Ce ți s-a întâmplat nu este vina ta! Dar ce decizi să faci cu tine de acum înainte este resposabilitatea ta

Ce ți s-a întâmplat nu este vina ta! Dar ce decizi să faci cu tine de acum înainte este resposabilitatea ta

Ramona Jurubita

Este oare suferința o alegere? Unii ar spune că nu, dar alții ar spune că da, motivația clară fiind faptul că unele persoane aleg să sufere pentru că aleg să rămână în relații/situații care le fac rău. Desigur, poate în trecut ți s-a întâmplat să suferi din motive independente de tine. Poate ai fost abandonată de unul dintre părinți, poate colegii te-au marginalizat la școală, poate primul iubit te-a părăsit sau un prieten ți-a trădat încrederea. Aceste situații pot avea loc și dacă tu nu faci nimic greșit. Dacă cineva renunță la tine, nu este vina ta, ci doar a lui pentru că nu a știut să aprecieze importanța ta în viața lui.

Toți suferim la un moment dat, fie că ne rănesc ceilați, fie că ne doare lipsa cuiva drag care a plecat prea devreme dintre noi. Indiferent de motiv, suntem datori față de propria persoană să încercăm să depășim greutățile și să facem tot ce ne stă în putință să nu suferim. 

Femeie care a depășit momentele de suferință și este recunoascătoare pentru ceea ce are.

Vindecarea poate fi văzută ca o responsabilitate dacă privim lucrurile într-un mod realist. Iată câteva motive pentru care trebuie să te vindeci și nu trebuie să rămâi legată de cineva sau ceva care ți-a făcut rău, oricât de grea sau imposibilă poate părea ruptura. Nu uita, trebuie să te vindeci...

  1. ... ca să nu ajungi să îți ratezi viitorul. O viață trăită cu gândul în trecut și cu semne de întrebare poate fi o viață ratată.
  2. ... ca suferința ta să nu devină o povară pentru cei care îți vor binele. Dacă alții te-au rănit pe tine, nu îi răni și tu pe cei apropiați.
  3. ... pentru a-ți arăta ce persoană puternică ești și că poți fi capabilă permanent de autodepășire.
  4. ...  ca să urmezi exemplu persoanelor pe care le admiri pentru puterea și succesul lor. Ele au devenit așa pentru că au știut să înfrunte greutățile.
  5. ... devii o persoană mai înțeleaptă. Cu cât trecem prim mai multe situații dificile, cu atât căpătăm mai multă înțelepciune. Refuză să stagnezi și din punct de vedere intelectual dacă sufletul este cel care te doare.

Oamenii nu sunt făcuți să treacă prin viață neatinși nici măcar de o frunză luată de vânt. Cu cât trăim mai multe experiențe, cu atât ne îndreptăm spre cea mai bună versiune a noastră. Încercarea este evoluție și evoluția este cea mai bună dovadă că avem grijă de noi așa cum trebuie.

Poți găsi o mulțime de soluții ca să scazi nivelul de suferință, dar trebuie să-ți dorești să ieși din cercul acesta vicios al suferințelor, în care probabil ai ajuns fără să-ți dai seama. 

  1. Nu repeta la infinit povestea care te-a adus în acest stadiu, altfel vei menține amintirea vie și suferința va persista. 
  2. Acceptă schimbarea și nu te întreba obsesiv „de ce?”. Vei avea un viitor mai bun doar dacă realizezi că trecutul nu se întoarce.
  3. Zâmbește chiar dacă sufletul încă doare, așa îi vei impune creierului tău că totul este bine. Vei observa că și oamenii au altă atitudine față de tine când te văd zâmbind.
  4. Evadează din rutina zilnică. Fă ceva care te va face să uiți; mergi într-o excursie, ieși într-o locație inedită sau întâlnește-te cu cineva care îți aduce bucurie.
  5. Ajută pe altcineva să treacă peste suferința lui. Pune în aplicare toate aceste sfaturi în preajma cuiva care are aceeași stare ca a ta. Dacă vei ajuta o altă persoană, te vei simți mai bine. Este important să vezi că durerea ta nu este singura din lume.

Nu putem ajunge la linia de sosire fără cicatrici. Greutățile ne lovesc pe toți la un moment dat, dar contează cum reacționăm noi la anumiți stimuli. Ori ne lăsăm doborâți, ori luptăm și mergem mai departe. Tu decizi dacă te afunzi într-o mare de tristețe sau dacă evoluezi frumos. Loviturile sunt menite să te ajute să te transformi într-o variantă mai bună de-a ta, trebuie doar să accepți procesul și să mergi mai departe cu capul sus.

 Citește și: Poţi să te vindeci prin rugăciune? Ce spun specialiştii

Surse articol: ThoughtcatalogTinybuddhaPsychcentral

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (626 vizite)