swipe

9 semne că nu te respecți suficient

Judeci oamenii

Lucrurile pe care le spui despre ceilalți reflectă propriile frustrări. Cuvintele pe care le folosești pentru a-i caracteriza pe ceilalți ascund de fapt lucrurile pe care îți este greu să le accepți la tine. Înainte de a-i judeca pe ceilalți, uită-te la tine. Adu-ți aminte că toată lumea are defecte și că tu nu ești în poziția de a le analiza și judeca. Încearcă să îți dai seama de propriile defecte și să te schimbi pe tine, nu pe ceilalți.

9 semne că nu te respecți suficient

Nu te pui pe primul loc

Este bine să îi ajutăm pe cei din jurul nostru, dar uneori trebuie să ne punem și pe noi pe primul loc. Înainte de a-i ajuta pe ceilalți, trebuie să te ajuți pe tine. Poate părea puțin egoist, dar tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Înainte de a avea o datorie față de ceilalți, ai o datorie față de tine însăți. Încearcă să faci tot ce e posibil pentru a-ți asigura lucrurile necesare și abia apoi să îi ajuți pe cei din jurul tău.

9 semne că nu te respecți suficient

Continui să faci lucruri care nu îți plac

Fie că e vorba de relații, stil de viață sau locul de muncă, nu ai forța necesară schimbării pentru că ești prinsă într-o rutină din care nu poți evada. Trebuie să renunți la lucrurile care nu îți aduc fericire, deoarece aceste lucruri pot fi foarte periculoase pentru sănătatea ta mintală. Se știe că anxietatea și depresia provoacă nenumărate afecțiuni ce pot duce chiar și la sinucidere. Încearcă să ieși din cercul vicios în care ești captivă și să faci doar lucrurile care îți plac.

9 semne că nu te respecți suficient

Ești nervoasă

Dacă ești mereu nervoasă și te simți ca o oală sub presiune, înseamnă că e nevoie să schimbi ceva la viața ta. Această frustrare ascunde o nemulțumire a situației tale actuale, fie că e de ordin psihologic sau emoțional. Încearcă să afli această sursă a nemulțumirii și să scapi de ea.

9 semne că nu te respecți suficient

Îi lași pe ceilalți să se implice prea mult în viața ta

De fiecare dată când faci ceva, trebuie să ai aprobarea a cel puțin două persoane. Această nevoie de a avea o reacție din exterior poate ascunde o lipsă a încrederii în propriile forțe. Încearcă să te detașezi de părerea celorlalți, deoarece doar tu știi ce e mai bine pentru tine. Ai încredere în propria judecată, deoarece tu ești singura persoană care poate să decidă pentru tine.

9 semne că nu te respecți suficient

Îți maschezi emoțiile

Mascarea emoțiilor este o trăsătură a oamenilor slabi. Vedem des în jurul nostru zâmbete false și oameni care deși sunt drăguți cu noi ne bârfesc încontinuu. Încearcă să nu fii ca aceste persoane și să spui tot ce ai pe suflet în față. Doar oamenii adevărați își spun părerile fără a avea nici cea mai mică ezitare. Este mai bine să spui un adevăr dur decât o minciună parșivă. Ascunderea emoțiilor poate crea și probleme de sănătate, deoarece toată acea frustrare se poate elibera în moduri foarte neplăcute atunci când te aștepți mai puțin.

9 semne că nu te respecți suficient

Ești prea dură cu tine

Cu toții avem defecte și cu toții greșim. Încearcă să fii mai înțelegătoare cu tine și să te accepți așa cum ești, deoarece ești cea mai bună versiune a ta. Viața este despre învățare și dezvoltare, așa că este OK dacă nu le știi pe toate sau dacă nu le ai pe toate. Cu timpul vei crește și vei deveni mai bună. Așa că, pentru moment, fii mai bună cu tine și nu te mai judeca pentru orice lucru mărunt.

9 semne că nu te respecți suficient

Nu ai încredere în intuiția ta

Trebuie să ne ascultăm vocea interioară chiar dacă creierul nostru spune că e doar o prostie. Instinctele chiar există și ne pot atenționa cu privire la lucruri foarte grave ce pot fi evitate. Încearcă să îți descoperi acest instinct și să îl iei în considerare de fiecare dată când ai impresia că ceva nu e în regulă.

9 semne că nu te respecți suficient

Nu îți asculți inima

Cea mai mare greșeală pe care o facem în această viață este că lăsăm creierul să decidă ce e mai bine pentru noi și nu ne ascultăm și inima. Încearcă să ții cont și de emoțiile tale și să faci ceva în acest sens. Satisfacția emoțională este foarte importantă pentru o viață fericită și împlinită. Putem avea orice în viața asta, dar dacă nu avem iubire, nu avem nimic.

‹ Vezi si