Organizația Mondială a Sănătății avertizează: milenialii riscă să își piardă auzul

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: milenialii riscă să își piardă auzul

Lorena Teacă

De câte ori ai ieșit în club și ai simțit cum capul îți bubuie, iar urechile ți se înfundă de la muzica extrem de zgomotoasă?

Se pare că serile petrecute în aceste localuri distractive ar putea duce la pierderea auzului, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Îngrijorarea specialiștilor provine din faptul că în 2010 erau înregistrate doar 360 de milioane de cazuri de surzenie, iar acum numărul acestora a ajuns la 460 de milioane. În plus, se preconizează că până în 2050 se vor confrunta cu această afecțiune aproximativ 900 de milioane de persoane.

Femeie cu mâna la ureche

OMS lucrează la dezvoltarea unui cadru de reglementare a nivelului de zgomot în restaurante, cluburi, săli de concerte și chiar săli de fitness. În plus, specialiștii recomandă ca smartphone-urile și playerele audio să aibă instalate anumite funcții pentru limitarea nivelului de zgomot, dar și a timpului de ascultare a melodiilor preferate.

„Ceea ce propunem noi este ca telefonul să fie dotat cu un sistem de măsurare care să indice nivelul de sunet pe care îl primești și să-ți arate dacă depășești limita impusă. Motivul pentru care vrem să facem acest lucru este ca utilizatorul să facă alegerea corectă sau să fie conștient că prezintă un risc crescut de pierdere a auzului sau de dezvoltare a tinitusului”, au adăugat specialiștii.

Femeie care dă din cap cu o pereche de căști pe urechi

Pentru a contura gravitatea situației, Departamentul de Sănătate din SUA afirmă că zgomotele mai ridicate de 85 decibeli, precum cele produse de trafic sau de mixer, sunt suficiente pentru a provoca tulburări la nivelul auditiv.

„Dacă folosești căști, este esențial să le utilizezi la jumătatea volumului și doar 60 de minute pe zi”, a adăugat dr. William Shapiro.

Așadar, dacă vrei să nu ai probleme cu auzul, evită cluburile, ai grijă cât timp asculți muzică la căști și reglează volumul, astfel încât să nu simți disconfort în urechi sau durere de cap.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
Cât ești de sănătoasă?
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.