16 alimente cancerigene pe care le consumi aproape zilnic

Cristina Gherghina

Conservele

Conservele

Majoritatea conservelor conțin un produs chimic numit bisfenol-A sau BPA care afectează modul în care genele funcționează în interiorul creierului. Tocmai de aceea, majoritatea alimentelor din conserve sunt responsabile de cauzarea cancerului. 

Alcoolul

Alcoolul

Dacă te rezumi la câteva pahare de alcool, nu este o problemă și chiar se spune că este sănătos. În cazul în care vorbim de un consum excesiv de alcool, trebuie să știți că acesta este principala cauză a insuficienței cardiace, accidentelor vasculare cerebrale, moarte subită, cancer de sân feminin și multe altele.

Chipsurile

Chipsurile

Chips-urile de cartofi conțin substanțe care pot declanșa creșterea excesivă în greutate, iar grăsimile și sodiul care se găsesc în acest aliment pot cauza creșterea colesterolului și tensiune arterială ridicată. 

Ulei hidrogenat

Uleiul hidrogenat

Uleiurile hidrogenate sunt deseori aromatizate și colorate pentru a arăta cât mai bine, astfel încât lumea să le cumpere. Conțin niveluri ridicate de acizi grași Omega-6, care pot provoca boli de inimă și diverse tipuri de cancer, în special cancer de piele.

Surse foto: Istock

Articolul urmator Legume și fructe pentru fierea leneșă: ce să consumi dacă te confrunți cu această problemă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.