swipe

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Mănânci foarte condimentat

Usturoiul te ţine departe de boli, iar condimentele dau un gust senzaţional mâncării! Cu toate acestea, ele au şi o parte întunecată: nu sunt prea prietenoase cu axilele tale! În timpul procesului de digestie, condimentele sunt descompuse în gaze pe bază de sulf, dintre care o parte ajung în sânge şi sunt apoi eliminate prin intermediul plămânilor şi al porilor, efect care poate dura chiar mai multe ore. Nu renunţa însă la mâncarea condimentată, atât de sănătoasă, dar ai grijă să mesteci câteva fire de pătrunjel sau mentă după ce te-ai dedat acestor plăceri... piperate! Nu credem că mai e necesar să îţi spunem cât de important este să eviţi să te înfrupţi din aceste delicii înaintea momentelor delicate din viaţa ta!

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Igiena orală se rezumă la dinţi!

Nu ai putea să renunți în ruptul capului la cele două sesiuni pe zi de spălat pe dinţi, dar dacă îţi spunem că gestul tău este insuficient dacă nu acorzi aceeaşi atenţie şi limbii? Resturile de mâncare îşi găsesc adăpost şi în papilele gustative, provocând apoi respiraţia urât mirositoare. Cum eviţi acest pericol? Nu uita de apa de gură, foloseşte periuţe de dinţi dotate cu un spaţiu rezervat curăţării limbii şi alege o pastă de dinţi pe bază de ulei din arbore de ceai, cu proprietăţi antibacteriene şi dezinfectante.

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Te stresezi!

Cea mai mare capcană pe care ne-o întind mirosurile neplăcute? Au un aliat care le ajută să intervină în viaţa noastră, tocmai în cele mai dificile momente; stresul. Explicaţia constă în reflexul „luptă sau fugi”, care le-a asigurat strămoşilor noştri supravieţuirea: transpirând, organismul se pregătea să evite supraîncălzirea din momentele tensionate, agitate. În prezent, stresul nu mai presupune însă un răspuns fizic, ci provocări intelectuale, ceea ce explică şi combinaţia de umezeală şi mirosuri neplăcute care îţi compromite apariţia ireproşabilă de la şedinţa de la birou.

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Consumi multe fibre

Din nou, transpiraţia urât mirositoare se interpune cu dorinţa noastră de a trăi sănătos! Fibrele, precum condimentele, fac parte dintr-o alimentaţie echilibrată, dar pun probleme pentru că sunt digerate în intestinul gros, cu ajutorul bacteriilor benefice, de aici rezultând o combinaţie de dioxid de carbon, hidrogen şi chiar o formă de metan. Bineînţeles, acestea trebuie eliminate, prin pori sau, mai grav, prin flatulenţă. Soluţia nu este să renunţi la fibre, ci să le dispersezi consumul pe parcursul zilei şi să le acompaniezi de cantităţi îndestulătoare de apă!

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Sforăi

Acest obicei neplăcut nu are drept victimă doar liniştea partenerului tău de aşternuturi, ci şi respiraţia proaspătă a dimineţii. Atunci când dormi cu gura deschisă, cavitatea bucală se usucă mai repede, ceea ce contribuie la acumularea mai multor celule moarte, care se descompun în gură, pe gingii sau pe limbă. Anihilează mirosul neplăcut consumând dimineaţa suc de lămâie, cu efect revigorant, şi iaurt proaspăt, ale cărui probiotice neutralizează halena.

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Mănânci în fugă

Te-ai obişnuit să mănânci în faţa calculatorului, pentru că ai prea mult de muncă, sau să îţi devorezi micul dejun pe drumul spre serviciu? Atunci lupta împotriva mirosurilor neplăcute va fi mult mai dificilă! Atunci când înghiţi de parcă ai fi la un maraton al mâncatului cu viteza luminii, acumulezi, pe lângă alimentele consumate, şi aer, care ajunge în tractul digestiv şi este eliminat înapoi, alături de gaze rezultate prin descompunerea mâncării, prin râgâială, flatulenţă sau transpiraţie. Soluţia? Renunţă la acest obicei dăunător, pe cât posibil!

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Nu foloseşti antiperspirant

Aşa ceva nu e posibil, tinzi să spui râzând dispreţuitoare! Citeşte atunci cu atenţie eticheta produsului tău frumos mirositor! Multe dintre noi cădem pradă aglomerării colorate din supermarket şi alegem doar un produs cu funcţie de deodorant, care maschează mirosurile neplăcute, dar nu le şi neutralizează. Deşi aluminiul, cel mai eficient ingredient din compoziţia antiperspirantelor, este hulit îndelung, se dovedeşte cea mai bună soluţie pentru persoanele cu probleme de transpiraţie. Dacă nici nu vrei să auzi de acest acest risc, descoperă aici reţeta unui antiperspirant natural!

Opt obiceiuri care te fac să miroşi urât

Nu te ştergi după baie!

Ignori apelul surd al prosopului, în graba de a te îmbrăca mai repede după duş? Atunci te vei lupta în schimb cu mirosurile neplăcute! Umezeala care se acumulează în locurile izolate sau între cutele de piele (de exemplu, la subraţ, sub sâni, între degete) va determina proliferarea bacteriilor şi, pe cale de consecinţă, transpiraţia urât mirositoare! Cum eviţi acest fenomen? Ştergându-te cu destoinicie după ce ai făcut baie!

‹ Vezi si