10 moduri prin care să eviți infecția vaginală

10 moduri prin care să eviți infecția vaginală

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Infecțiile în zona intimă sunt inconfortabile, de cele mai multe ori provocând mâncărimi, iritații și scurgeri vaginale. Acestea apar în cele mai nepotrivite momente și ne fac să ne simțim jenate de corpul nostru. Deși poate nu ai știut până acum, această afecțiune este destul de comună. Trei din patru femei au parte de această neplăcere în decursul vieții, conform healthline.com.

Cauzele infecțiilor vaginale sunt destul de variate. Unele femei dezvoltă infecții în timpul menstruației, a sarcinii sau din cauza dereglărilor hormonale. Conform sursei citate mai sus, și anumite anticoncepționale pot crește riscul de a dezvolta o astfel de infecție. Dacă de cele mai multe ori îți dai seama de greșelile pe care le-ai făcut și care au dus la apariția infecției vaginale doar atunci când este prea târziu, acum este momentul să schimbi acest lucru. Deși prevenirea este aproape imposibilă în cazul unor femei, există anumite modalități prin care poți să scazi riscul de a dezvolta o infecție vaginală.

femeie

Cum poți preveni infecția vaginală

Alege lenjeria din bumbac

Lenjeria din bumbac este o modalitate simplă și confortabilă prin care poți să previi această afecțiune. Bumbacul nu reține căldura și umezeala, iar pielea ta poate să respire. Astfel, bacteriile nu se pot înmulți și dezvolta. Lenjeria neadecvată, din materiale sintetice, este unul dintre factorii care favorizează dezvoltarea infecțiilor din zona vaginului, așa că evită-le pe cât posibil.

Poartă haine largi

Asigură-te că pantalonii, fustele și lenjeria intimă nu sunt strâmte. De asemenea, ai deosebită grijă atunci când îți alegi pantalonii de yoga, colanții pentru sală, dar și ciorapii. Acest tip de îmbrăcăminte crește temperatura corpului și cantitatea de umezeală care se acumulează în zona intimă. Cu toți acești factori, apariția infecției vaginale este doar o chestiune de timp.

Nu te spăla des

Dușurile vaginale pot deregla serios echilibrul bacteriilor benefice care există la nivelul vaginului. Este indicat să cureți zona intimă folosind produse adecvate și apă călduță și să eviți pe cât posibil spălăturile vaginale. Vaginul are propriul mecanism de curățare, care nu îi influențează negativ modul în care luptă împotriva bacteriilor. De asemenea, evită băile lungi și fierbinți. Nu uita că umezeala și căldura sunt cei mai mari dușmani ai zonei intime.

Nu folosi produse de igienă parfumate

Produsele pe care le folosești zilnic în zona intimă și care conțin parfum, așa cum sunt săpunurile, spray-urile, tampoanele și absorbantele, dar și gelurile de duș și spumantele de baie, pot deregla echilibrul florei tale vaginale. Astfel, zona intimă devine mult mai predispusă la infecții. Evită astfel de produse și alege tampoane și absorbante organice, fără parfum.

Nu sta prea mult în haine ude sau transpirate

Evită să stai în prosop după înot sau după baie prea mult timp, precum și în hainele de la sală. Scapă de aceste articole de îmbrăcăminte cât mai repede cu putință și ia-ți haine uscate.

Folosește corect hârtia igienică 

Cea mai indicată metodă de a folosi hârtia igienică este din față în spate, deoarece așa eviți răspândirea bacteriilor din zona anusului spre vagin.

Schimbă des tampoanele și absorbantele

O mare parte dintre femei se lasă prinse în treburile cotidiene și uită să își schimbe aceste produse de igienă. Tampoanele și absorbantele trebuie schimbate la un interval orar scurt, pentru a evita ca bacteriile să se înmulțească.

Ține diabetul sub control

Dacă ai diabet, asigură-te că nivelul zahărului din sânge se află sub control. Femeile care au diabet sunt mult mai predispuse la infecții vaginale.

Evită antibioticele

Încearcă să iei antibiotice doar atunci când starea ta de sănătate necesită acest lucru. Antibioticele luate în caz de răceală nu au niciun efect benefic, ci îți slăbesc sistemul imunitar, expunându-te la virusuri și bacterii rezistente.

Susține flora vaginală

Pe lângă toate lucrurile menționate până acum, trebuie să găsești cea mai bună metodă pentru a menține sănătatea florei tale vaginale. Ingredientele naturale și substanțele benefice vor fi întotdeauna aliații tăi de încredere în lupta împotriva infecțiilor, iar Mastrelle Flora Plus poate fi exact ce ai nevoie.

Fiind un produs pe bază de ingrediente naturale, Mastrelle previne dezechilibrul florei vaginale provocat de infecții bacteriene recurente, tratamente cu antibiotice, postmenopauză, administrarea de contraceptive, alăptare, perioade stresante, apa din piscină sau jacuzzi. De asemenea, Mastrelle este recomandat și după ciclul menstrual sau contactul sexual neprotejat.

mastrelle

Lactoza din compoziția acestui produs produce un mediu acid, iar în acest mod bacteriile nu se mai pot dezvolta în zona intimă. Este extrem de important ca flora vaginală și pH-ul să fie echilibrate, iar Mastrelle este prietenul tău de nădejde în acest sens, prevenind infecțiile vaginale.

Mai mult, vitamina C este extrem de eficientă în lupta împotriva bacteriilor, iar faptul că Mastrelle Flora Plus are în compoziție această substanță benefică te poate ajuta să îți întărești linia de apărare naturală a vaginului. Un studiu din 2011 a ajuns la concluzia că vitamina C oferă rezultate pozitive în tratarea și prevenția infecțiilor intime, conform ncbi.nlm.nih.gov.

Folosește și tu acest produs pentru o floră vaginală echilibrată! Caută Mastrelle în farmacii și ține cont de sfaturile de prevenire a infecției vaginale!

Surse foto: iStock, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.