Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Oamenii de știință avertizează: se apropie Apocalipsa

Miercuri, 16.05.2018
de Andreea Marinescu

Apocalipsa este un cuvânt care a îngrozit omenirea încă din cele mai vechi timpuri. Apocalipsa (sau sfârșitul lumii) este menționată chiar și în Biblie și marchează momentul în care omenirea va dispărea în urma unui dezastru natural.

Totuși, sfârșitul lumii despre care ne avertizează oamenii de știință nu are nimic de-a face cu scenariile legate de distrugerea planetei. Apocalipsa care se apropie rapid este legată de rezistența pe care bacteriile o capătă în fața antibioticelor. Într-un astfel de scenariu, aproximativ 10 milioane de oameni vor muri anual din cauza ineficienței pastilelor în fața bacteriilor.

oras abandonat

Ce este Apocalipsa antibioticelor

Mai mulți medici avertizează că, dacă nu se găsesc curând soluții, vom asista la sfârșitul medicinei moderne. Antibioticele existente devin nefolositoare în fața bacteriilor rezistente și din ce în ce mai complexe. Doar în America, în acest moment, sunt aproximativ 2 milioane de persoane infectate cu bacterii rezistente la antibiotice. În plus, cel puțin 23.000 de persoane mor în fiecare an din această cauză, potrivit cdc.gov. La nivel global, cifrele se ridică la 700.000 de decese pe an.

În 30 de ani, specialiștii estimează o cifră de aproximativ 10 milioane de decese anual, deoarece bacteriile devin din ce în ce mai rezistente la antibiotice. Dacă nu se va acționa acum și nu se vor găsi soluții, putem asista în câțiva ani la Apocalipsa antibioticelor.

bacterii

În acest sens, mai mulți medici din întreaga lume vor începe să refuze prescrierea de antibiotice, astfel încât bacteriile să nu își mai dezvolte mecanismul de apărare în fața acestora. Cercetătorii afirmă că medicii trebuie să prescrie antibiotice doar în cazuri grave, nu pentru răceli banale sau alte virusuri care au alte metode de vindecare.

Bacteriile rezistente la antibiotice sunt o problemă reală. Pentru ca Apocalipsa antibioticelor să nu mai aibă loc, trebuie să ne unim forțele și să luăm decizii înțelepte în anii care urmează. Acest lucru presupune un efort comun atât din partea medicilor, cât și din partea persoanelor bolnave.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!