Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Personalități marcante din spațiul public românesc atrag atenția: viața copiilor bolnavi de cancer din România atârnă de un fir de păr

DivaHair

Andreea Esca, Paula Herlo, Alex Dima, Gabriel Liiceanu, Tudor Chirilă, Marius Manole, Smiley, Pavel Bartoș, Florin Busuioc sunt doar câțiva dintre cei care s-au alăturat unui demers major de mobilizare a societății românești, la inițiativa Asociației Dăruiește Viață, pentru a susține construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din țară.

Printr-un gest simbolic, smulgerea unui fir de păr, cei implicați în campanie atrag atenția asupra unei realități crunte: viața copiilor bolnavi de cáncer din România atârnă de un fir de păr.  Devine, astfel, imperios necesar ca cei mari să ia atitudine pentru ca cei mici să poată avea șanse la viață. Campania este realizată cu sprijinul Ogilvy România și susținută de PRO TV.

colaj celebritati

 “Mamele lor nu-și mai doresc nimic. Nimic pentru ele. Nu mai au nevoie nici de somn, nici de hrană. Nu mai visează la o excursie, la o zi de relaxare. Mamele lor sunt pe un câmp de luptă, 24 din 24 de ore. Mamele lor nu mai sunt oameni, ci supraoameni. Aceste mame luptă cu cancerul propriilor copii. Aceste mame nu-și mai doresc nimic altceva, doar ca micuții lor să învingă boala asta cumplită. Pentru aceste mame eroine și copiii lor, Asociația Dăruiește Viață construiește Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Acum !”, Carmen Uscatu, Președinte Dăruiește Viață

În lipsa tratamentelor corespunzătoare și aplicate la timp, dar și din cauza infecțiilor spitalicești, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puține șanse la viață decât cei din țările occidentale. În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce, în Europa, 80% dintre ei trăiesc.

În fața unor astfel de statistici, Asociația Dăruiește Viață și-a propus să mobilizeze major societatea civilă pentru a realiza cel mai ambițios proiect de responsabilitate socială: construirea unui spital de oncologie pediatrică la standarde occidentale.

 “Vrem să existe speranță și în România. În țara noastră, cancerul vine la pachet cu multă umilință, deznădejde, frica de ziua de mâine, cand e posibil să nu mai găsești medicamentul fără de care copilul tău nu poate continua tratamentul. Nu mai putem accepta această realitate nedreaptă și astfel, un ONG, cu sprijinul a peste 150.000 de donatori, până la acest moment, și-a asumat misiunea de a construi de la zero primul spital de oncologie pediatrică din România ultimilor 30 de ani”, Oana Gheorghiu, Vicepreședinte Dăruiește Viață

Turnarea fundației a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București, iar campania de strângere de fonduri continuă.

Spitalul „Dăruiește Viață” va avea o suprafață de 12.000 mp și va include, pe lângă compartimentele de oncologie și radioterapie, un bloc operator modern, secții de terapie intensivă, chirurgie și neurochirurgie.

Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață își propun ca în spitalul pe care îl construiesc, pacientul să fie poziționat în centrul sistemului medical. În plan sunt traininguri pentru medici și asistente, cursuri de comunicare medic-pacient, implementarea unor proceduri de lucru, astfel încât, pacientul să fie ghidat pe tot parcursul tratamentului.

Stadiul proiectului poate fi urmărit constant pe pagina de facebook și pe site-ul Dăruiește Viață, în Jurnalul de Spital, realizat de Asociație.

Toți cei care doresc să se alăture acestui demers și să contribuie la schimbarea destinului copiilor bolnavi de cancer din România, pot dona online pe www.bursadefericire.ro și/sau prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (4 euro/lună)

Bursa de Fericire este platforma online de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!