12 legi ale karmei care îți vor schimba viața

12 legi ale karmei care îți vor schimba viața
Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

În hinduism și budism, legile karmice sunt considerate linii directoare de urmat în viață pentru a avea o existență liniștită și împlinită. Există 12 legi ale karmei și, dacă trăiești în conformitate cu acestea, creezi o karma bună în viața ta, ceea ce înseamnă că îți crești probabilitatea să ți se întâmple mai multe lucruri bune. Îți prezentăm în acest articol mai multe detalii despre karma și cele 12 legi karmice, dar și câteva sfaturi despre cum să le valorifici puterea.

Ce este karma omului?

Majoritatea persoanelor văd karma ca pe o pedeapsă. Mai exact, tot răul pe care îl faci se întoarce împotriva ta. Totuși, karma nu este o pedeapsă, ci o răsplată a acțiunilor tale. Mergând pe principiul românesc „fie roata și pătrată, tot se-ntoarce ea odată”, nimeni nu rămâne „nerăsplătit”.

Termenul de karma provine din limba sanscrită și înseamnă acțiune. Unele persoane sunt chiar de părere că este echivalentul Legii Mișcării a lui Newton. Acest lucru înseamnă că pentru fiecare acțiune există o reacțiune opusă și egală. Faci bine, primești bine. Faci rău, primești rău. 

Prin urmare, putem spunce că termenul de karma descrie conceptul de a aduce înapoi în univers tot ceea ce ai dat – bun sau rău. Cei care cred în karma spun că există o energie mistică, magică în univers pe care nu o putem înțelege întotdeauna din perspectiva noastră logică umană. Dar ea ne conduce viețile și depinde într-o mare măsură și de noi ce fel de energie creăm în jurul nostru.

Cu alte cuvinte, karma nu oferă recompense sau pedepse, este un schimb energetic care este creat, alimentat și conținut de Sine. Se poate spune că este într-un fel o consecință a gândurilor nostre, pentru că deciziile pe care le luăm în viață depind foarte mult de gândurile pozitive sau negative care primează în mintea noastră atunci când întreprindem o acțiune.

Tipuri de karma

În hinduism există trei tipuri de karma:

1. Karma Prarabdha - care cuprinde karma pe care ai acumulat-o în această viață.

2. Karma Sanchita - care se referă la suma tuturor karmelor tale anterioare din viețile anterioare.

3. Karma Agami - care rezultă din deciziile curente pe care le-ai luat și acțiunile pe care le-ai întreprins.

Cu toate acestea, în general, cel mai frecvent se vorbește doar de 2 tipuri de karme: cea bună și cea proastă.

Karma bună este atunci când aduci o contribuție pozitivă lumii, de exemplu când ajuți pe cineva care are nevoie, când te comporți frumos cu cineva sau chiar și numai atunci când zâmbești unui străin. Dacă faci aceste lucruri bune, norocul îți vine înapoi într-un fel, prin faptul că poți întâlni oameni iubitori în viața ta, primești bani neașteptați sau pur și simplu prin faptul că lucrurile merg mai bine pentru tine.

Karma proastă este considerată atunci când faci ceva rău și aduci o contribuție negativă lumii- de exemplu, atunci când faci sau spui ceva care îi rănește pe alții (din gelozie sau furie). S-ar putea să primești înapoi acea energie negativă sub formă de situații dificile și provocări. Sau s-ar putea să simți că cineva face ceva asemănător cu tine.

Cum îți îmbunătățești karma?

Deoarece Karma este în principal văzută ca acțiune și reacțiune, pentru a-ți crea o karma bună sau pentru a-ți îmbunătăți karma existentă, este necesar să muncești la nivel mental tu cu tine însăți în așa fel încât acțiunile tale să fie preponderent pozitive. Dacă cunoști cele 12 legi karmice, le poți valorifica puterea făcând lucruri bune atât pentru tine, cât și pentru ceilalți.

De exemplu, data viitoare când te întâlnești cu o situație dificilă în viața ta, încearcă să vorbești cu amabilitate cu tine însăți. Nu te mai judeca și critica, fii mai blândă și acordă-ți o altă șansă: acesta este un impuls karmic. În general, atunci când te simți rău cu tine sau din cauza unui lucru pe care l-ai făcut recent sau în trecut, folosește mantra: „data viitoare mă voi descurca mai bine”.

Dacă înțelegi conceptul că ceea ce faci se întoarce la tine, atunci îți dai seama că, de fapt, karma este o muncă constantă pe care o faci toată viața pentru a fi bine cu tine însăți, cu ceilalți și cu universul!

Cele 12 legi ale karmei

Sunt 12 legi karmice în hinduism și budism, iar acestea te ajută să înțelegi cum funcționează energia în universul nostru sau cum acțiunile noastre ne afectează pe noi înșine, pe cei de lângă noi și universul. Se spune că aceste legi sunt niște reguli care, dacă sunt urmate, îți vor schimba viața în bine. De asemenea, legile karmice trebuie văzute ca un izvor de înțelepciune, care ajută o persoană să fie bună, arătându-i ce face greșit și îi afectează negativ pe cei din jur.

În galeria de mai jos vei afla care sunt cele 12 legi karmice și îți vei da seama cum poți crea o karma bună pe tot parcursul vieții tale.

Marea Lege Vezi galeria foto » Legea Creației Legea Umilinței

Surse foto: iStock, Pixabay

Surse articol: Wellandgood.com, Healthline.com

Articolul urmator
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Ce datorii trebuie să îi plăteşti karmei?
Incepe quiz
Ce datorii trebuie să îi plăteşti karmei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (267 vizite)