Cum se trateaza laringita acasa cu cele mai simple remedii

Cum se trateaza laringita acasa cu cele mai simple remedii

Redactor Alexa Galgau

Laringita este adesea o urmare a unei raceli care s-a extins, afectand si laringele, sau a folosirii excesive a laringelui (de exemplu, atunci cand strigi din toti rarunchii). In vreme ce o laringita cauzata de bacterii cere tratament antibiotic, formele mai simple ale acestei afectiuni pot fi tratate si acasa, cu cateva remedii naturiste.

Afla, asadar, cum se trateaza laringita acasa, ca sa scapi cat mai repede de simptomele neplacute!


Cum se trateaza laringita acasa


Primul si cel mai important simptom al laringitei este vocea ragusita, insotita de durere in gat, senzatia de iritatie si mancarime la nivelul acestuia si imposibilitatea de a vorbi tare. Cele mai comune cauze ale laringitei sunt infectiile respiratorii superioare, precum raceala sau viroza. A doua cea mai comunca cauza a laringitei este fortarea laringelui atunci cand vocea este folosita la un volum foarte mare, pentru mult timp. Mai exista si alte posibile cauze ale laringitei, precum fumatul sau refluxul gastric.
Laringita este in general o afectiune usoara, care iti da doar neplaceri din cauza simptomelor, dar nu are urmari grave daca este tratata din timp. Exista cateva remedii naturiste la care poti apela in acest sens!



1. Gargara cu sare: cea mai simpla solutie pentru un gat iritat, acest remediu grabeste vindecarea si inlatura disconfortul pe loc. Ia un pahar cu apa calda si adauga o lingurita de sare, amestecand bine. Fa gargara cu aceasta solutie. Sarea are un efect antibacterial si vindecator, eliminand toti microbii din gat. Dupa ce faci gargara, nu manca si nu bea nimic timp de cel putin jumatate de ora.

2. Ceai de ghimbir:
orice bautura calda este excelenta in cazul acestei afectiuni, dar ceaiul de ghimbir este poate cel mai terapeutic. Ghimbirul are efect antiinflamator si iti opreste si tusea, care irita la randul ei laringele. Ia o bucatica de ghimbir nu mai mare de 2 centimetri, da-o prin razatoare, pune-o in apa clocotita si las-o sa fiarba 5 minute. Strecoara ceaiul si savureaza-l cu putina miere, un alt ingredient tamaduitor pentru gat si nu numai.

3. Suc de lamaie: nu doar ca acesta iti va hidrata gatul, ceea ce este esential in tratarea laringitei, dar va stimula si productia de saliva, impiedicand inmultirea bacteriilor datorita aciditatii sale. Cea mai buna metoda de a beneficia de efectele lamaii este sa bei zeama de la o lamaie amestecata cu apa in 3 reprize, pe parcursul zilei. La fel ca in cazul ceaiului de ghimbir, poti sa indulcesti bautura cu miere, pentru a-i da un gust bun si a-i spori proprietatile curative.

4. Sirop de ceapa: poate ca nu este chiar cel mai gustos tratament din lume, dar poate sa te ajute sa scapi de orice afectiune a gatului, fiind deosebit de eficient si in cazul inflamarii laringelui. Taie 3-4 cepe in jumatati, dupa ce le speli. Pune bucatile la fiert intr-un litru de apa pana cand obtii un concentrat mai gros ca si consistenta. Acest sirop se amesteca mai departe cu apa inainte de a-l consuma: 5 linguri la un pahar cu apa calduta. Adauga o lingura de miere si cateva picaturi de zeama de lamaie.


 

5. Usturoi: in general, toate afectiunile gatului pot fi tratate mai rapid daca incepi sa consumi usturoi. Acesta are efecte antimicrobiale si antiinflamatoare. In acelasi timp, este un expectorant natural. Nu trebuie sa aplici vreo reteta anume, ci doar sa mesteci cativa catei de usturoi pe zi. Poti, desigur, sa iti prepari si un fel de sirop, mult mai concentrat si mai rapid. Ia cativa catei de usturoi, pune-i intr-un borcan si acopera-i cu otet din cidru de mere si apa distilata. Inchide borcanul, amesteca bine si lasa-l sa "zaca" timp de 3-4 ore. Dupa aceea, adauga cateva linguri de miere si depoziteaza-l in frigider. Ia cate o lingurita de sirop de usturoi odata la 6 ore pentru a te vindeca de laringita si chiar si raceli. 

Daca te-ai intrebat cum se trateaza laringita acasa, acum ai cateva raspunsuri. Tine minte sa folosesti cat mai putin vocea si sa nu o fortezi sub nicio forma cat timp urmezi tratamentul! Daca simptomele nu trec in decurs de 10 zile, este cazul sa faci o vizita la medic. 

Articolul urmator
Legătura mai puțin cunoscută dintre depresie și insomnie
Legătura mai puțin cunoscută dintre depresie și insomnie
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.