tine si iti va da totodata indicatii legate de dozaj.

Si nu in ultimul rand, asigura-te ca nu iei mai multe tipuri de medicamente pentru memorie, ci ramai asupra unui singur produs pentru a nu depasi cantitea recomandata de speciliasti. De asemenea, pentru a urmari modul in care aceste suplimente isi fac efectul incearca sa tii un jurnal pentru a pastra evidenta imbunatatirii capacitatilor tale cognitive. In felul acesta, te vei pastra si mai motivata pentru a urma tratamentul prescris de doctor.

Asadar, iata ce medicamente iti pot veni in ajutor pentru a avea mereu o gandire clara si concentrata.

Medicamente pentru memorie

1. Ginko Biloba

Deși este mai degrabă un supliment natural decât un medicament propriu-zis, Gingo Biloba este una dintre plantele care dau rezultate foarte bune și este utilizată în mod regulat pentru tratamentul unui anumit tip de demență datorită proprietăților acesteia de a reduce presiunea arterială și a îmbunătății circulația sângelui.

De asemenea, unele studii arată că suplimentele pe bază de Ginko funcționează într-un mod similar cu medicamentele prescrise de doctori în tratamentul pentru Alzheimer. În cazul în care te întrebai cum anume îți îmbunătățesc aceste suplimente memoria, ei bine, află că Ginko Biloba crește circulația sângelui în creier, determinând o funcționare mai sănătoasă a creierului.

Totuși, e de reținut fapul că suplimentele cu Ginko au un rezultat pe termen lung. Așadar, încearcă să nu ai așteptări ridicate după numai o săptămână de administrare.

2. Suplimentele cu acizi Omega-3

În ultima vreme, suplimentele cu acizi grași Omega-3 au captat interesul tuturor datorită efectului acestora de scădere a riscului de a avea boala Alzheimer. De asemenea, acești acizi grași se regăsesc în majoritatea medicamentelor pentru memorie.

 3. Ceaiul verde

Cu toate că ceaiul verde nu se încadrează în categoria „medicamente”, acesta are însă un rol important în buna funcționare a creierului și a memoriei, totodată. Iar proprietățile sale benefice se datoareză în primul rând antioxidanților din compoziție. Aceștia protejează creierul de procesul de oxidare cauzat de radicalii liberi.

Pe scurt, ceaiul verde protejează celulele creierului și contribuie la dezvoltarea acestora. Totodată, fitochimicalele din plantă, prin anumite procese, ajută la îmbunătățirea memoriei, astfel încât creierul este mult mai capabil de a descifra, a păstra, a consolida anumite date și de a-și reaminti lucruri.

 4. Zincul

Suplimentele cu zinc au și ele un rol important în îmbunătățirea funcțiilor cognitive. În plus, s-a dovedit că deficiența de zinc poate cauza pierderi de memorie.

5. Fierul

Deficiența de fier poate cauza declin cognitiv deoarece reduce abilitatea hemoglobinelor de a alimenta în mod adecvat creierul cu oxigen. Această teorie a fost validată printr-un test în care s-a observat că cei cu un nivel scăzut de fier au obținut rezultate mult mai slabe la testele de memorie.

6. Colina

Vitamina hidrosolubilă, colina este adesea indicată în creșterea capacității de memorare. De altfel, concentrația acesteia în organismul uman poate determina oboseala sau alterarea psihicului. Dacă vrei ca această vitamină să fie mai eficientă, o poți asocia cu vitaminele A, B9, B12 și inozitol.

Alte medicamente pentru memorie

În cazul în care nu te încrezi în vitamine, minerale și suplimente pe bază de plante, poți încerca la recomandare medicului sau farmacistului medicamente pentru memorie ca: Acutil, Alzovert, Ascolecitin, Cebrium, Lecitină.

Așadar, în cazul în care te-ai hotărât să îți îmbunătățești funcțiile cognitive cu ajutorul medicamentelor, încearcă suplimentele pentru memorie prezentate mai sus. Totuși, nu uita să ceri părerea unui specialist cu privire la administrarea acestora.

Tu ce părere ai despre medicamentele pentru memorie? Ai mai folosit până acum?

Surse foto: scientificamerican.com

Articolul urmator
Hemoglobina eritrocitară medie: ce este și când trebuie să o testezi
Hemoglobina eritrocitară medie: ce este și când trebuie să o testezi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.