Durere inghinala: cauze si tratament

Durere inghinala: cauze si tratament

Diana Solomon

Durerea inghinala, pe langa disconfortul creat, iti poate da pest cap intreaga zi. Iar daca aceasta persita mai mult timp, deja este cazul sa iti ridici semne de intrebare. De asemenea, este recomandat consultul unui specialist, deoarece acesta va identifica motivul durerii, iar dupa caz, va sugera un tratament.

Pana atunci, descopera cateva posibile cauze are durerea inghinala si cum se poate trata. 

Care sunt cauzele durerii inghinale?

De regula, cea mai comuna cauza a durerii inghinale este o problema cu muschiul, tendonul sau prelungirea ligamentului, in special in cazul sportivilor. Aceasta durere poate aparea imediat dupa un accident sau traumatism, dar poate aparea si gradual, de-a lungul unei perioade de cateva saptamani sau chiar luni. Durerea se poate inrautati daca se zona lezata este supusa la efort fizic.


Mai rar, o fractura, hernia sau chiar si pietrele la rinichi pot cauza durerea inghinala. Cu toate ca durerea testiculara si cea inghinala sunt diferite, o problema a testiculelor poate face uneori ca durerea sa se situeze la nivelul intregii zone inghinale.


Cauzele directe sau indirecte are durerii inghinale pot include: nevroza avasulara, fractura prin avulsie, hernia inghinala, intinderea musculara, sindromul muschiului piriform, infectia tractului urinas, cancerul testicular, luxatiile sau fracturile, apendicita,gastroenterita, sciatica etc.

Cum poate fi tratata durerea inghinala?

Pentru a stabili exact cauzele durerii inghinale este recomandata vizita la medicul specialist. Acest prin ajutorul anamnezei va stabili motivul simptomelor tale, iar in functie de gravitatea situatiei te va sfatui cu privire la tratamentul pe care trebuie sa il urmezi.

Este necesar sa consulti medicul daca:

- durerea inghinala este asociata cu dureri de spate, abdomen sau piept;

- apare brusc o durere la nivelul testiculelor;

- durerea testiculara este insotita de senzatie de rau, febra, frisoane sau urinare cu sange;

- durerea inghinala este de nesuportat;

- durerea inghinala nu trece nici in urma unui tratamen luat timp de cateva zile.

Tratamentul pentru durerea inghinala, in situatia in care aceasta este cauzata de o intindere de ligament sau o luxatie este urmatorul: administrarea de antiinflamatoare (pentru care nu ai nevoie de o reteta de la medicul specialist) si asezarea unei pungi de gheata (sau a unei pungi de mazare congelata) in zona dureroasa timp de 20-30 de minute, de doua-patru ori pe zi.

In situatia in care durerea inghinala este cauza unei hernii inghinale, atunci este posibil ca singura cale de tratare sa fie operatia. Insa aceasta nu este necesara in toate cazurile.

De asemenea, multe persoane fac confuzie intre durerea inghinala si cea abdominala. Aceasta din urma nu prezinta situatii de risc, insa, pentru a pune capat indoielilor, este necesar consultul unui specialist.

Prin urmare, monitorizeaza simptomele dureroase si consulta un medic atunci cand durerea inghinala persista mai mult de cateva zile.

 

 

Articolul urmator
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?
Incepe quiz
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.