Obligatorie! Ce trusă de urgență "anti COVID-19" să ai cu tine dacă pleci în vacanță

Obligatorie! Ce trusă de urgență "anti COVID-19" să ai cu tine dacă pleci în vacanță

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Sărbătorile aproape au venit iar oamenii se simt mai tentați ca niciodată să călătorească în diverse zone, pentru a petrece timpul alături de cei dragi. Anul acesta, Crăciunul și Revelionul vor fi diferite față de anii trecuți, însă acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de fiecare moment.

Cazurile de COVID-19 continuă să crească la nivel global, iar autoritățile îndeamnă populația să reducă pe cât posibil drumurile la restaurante sau prin țară, pentru a face diverse vizite. Dacă totuși plănuiești să mergi în vacanță este bine să ai cu tine o trusă de urgență "anti COVID-19" care te va ajuta să ai cele necesare pentru a te proteja și a te simți în siguranță. 

Specialiștii spun că cele mai importante măsuri de precauție de care să ții cont este să te speli frecvent pe mâini, să eviți să duci mâna la nas și la gură și să păstrezi distanța socială față de persoanele străine. Pe de altă parte, trusa pe care o pui în bagaj trebuie să conțină obiecte esențiale de igienă, precum gel dezinfectant sau mănuși. 

"Toți oamenii ar trebui să se întrebe, înainte de a pleca, dacă pot călători înapoi acasă în cazul în care se infectează cu noul coronavirus în vacanță. Dacă răspunsul este negativ, atunci mai bine rămân acasă.", a declarat David Aronoff, directorul Divizia de Boli Infecțioase de la Institutul Vanderbilt pentru Infecție, Imunologie și Inflamare, conform Insider. 

În cazul în care te decizi că este sigur să pleci, iată ce ar trebui să conțină trusa obligatorie "anti COVID-19" din bagaj și care sunt cele mai sigure metode de a călători.

Ce conține trusa de urgență "anti COVID-19"

  • măști de protecție pentru adulți și copii
  • viziere
  • prosoape de unică folosință
  • gel antibacterian portabil
  • șervețele umede dezinfectante
  • sterilizator pentru smartphone
  • benzi pentru fixarea măștii de protecție
  • o pungă reutilizabilă
  • un termometru

Probabil te întrebi de ce nu am inclus și mănușile pe lista noastră. Mai multe studii au indicat faptul că acestea mai mult împrăștie virusul decât să te protejeze. "Virusul poate trăi pe suprafața unei mănuși din latex, la fel ca pe piele. Unii oameni devin prea relaxați când poartă mănuși. Nu își dau seama că sunt mai expuși riscului de a răspândi COVID-19, deoarece ating mai multe obiecte personale printre alte lucruri.", a explicat medicul Abe Malkin, conform BusinessInsider.com.

Amintește-ți mereu regulile de protecție anti-COVID19 de bază: păstrează-ți mâinile curate și păstrează distanța față de persoanele cu care nu locuiești. Cea mai mare provocare atunci când călătorești este menținerea a cel puțin doi metri distanță între tine și ceilalți. Știm cu toții că purtarea unei măști pe tot parcursul zilei nu este tocmai confortabil, dar majoritatea oamenilor se obișnuiesc destul de repede. Trebuie să fii pregătit să o porți multe ore, mai ales dacă alegi să zbori către destinația de vacanță. 

Care este cea mai sigură cale de a călători

Dacă trebuie să călătorești, automobilul personal este mult mai sigur decât un avion comercial. Dacă alegi să conduci către destinație ai un mai mare control al persoanelor care sunt alături de tine în mașină, dar și asupra măsurilor de protecție. Nu trebuie să dezinfectezi obiectele din automobil, precum volanul sau scaunele, însă trebuie să îți amintești să te speli pe mâini înainte de a urca în mașină. Folosește toaletele publice, însă mare grijă la expunere. Nu aștepta în afara băii alături de alte persoane străine, mai ales dacă nu poartă mască, ci mai degrabă folosește o toaletă ecologică de exteriror. Dacă vasul de toaletă are capac coboară-l înainte să tragi apa. Anumite studii au arătat că virusul periculos se poate transmite și prin intermediul closetului.

În cazul în care alegi avionul, poartă masca și păstrează mereu distanța socială indicată. Întrucât există o mai mare posibilitate de a contacta COVID-19 prin aer decât prin atingerea suprafețelor, nu te stresa în privința descălțării la poarta de securitate. Poți renunța la pantofi, dar este indicat să porți șosete pentru a te proteja. Igienizează-ți mâinile după ce ai atins tăvile cu obiecte de la poarta de securitate. 

În ceea ce privește avionul în sine, companiile aeriene și-au intensificat regimurile de dezinfectare astfel că nu ar trebui să îți faci griji în această privință. Totuși, nu este nici o problemă dacă dezinfectezi și tu scaunul sau alte obiecte pe care le atingi în avion. Pentru siguranța ta, dar și a celorlați pasageri. 

Surse articol: Businessinsider / Washingtonpost / Travelpulse

Surse foto: istock

Articolul urmator
Ce înseamnă, de fapt, "trezirea spirituala" și cum te ajută?
Ce înseamnă, de fapt, "trezirea spirituala" și cum te ajută?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.