Ce fac chinezoaicele pentru a preveni cancerul de sân

Luni, 06.03.2017
de Mihaela Onofrei

Cancerul de sân este o boală ce face mii de victime anual. Cauzele acestei boli necruțătoare sunt diverse, iar cercetătorii încă nu au stabilit factorii exacți care favorizează apariția celulelor canceroase. Așadar, oricine poate fi victima acestei maladii. În acest sens, controlul periodic nu trebuie să lipsească din viața unei femei.

Deși ți se va părea surprinzător, chinezoaicele sunt mai ferite de acest tip de cancer. Față de femeile din celelalte colțuri ale lumii, sunt foarte puține femei în China care au cancer de sân. Cercetătorii au încercat să dea un răspuns la acest mister analizându-le alimentația.

femeie din China

Iată cum previn chinezoaicele cancerul de sân!

Pe lângă factorii de risc ce țin de ereditate, hormoni și alcool, se pare că și alimentație joacă un rol la fel de important. Alimentația chinezilor conține doar 14% grăsime, spre deosebire de cea occidentală, care conține aproximativ 36% alimente grase. De asemenea, chinezii consumă foarte puține produse lactate.

Alimentele fără grăsime și o reducere radicală a consumului de lactate sunt secretul chinezoaicelor pentru evitarea cancerului de sân.

Ce conține dieta unei chinezoaice

Așa cum spuneam, mâncărurile fără grăsimi sunt cele mai apreciate de către femeile din China. Acestea consumă în special legume și fructe, dar și pește și cereale întregi.

Ciuperci

Populația chineză adaugă multe ciuperci la supe și la omlete. Un studiu chiar a arătat că ciupercile ne protejează de cancerul de sân. Așadar, dacă punem ciuperci în loc de șuncă în omleta din fiecare dimineață, ne reducem considerabil șansele de a dezvolta această boală.

Rodii

Aceste fructe sunt bogate în acid elagic, un antioxidant care încetinește dezvoltarea cancerului. Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Beckman au descoperit că acest acid reduce producția de enzime care pot cauza cancerul de sân.

femei la masa

Alune

Cercetătorii de la Școala de Medicină Marshall din Virginia au descoperit că acizii Omega 3, fitoestrogenii și antioxidanții din alune și nuci controlează enzimele canceroase. Așadar, trebuie să consumăm cât mai multe alune și să încercăm noi combinații în supe, prăjiturele și pizza pentru un aport cât mai mare de substanțe benefice.

Afine

Afinele conțin un antioxidant ce face ca celula cancerigenă să se autodistrugă. Bucură-te de beneficiile acestor fructe cât mai des posibil.

Ouă

Femeile folosesc ouăle pentru a preveni căderea părului și pentru numeroase condiții ale pielii. De asemenea, se pare că substanțele pe care le conțin asigură o funcționare normală a celulelor, nepermițându-le să se dezvolte în celule canceroase.

Somon

Chinezii consumă foarte mult pește, în special crud. Acest lucru poate fi un indiciu important asupra numărului redus de femei cu cancer de sân. Vitamina D și acizii grași Omega 3 din somon opresc răspândirea celulelor canceroase la sâni și în alte părți ale corpului.

Așadar, dacă ne asigurăm că dieta noastră zilnică include aceste alimente, precum și cereale întregi, spanac și broccoli, ne ajutăm corpul să funcționeze corect, prevenind astfel dezvoltarea cancerului de sân.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (9)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!