Ce lecții de viață am învățat după ce am renunțat la locul de muncă, fără să am altă ofertă

Ce lecții de viață am învățat după ce am renunțat la locul de muncă, fără să am altă ofertă

Ramona Jurubita

Se întâmplă uneori să nu ne mai regăsim într-un loc sau într-un colectiv și este un lucru absolut normal care vine odată cu evoluția și cu schimbările care apar în viața unui om. Nu este de condamnat faptul că vrem să renunțăm la ceva ce ne indispune și este important să învățăm să luăm deciziile corecte pentru noi și pentru sufletul nostru. Totuși, inima trebuie ascultată doar când ea se sfătuiește și cu rațiunea pentru că împreună fac treabă mai bună. Poți renunța la locul tău de muncă dacă nu îți aduce împlinire, dar ai grijă ca această hotărâre să nu îți dăuneze pe viitor. Trebuie să înțelegi ce presupune această schimbare ca să știi dacă ești dispus să renunți la anumite privilegii financiare în schimbul confortului psihic.

Femeie care suferă pentru că nu se simte bine la locul de muncă

Iată gândurile unei femei care a renunțat la slujba ei fără să aibă o altă oportunitate de angajare:

„Acum câțiva ani am renunțat la slujba mea fără să găsesc altă ofertă înainte, pentru că mă simțeam veșnic nemulțumită și captivă la propriul loc de muncă. Nu am avut curajul să fac acest gest de la începutul suferinței mele, așa că am așteptat o vreme și m-am chinuit singură, de teamă că o să rămân fără un plan de rezervă, iar necunoscutul mă speria.

Timpul petrecut la locul de muncă trecea foarte greu și ajunsesem să număr orele până la terminarea programului. După câteva luni trăite la fel, am avut o discuție cu bunica mea, cea care m-a crescut, și imediat am privit dintr-o nouă perspectivă problema mea. I-am spus că nu eram fericită cu viața pe care o aveam și ea m-a asigurat că este în regulă să plec dintr-un loc în care nu mă simt bine. Cumva mi-a dat încrederea că o să găsesc altceva care mi se potrivească, după ce a menționat și de pregătirea pe care o am în domeniu.

Până atunci trăisem cu teama că voi pierde stabilitatea pe care mi-o oferea serviciul meu – salariul constant și o funcție bună. Nu îmi păsa atât de mult de imaginea mea, dar voiam să mă ridic la așteptările familiei mele care voia să mă știe realizată, după ce am terminat o școală bună, așa cum le plăcea lor să spună. Sfatul bunicii mele a fost ca o binecuvântare și mi-am depus demisia chiar în acea zi.

Citește rândurile de mai jos ca să vezi ce lecții importante am învățat după această întâmplare.

  • Sănătatea fizică poate fi afectată de stările mentale și emoționale
    Înainte să iau decizia, aveam dureri mari de cap și nu mă puteam concentra la nicio activitate pe care o aveam de făcut, fie că eram la serviciu sau în alt loc. Eram măcinată de gânduri și simțeam o greutate apăsătoare și presiunea luării unei decizii mă urmărea peste tot. Mi-a fost afectată și comunicarea cu ceilalți și ajunsesem în pragul depresiei, dar odată ce am ales calea cea bună pentru mine, toate simptomele s-au ameliorat.
  • Te poți elibera dacă ai curajul să faci ceva de care ți-e teamă
    Seara în care am ajuns acasă după ce mi-am depus demisia a fost cea mai bună din viața mea. Am simțit nevoia de a sărbători și am stat ore întregi la povești cu o prietenă căreia i-am mărturisit atunci că mă simt de parcă mi s-ar fi ridicat o greutate de pe umeri. Încrederea în mine a fost recăpătată într-o secundă pentru că am reușit să renunț la ceva ce îmi făcea rău.
  • Singurul meu regret este că nu am făcut-o mai devreme
    Mă bucur că am avut puterea să îmi schimb cursul vieții, dar am un singur regret, îmi pare rău că nu am plecat mai devreme din locul care îmi îngrădea libertatea și creativitatea. Poate aș fi fost împlinită mai devreme dacă aveam curajul să mă desprind mai repede de tot ce am trăit în perioada în care am lucrat ceva ce nu era pentru mine.
  • Când învingi mai multe temeri, următoarele nu vor mai părea la fel de înfricoșătoare
    Temerile nu vor dispărea niciodată pentru că mintea noastră reacționează ca un scut în fața necunoscutului, dar ne putem gestiona emoțiile mai bine după ce ajungem să trăim o serie de experiențe. După ce trecem prin mai multe greutăți, vom ști că niciuna nu este suficient de rea încât să nu o putem depăși, ceea ce înseamnă că vom privi și partea bună din întâmplările nefericite. Fiecare eveniment din viață vine cu scopul de a ne învăța ceva, astfel încât să evoluăm și să devenim mai buni, mai înțelepți, mai deștepți.

După ce mi-am recăpătat încrederea în mine, am reușit să îmi găsesc rapid un nou loc de muncă, mai ales că trăiesc într-un oraș mare unde oportunitățile sunt nelimitate. Bunica mea avea dreptate, nu există ceva ce nu pot face, având în vedere că am studii și sunt foarte bună în meseria pe care mi-am ales-o.

Dacă și tu te regăsești în rândurile scrise de mine, fă-ți curaj și ia-o de la capăt pentru că îți vei distruge sănătatea într-un mediu care nu îți este benefic. Însă, te rog să ai grijă și să te asiguri că în jurul tău există alte posibilități de angajare, chiar dacă nu ai găsit momentan un anuț concret care să ți se potrivească. Ai încredere în tine și sfătuiește-te cu cineva apropiat care are experiență de viață și poate este mai înțelept.”

Acest mesaj poate fi asociat cu un citat celebru al autorului Mark Twain: „Curajul înseamnă rezistența la frică, stăpânirea fricii, nu absența ei.” Poate povestea celei care a învins frica te va ajuta și pe tine să îi urmezi exemplul și să devii o persoană mai puternică.

Citește și: Te rog să nu te mai simți vinovată pentru că faci ce este mai bine pentru tine și nu pentru ceilalți

Articol preluat de pe: Thoughtcatalog

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Esti dependenta de munca?
Incepe quiz
Esti dependenta de munca?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (551 vizite)