Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

7 greşeli pe care le fac femeile înainte, în timpul şi după sex

Vineri, 17.08.2018

Sexul este unul dintre subiectele inepuizabile în jurul căruia se pot susţine conversații interminabile, mereu în direcţii neaşteptate, adesea educative. În plus, sexul calitativ are o mulţime de beneficii, de la o mai bună stare de spirit, la eliminarea stresului şi menţinerea unei sănătăţi optime. Însă greşelile din timpul sexului sunt şi ele nenumărate, iar acestea nu ar trebui trecute cu vederea, mai ales pentru că ar putea să îţi afecteze sănătatea emoțională și fizică.

Greșeli înainte de sex

Absenţa ejaculării

„Atunci când un cuplu încearcă să conceapă, există convingerea că, dacă bărbatul nu ejaculează timp de câteva săptămâni, atunci ejacularea în perioada ovulației va fi mai bună”, explică Sheeva Talebian, medic specialist în fertilitate. Însă totul este doar un mit, pentru că absenţa ejaculării pentru o perioadă atât de lungă este, de fapt, un dezavantaj în procesul concepţiei. Pentru ca o concepţie să aibă şanse mai mari, ejacularea trebuie să aibă loc cu aceeaşi frecvenţă ca înainte, fără a supune organismul la măsuri extreme, neverificate.

cuplu in intimitate

Calitatea produselor folosite

Calitatea lubrifianţilor sau a prezervativelor, precum şi a produselor de îngrijire intimă, este foarte importantă. Deşi foarte multe femei nu se informează cu privire la riscurile la care se supun, calitatea produselor rămâne un aspect pe care nu ai voie să îl neglijezi. Zona intimă este extrem de sensibilă şi nu vrei să „te alegi” cu afecţiuni cauzate de compuşii din produsele pe care le utilizezi frecvent.

Greșeli în timpul sexului

Lipsa comunicării

Când vine vorba despre viață sexuală sănătoasă, este esențială comunicarea deschisă între parteneri, prin care stabiliți împreună ce vă place și ce nu, dar şi care vă sunt limitele. Tocmai de aceea, o greşeală frecventă este aceea de a vă desfăşura în linişte şi a accepta anumite lucruri, deşi nu vă plac, doar de dragul de a nu vă refuza. Nimeni nu ar trebui să se simtă obligat să facă anumite lucruri în viața intimă doar de dragul partenerului. Comunicați!

Folosirea lubrifianţilor

Dacă încercaţi să aveţi un bebeluş, evitaţi folosirea lubrifianţilor, pentru că aceștia conțin compuşi ce pot afecta spermatozoizii. Însă există şi lubrifianți care sunt în mod special creaţi pentru cei care încearcă să conceapă. Cât despre poziţiile sexuale despre care se spune că ar sprijini concepţia, acestea sunt doar... un mit.

Greşeli făcute după sex

Evitarea urinării

Imediat după sex, este important să urinezi și să faci un duș, pentru a preveni infecţiile urinare. Curăţarea zonei intime trebuie făcută fără produse parfumate, superficial, de preferat doar cu apă caldă. O greşeală frecventă pe care o fac femeile care vor să rămână însărcinate este aceea că evită să urineze după actul sexual, din teama de a nu elimina sperma. Acest lucru nu este adevărat!

Neglijarea aspectului emoţional

Sexul, indiferent de scopul său, trebuie să rămână o activitate plăcută pentru ambii parteneri. Astfel, controlul asupra corpului tău este foarte important, iar alegerile pe care le faceţi în pat trebuie să vă reprezinte pe amândoi.

„Multe femei se tem că ar putea să își piardă din feminitate, delicatețe și moralitate, dacă ar iniția ele actul sexual. Totuși, această prejudecată trebuie spulberată cât mai curând”, spune Les Parrot, profesor de psihologie la Seattle Pacific University și autor al volumului despre sex Crazy Good Sex.

„A nu iniția sexul este una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac femeile. Păstrarea ideilor învechite despre rolurile sexuale inhibă, de asemenea, satisfacția”, spune dr. Ruth Westheimer, doctor în psihoterapie. Acest comportament îi determină pe bărbați să creadă că femeile sunt mai puțin interesate de activitatea sexuală.

Vezi cum îl provoci emotional în pași simpli!

Fii deschisă, arată-ți interesul făcând (măcar din când în când) primul pas. Partenerul va aprecia acest lucru, iar nivelul de satisfacție va crește pentru amândoi.

„Bărbaților le plac femeile care se abandonează în jocul sexual. O femeie trebuie să-și asume responsabilitatea pentru actul sexual. Bărbatul nu este responsabil să aducă o femeie la orgasm dacă aceasta nu contribuie la actul sexual și nu se bucură de experiența ei sexuală. Comunicarea rămâne esențială”, spune Helen Fisher, doctor antropolog la Universitatea Rutgers. 

prezervativ

Renunţarea la prezervativ

E esenţial să te asiguri că partenerul tău nu suferă de boli cu transmitere sexuală, iar până când vei avea dovada - ideal ar fi ca el să accepte o serie de analize de sânge - să folosiţi prezervativul.

Sănătatea trebuie să rămână pe primul loc, indiferent de alegerile pe care le faceţi împreună. Orice simptom neobişnuit, senzaţie de durere sau disconfort în timpul sau după actul sexual ar trebui să te trimită la medicul ginecolog!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (24)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!